Logo da.designideashome.com

Barrakka Lift By Architecture Project

Indholdsfortegnelse:

Barrakka Lift By Architecture Project
Barrakka Lift By Architecture Project
Anonim

Barrakka Lift by Architecture Project

Denne 20-etagers høje lift transporterer beboere og besøgende i den maltesiske hovedstad Valletta fra den nyligt restaurerede havn til toppen af byens befæstede mure (+ slideshow).

Fotografiet er af Sean Mallia

International praksis Arkitekturprojekt designede elevatoren som en del af regenereringen af Vallettas tidligere havn til et krydstogtskibsterminal.

Fotografiet er af Sean Mallia

En elevator blev oprindeligt bygget på stedet i 1905 for at forbinde havnen med byen, men blev overflødig og blev demonteret i 1980'erne.

Fotografiet er af Sean Mallia

Den nye lift har et større fodaftryk for at imødekomme det øgede antal mennesker, der ankommer til de konverterede barokke lagerbygninger, der danner det nye havneområde.

Fotografiet er af Luis Rodríguez López

Konstruktionen af løftårnet refererer til de massive vægge fra det 16. århundrede, som er underlagt en bevaringsordre og derfor ikke kunne berøres af strukturen.

Fotografiet er af Luis Rodríguez López

"Planens geometriske egenskaber gentager de vinklede former på bastionsvæggene og de bølgede kanter af aluminiumsskindet med til at modulere lys, når det rammer strukturen og understreger dets vertikalitet, " sagde arkitekterne.

Fotografiet er af Sean Mallia

Glaserede liftvogne, der tilbyder udsigt over byen og Middelhavet, er afskærmet mod solen af aluminiumskindets hud, hvilket også henviser til den industrielle æstetik i den originale elevator.

Fotografiet er af Luis Rodríguez López

Barrakka Lift er nomineret i transportkategorien ved årets priser for World Architecture Festival. Architecture Project's renovering af en gammel bygning i Valletta til et moderne kontor vandt den kreative genbrugskategori ved Inside-priserne i 2011.

Plan

Andre nylige byinfrastrukturprojekter på Dezeen inkluderer en trekantet visningsplatform til Brooklyn Bridge Park ved BIG og en snoet trappe, der stiger ned fra væggene i et historisk søforsyningsværft i det sydvestlige England.

Afsnit

Her er en projektbeskrivelse fra Architecture Project:

Barrakka Lift Project

Denne for nylig afsluttede 20 etagers høje panoramalift ligger i udkanten af Maltas historiske befæstede hovedstad Valletta. De sekstende århundrede befæstede mure i byen, der engang tjente til at holde fjendtlige skibe i skak, er nu underlagt en bevarelsesordre og giver en fantastisk ny adgang til byen for det store antal beboere og besøgende, der rejser fra vandkanten over det magtfulde landområde enceinte af befæstninger og ind i hjertet af byen.

Fotografiet er af Sean Mallia

Den nylige restaurering af barokke vandmagasiner til en blomstrende krydstogtskipterminal medførte genaktivering af en elevator, der var blevet bygget til at forbinde havnen med byen i 1905 i Vallettas storhedstid som handelshavn. Denne gamle lift, der indeholdt to elevatorhytter med hver kapacitet på 12 passagerer, blev forladt og til sidst demonteret i 1980'erne.

Fotografiet er af Luis Rodríguez López

I dag kræver de tunge krav om tilgængelighed til byen et meget større fodaftryk end tidligere, og derfor har den fornyede forbindelse en større visuel indvirkning, hvorimod det på ingeniørniveau var behov for strenghed, da fastgørelse til de historiske vægge ikke var mulig.

Planens geometriske egenskaber gentager de vinklede former på bastionsvæggene og de bølgede kanter af aluminiumsskindet hjælper med at modulere lys, når det rammer strukturen og understreger dets vertikalitet. Meshet maskerer de glaserede liftvogne og minder om formerne for de originale burelifte, mens de giver passagerer skygge, når de rejser mellem byen og Middelhavet.

Fotografiet er af Luis Rodríguez López

Anbefalet: