Logo da.designideashome.com

3D-udskrivning Til At Transformere Arkitektur I En Ikke Alt For Fjern Fremtid

Indholdsfortegnelse:

3D-udskrivning Til At Transformere Arkitektur I En Ikke Alt For Fjern Fremtid
3D-udskrivning Til At Transformere Arkitektur I En Ikke Alt For Fjern Fremtid

Video: 3D-udskrivning Til At Transformere Arkitektur I En Ikke Alt For Fjern Fremtid

Video: 3D-udskrivning Til At Transformere Arkitektur I En Ikke Alt For Fjern Fremtid
Video: The Internet of Things by James Whittaker of Microsoft 2023, November
Anonim

3D-trykte bygninger til virkelighed "i en ikke alt for fjern fremtid"

Interview: 3D-udskrivning vil revolutionere den måde, bygninger designes og bygges på - og kunne indlede en ny æstetik, ifølge Bart Van der Schueren, vicepræsident for det belgiske additivproduktionsfirma Materialize.

”Jeg tror, at vi i en ikke alt for fjern fremtid vil være i stand til at udskrive virkelig store arkitektoniske genstande,” sagde Van der Schueren. "Vi vil virkelig se det på et niveau af huse og så videre."

Van der Schueren talte med Dezeen tidligere på året, da vi besøgte det førende 3D-trykfirma Materialize i Belgien som en del af vores Print Shift-projekt, der dokumenterede banebrydende udviklinger i 3D-printverdenen.

I dette tidligere upublicerede uddrag fra interviewet forudsagde Van der Schueren, at 3D-udskrivning først ville blive brugt til at fremstille beklædning til bygninger, før den blev brugt til at udskrive strukturer, der indeholder integrerede tjenester som VVS og elektriske ledninger.

Model af 3D-trykt ProtoHouse af Softkill Design

”Man kunne tænke på at fremstille plastiske strukturelle komponenter, der er dækket af metaller af æstetiske grunde, eller [trykke] isolering [inde i] strukturen,” sagde han. "Det er bestemt noget, som jeg kan se udvikle sig i de næste 5-10 år."

Dette vil give arkitekter en radikal ny æstetisk frihed, forudsagde han. "Jeg ser bestemt i de kommende år en udvikling, hvor arkitekter vil være i stand til at blive mere freeform i deres design og tænkning takket være eksistensen af 3D-udskrivning."

3D-trykt landskabshus af Universe Architecture

I begyndelsen af dette år annoncerede flere arkitekter planer om at bygge det første 3D-trykte hus. I januar afslørede det hollandske firma Universe Architecture designs til en bolig, der ligner en Möbius-strip.

3D-trykt ProtoHouse af Softkill Design

Kort efter offentliggjorde London-studiet Softkill et forslag til et hjem lavet af sammenflettede fibrøse plastmoduler (hovedbillede). DUS Arkitekter fra Amsterdam meddelte, at de bygger et kanalhus i byen ved hjælp af en printer på stedet.

3D-trykt kanalhus af DUS Architects

Ingen af disse forslag er dog endnu realiseret.

Se vores film, hvor Van der Scheuren forklarer de tre mest almindelige 3D-udskrivningsprocesser. Læs mere om 3D-udskrivning i vores print-on-demand-magasin, Print Shift.

Her er et redigeret udskrift af interviewet med Van der Scheuren:

Marcus Messer: Er 3D-udskrivning af arkitektur en realistisk mulighed?

Bart Van der Schueren: Der er et potentiale for 3D-udskrivning af arkitektur. Hvis vi er ærlige over for os selv, startede 3D-udskrivning i arkitektur. Det startede i Egypten, hvor de stak [stenblokke] oven på hinanden, lag for lag, og på den måde skabte de pyramiderne. Men hvad vi mener med 3D-udskrivning er selvfølgelig lidt anderledes end hvad egypterne gjorde.

Det, jeg ser, sker, er, at der foregår en masse forskning i udviklingen af betonprintere; store portalsystemer, der ekstruderer beton i lag for lag-basis (såsom Enrico Dini's D-Shape-printer). Jeg tror, at vi i en ikke alt for fjern fremtid vil være i stand til at udskrive virkelig store arkitektoniske genstande. Vi vil virkelig se det på et niveau af huse og så videre.

Arkitektonisk struktur trykt på Enrico Dini's D-Shapeprinter

Men det er ikke nødvendigt i arkitekturen at bruge disse store printere. Du kan se det [fungerer] også i lidt mindre skala, ligesom de paneler, der er nødvendige for at dække arkitektoniske strukturer. I mange tilfælde er disse paneler i mange tilfælde komplicerede på grund af fremstillingsproblemerne. Disse arkitektoniske elementer kan drage fordel af 3D-printers frihed til designkompleksitet. Så her ser jeg bestemt i de kommende år en udvikling, hvor arkitekter vil være i stand til at blive mere freeform i deres design og tænkning takket være eksistensen af 3D-udskrivning.

Marcus Messer: Så det kan påvirke, hvordan bygninger ser ud?

Bart Van der Schueren: Ja. Det kan også påvirke andre ting som integration af faciliteter i komponenter, såsom integration af luftkanaler og kabelføringer og isolering i ét stykke. Eller du kan tænke på integrationen af højttalere i møbler og lignende ting, så det er interiørarkitektur. Jeg forventer, at der vil ske en stor ændring og skift i den måde, arkitekter tænker og ser og arbejder på, og fremstiller produkter som et resultat af det.

Marcus Messer: Hvordan kunne 3D-udskrivning ændre arkitektur ud over beklædningen? Kan det bruges til at udskrive mere effektive strukturer?

Bart Van der Schueren: Flere organiske udseende strukturer undersøges allerede. Der foregår forskning for at gøre brug af topologisk optimering. Dette er en slags computerdesign, som du definerer ved grænser for bestemte betingelser, og derefter vil computeren organisk vokse en struktur, der matcher grænsevilkårene.

Dette kan resultere i meget organiske former. Det vil stadig tage lidt tid, men til kosmetisk brug eller mindre komponenter er det allerede muligt i dag.

Marcus Messer: Hvilke nye udviklinger forventer du at se i den nærmeste fremtid?

Anbefalet: