Logo da.designideashome.com

Daaf Geluk School Af KoningEllis Architects

Indholdsfortegnelse:

Daaf Geluk School Af KoningEllis Architects
Daaf Geluk School Af KoningEllis Architects

Video: Daaf Geluk School Af KoningEllis Architects

Video: Daaf Geluk School Af KoningEllis Architects
Video: International Lecture: ‘Cultures of Transformation’ by Swiss architect Aita Flury. 2023, December
Anonim

Daaf Geluk School af KoningEllis Architects

Det hollandske studie KoningEllis Architects brugte en kombination af grå skifer, varmt træ og skinnende aluminium til væggene i en ny bygning på denne skole for børn med indlæringsvanskeligheder i Haarlem, Holland (+ slideshow).

Daaf Geluk ungdomsskole havde tidligere været beliggende på to steder, men opførelsen af nye boliger havde skabt muligheden for at bringe hele skolen sammen på et campus. KoningEllis Architects fik til opgave at renovere en af de gamle bygninger - en murstensstruktur fra 1940'erne - og tilføje en yderligere blok klasseværelser og sportsfaciliteter.

For at supplere de røde og brune toner i det eksisterende murværk designede arkitekterne Suzanne Ellis og Ieke Koning en to-etagers udvidelse med en tømmerfasade og tilføjede derefter et bånd af grå skifer rundt om midten.

”De to bygninger er ikke enige i form, men også i udseende, uden at de er kopier,” sagde arkitekterne.

En glastunnel fører fra den renoverede bygning til den nye struktur, der har plads til 12 klasseværelser, kontorer og et par sportshaller.

Værelserne er arrangeret omkring et dobbelt højde-atrium med et generøst ovenlysvindue. En bred trappe strækker sig op gennem midten og fungerer som siddepladser, så pladsen fungerer som et uformelt auditorium.

For at skabe en "stille, hjemlig atmosfære" brugte arkitekterne en simpel farvepalet af hvid, grå og kalkgrøn. De tilføjede også vinduer i slutningen af hver korridor, så naturligt lys oversvømmes gennem bygningen.

"Hvide vægge og lofter kombineret med grå melange gulve danner en fredelig basis, " forklarede Ellis. "Til rammerne blev trappen, gulvet og loftet i den auditorium hvide eg brugt til at tilføje et neutralt, naturligt og varmt udseende materiale."

Hun tilføjede: "Vi tilføjede kun en klar farve - græsgrøn. Denne friske farve danner en stilfuld, moderne kombination med egetræ."

Anbefalet: