Logo da.designideashome.com

Science-fiction-forfatter Planlægger 20 Kilometer Raketfyret Skyskraber

Indholdsfortegnelse:

Science-fiction-forfatter Planlægger 20 Kilometer Raketfyret Skyskraber
Science-fiction-forfatter Planlægger 20 Kilometer Raketfyret Skyskraber

Video: Science-fiction-forfatter Planlægger 20 Kilometer Raketfyret Skyskraber

Video: Science-fiction-forfatter Planlægger 20 Kilometer Raketfyret Skyskraber
Video: The First British Skyscraper | How Did They Build That? | Spark 2023, November
Anonim

Science-fiction-forfatteren foreslår 20 kilometer raketfyret skyskraber

Nyheder: science-fiction forfatter Neal Stephenson udvikler et koncept til en 20 kilometer lang skyskraber, der kan bruges til at skyde raketter ud i rummet.

Stephenson arbejder sammen med forskere og ingeniører fra Arizona State University's Center for Science and Imagination, og undersøger grænserne for høj bygningskonstruktion ved hjælp af materialer, der allerede findes.

Forfatteren, der studerede fysik, før han flyttede ind i science-fiction, siger, at stål af høj kvalitet en dag kunne bruges til at bygge et tårn, der er ca. 24 gange så højt som den 830 meter lange Burj Khalifa - i øjeblikket den højeste menneskeskabte struktur i verden - og tæt på dobbelt så højde som de fleste kommercielle flyvemaskiner flyver.

”Det ender med at det handler om vind,” sagde han til BBC. "I et vindstille miljø, hvor en struktur, der er høj, næsten ville være triviel. Men når du bygger noget, der vil ryge igennem og blive ramt af jetstrømmen fra tid til anden, bliver det chokerende meget vanskeligere."

Grafisk kort over verdens højeste bygninger siden 1885 - klik for større billede

Stephenson og ASU-bygningsingeniør Keith Hjelmstad ser nu på, hvor en bygning som denne kunne være placeret, og om det er muligt at tackle de problemer, der er forårsaget af vindtryk. I så fald hævder Stephenson, at dens højde kunne gøre det til den billigste måde at sende genstande ud i rummet.

"Fremtiden for rumrejse, på dette tidspunkt, er klar til at få fat i, hvor NASA ser destinationer fjernere end International Space Station og kommercielle rumrejser lige begyndt at få noget trækkraft, " skriver Hjelmstad i et ledsagende forskningsdokument. "Det er et interessant tidspunkt at overveje ideer som det høje tårn."

Tall Building-projektet er en del af Project Hieroglyph, et forskningsprogram, der bringer forskellige science-fiction-forfattere sammen med forskere til at udvikle ambitioner for fremtiden. Inspireret af papirer skrevet af forfatter og videnskabsmand Geoffrey Landis startede Stephenson sit projekt med spørgsmålet: "Hvor høj kan vi bygge noget?"

Ideen med projektet generelt er at komme med innovationer eller ideer … tilstrækkeligt kortsigtet og gennemførligt, til at en person, der på en grad er færdigeksamen fra universitetet i dag, kunne sige, 'Nå, hvis jeg begyndte at arbejde på dette nu, så ved den gang jeg går på pension kan den muligvis eksistere,”sagde han.

Her er en introduktionsfilm fra Project Hieroglyph:

Burj Khalifa blev verdens højeste bygning i 2010, men er bestemt til at blive overhalet af Kingdom Tower, der i øjeblikket er under opførelse i Jeddah og designet med en højde på 1000 meter. En rapport, der blev offentliggjort i 2011, forudsiger, hvad de højeste bygninger vil være i 2020.

Se flere skyskrabernyheder »

Topbillede af Utkarsh Kumar, Violet Whitney og Vineet Bhosle.

Her er nogle ekstra oplysninger fra projektgruppen:

Det høje tårn

Tall Tower-projektet er en del af Project Hieroglyph, der har hovedkontor i Center for Science and Imagination ved Arizona State University. Hieroglyph samler top science fiction-forfattere (inklusive Neal Stephenson, Cory Doctorow, Bruce Sterling og Madeline Ashby) med forskere og ingeniører for at forestille sig en nær fremtid radikalt ændret ved teknologisk innovation. Projektet er designet til at gentegne vores store ambitioner for fremtiden og til at inspirere forskere, ingeniører og studerende til at tænke stort over de projekter, de forfølger i løbet af deres karriere. Den første Hieroglyph-antologi, co-redigeret af Ed Finn og Kathryn Cramer, vil blive offentliggjort af HarperCollins i slutningen af 2014.

Anbefalet: