Logo da.designideashome.com

Weston Williamson Afslører Formskiftende Stadion For Brasilia

Indholdsfortegnelse:

Weston Williamson Afslører Formskiftende Stadion For Brasilia
Weston Williamson Afslører Formskiftende Stadion For Brasilia
Anonim

Weston Williamson afslører formskiftende stadion for Brasilia

Nyheder: Londonstudiet Weston Williamson har vundet en konkurrence om at designe et nyt atletikstadion til Brasilia med et koncept for en formskiftende struktur, der åbner som en blomst som svar på vindretning og sollys.

Konkurrencen opfordrede til ideer til et atletisk spillested på 70.000 pladser, og Weston Williamsons vindende respons indeholder en cirkulær bygning med en skeletstruktur, der er modelleret på en fugls vinger under flugt.

En række fjerlignende sektioner udgør det animerede ydre. Hver ville være i stand til at skifte sig selv uafhængigt og tilpasse sig skiftende vejr og belysning, men også skabe et skue under ceremonielle lejligheder.

"Den udvendige form for det nye atletikstadion afspejler den utopiske ånd i Brasilia-planen ved at inkorporere en geometri, der er i konstant forandring, " sagde studiet. "Stadionet har derfor ingen fast identitet, men ændrer sig i forhold til omgivelserne."

Basen af stadionet ville være hævet på en træ sokkel og omgivet af puljer af vand og træer ved hjælp af passiv afkøling til at moderere den indvendige temperatur.

Placer en

Konkurrencen, der blev arrangeret i forbindelse med de olympiske lege i Rio 2016, var beregnet til at være "designbegrænsningsfri", så ansøgere kunne "være kreative og afprøve grænserne for hvad der er muligt". En pris på $ 12.000 tildeles vinderen.

Position to

Andre sportssteder i Brasilien inkluderer National Shooting Center og det renoverede Mineirão-stadion fra 1960 i Belo Horizonte. Se mere arkitektur i Brasilien »

Position tre

Her er et par ord fra Weston Williamson:

Weston Williamson + Partners vinder førstepræmie

Weston Williamson + Partners har vundet 1. præmie i Brasilia Athletics Stadium Competition-løb i forbindelse med det kommende OL.

Den udvendige form for det nye atletikstadion afspejler den utopiske ånd i Brasilia-planen ved at inkorporere en geometri, der er i konstant forandring. Stadionet har derfor ingen fast identitet, men ændrer sig i forhold til omgivelserne.

Position fire

Stadionet henviser til den ikonografiske plan for Brasilia, der repræsenterer en fugl i flugt, ved at inkorporere massive fjerlignende strukturer, der omslutter interiøret. Disse fine strukturelle elementer skifter i forhold til vindretning og sollys, hvilket betyder, at formen konstant er i flux. Den bevægelige konvolut fungerer også ceremoniøst og når op til himlen, når en begivenhed er ved at udfolde sig, hvilket tilføjer et andet lag med visuel bril på spil.

Position fem

Anbefalet: