Logo da.designideashome.com

Kompositbygning Af Aedas

Indholdsfortegnelse:

Kompositbygning Af Aedas
Kompositbygning Af Aedas

Video: Kompositbygning Af Aedas

Video: Kompositbygning Af Aedas
Video: 【Lumion Animation】Aedas-Hangzhou FUYANG Plot 73 Core Area Concept Design 2023, November
Anonim

Kompositbygning af Aedas

Denne luksuslejlighedsbygning i Hong Kong refererer til det lokale sprogsted af overfyldte højhuse, der er dækket af ad hoc-udvidelser.

Det internationale arkitektfirma Aedas designet den servicerede lejlighedsbygning til et lille sted i Mongkok, som er et af verdens mest tæt befolkede kvarterer.

Arkitekterne benyttede sig af den lokale tendens til at tilføje altaner til lejligheder i tårnblokke for at maksimere udsigterne, men "fortolkede disse strukturer på en moderne måde ved hjælp af uregelmæssige fremspring for at skabe uhindret udsigt til hver lejlighed."

Hus med høj densitet i Mongkok

Aedas tilføjede også en levende væg til bunden af facaden, der var "inspireret af de hjemlige haver, som folk skaber på altanerne".

Den levende væg introducerer grønne omgivelser i den travle gade og suppleres med beplantning i det område, der er fraflyttet, ved at sætte bygningens podium tilbage fra gaden.

Også i Hong Kong nærmer Zaha Hadids Innovation Tower for Hong Kong Polytechnic University sig færdig, og Herzog & de Meuron er blevet valgt til at designe et visuelt kulturmuseum i det nye West Kowloon kulturdistrikt. Se flere historier om Hong Kong »

Aedas vandt for nylig en konkurrence om at designe en snoet 33-etagers skyskraber til Shanghai, Kina, og samarbejder med det hollandske firma MVRDV om design af et nyt forretningsdistrikt i byen.

Her er en projektbeskrivelse fra arkitekterne:

Aedas designer en serviceret lejlighedsbygning på et af de mest tæt befolkede steder på planeten

Med en befolkningstæthed på 130.000 mennesker pr. Kvadratkilometer er Mongkok, et kvarter i Hong Kong, et af de mest tæt befolkede steder på planeten. Aedas blev udpeget til at designe en serviceret lejlighedsbygning i dette hyperdense distrikt, hvis byggearbejde påbegyndt for nylig.

Stående på et område på 614 kvadratmeter, som er udfordrende lille, vil bygningen tilbyde serviceret lejlighedskompleks til beboere. I de tidlige efterkrigsår var det almindeligt at skabe ulovlige jernbalkoner til boligenheder i Mongkok for at få maksimal udsigt. Aedas fortolkede disse strukturer på en moderne måde ved hjælp af uregelmæssige fremspring for at skabe uhindret udsigt til hver lejlighed.

Typisk gulvlayout

Inspireret af de hjemlige haver, som folk skaber på altanerne, designede Aedas en grøn mur, der tilsyneladende stikker ud fra den solide facade på podiet for yderligere at forbinde bygningen med det historiske bybillede. Denne grønne væg vil også forbedre livskvaliteten i nabolaget ved at øge udbuddet af grønne områder på fodgængerniveau.

Stueetagen layout

Bygningen er sat tilbage fra gaden for at give flere muligheder for beplantning, hvilket skaber et åndedrætsareal midt i det tætte kvarter og giver sjældent grønne omgivelser. Det omdanner også det udendørs landskabsrum til et bymæssigt baggrund for bygningens offentlige områder, såsom en indgangslobby i stueetagen og en transit-lift-lobby på anden sal.

Designet er et eksempel på moderne fortolkning af traditionel arkitektur.

Tredje sal layout

Anbefalet: