Logo da.designideashome.com

Venecia Park Af Héctor Fernández Elorza Og Manuel Fernández Ramírez

Indholdsfortegnelse:

Venecia Park Af Héctor Fernández Elorza Og Manuel Fernández Ramírez
Venecia Park Af Héctor Fernández Elorza Og Manuel Fernández Ramírez

Video: Venecia Park Af Héctor Fernández Elorza Og Manuel Fernández Ramírez

Video: Venecia Park Af Héctor Fernández Elorza Og Manuel Fernández Ramírez
Video: 24 de mayo de 2021 2023, December
Anonim

Venecia Park af Héctor Fernández Elorza og Manuel Fernández Ramírez

Gabion-vægge, betontrapper og enorme klipper indrammer pladserne i denne offentlige park i Zaragoza af de spanske arkitekter Héctor Fernández Elorza og Manuel Fernández Ramírez (+ slideshow).

Venecia Park spænder over en 415 meter lang strækning ved siden af en ringvej i udkanten af byen og danner en indgangsport til boligkvartererne mod syd.

Arkitekter Héctor Fernández Elorza og Manuel Fernández Ramírez, der tidligere slog sig sammen om en park andetsteds i byen, blev bedt om at overvinde tre problemer - en 14-meters niveauændring på stedet, regelmæssig oversvømmelse forårsaget af kraftigt regn og støj fra den tilstødende vej.

Den største plads i parken er et nedsænket betonplads i det sydvestlige hjørne. Trapper fører ned til det fra alle fire hjørner, mens de omgivende vægge giver beskyttelse mod de stærke fremherskende vinde.

Det meste af tiden kan dette rum fungere som et fodgængerrum, men det fungerer også som et overløbsbassin for regnvand, hvilket reducerer påvirkningen af oversvømmelser til de omkringliggende boligområder.

For at skabe en lydbarriere og håndtere niveauændringen designede arkitekterne et system med jordbundne banker til at løbe langs parkens nord-vestlige grænse og frontede dem med fire forskudte gabionvægge, lavet af stålbur og sten.

En anden lydbarriere var påkrævet langs den sydvestlige side, så arkitekterne specificerede en mur lavet af store klipper, som de betegner som "cyclopean wall".

"Denne væg er udtænkt som et ikon, der kendetegner det nye kvarter, " sagde de.

Der er plantet unge træer langs nogle af stierne, mens metalhylstre markerer placeringen af synspunkter, og ramper fører videre mod den nærliggende kanal.

"Venecia Park er en nøje planlagt topografisk operation, der supplerer de akustiske funktioner og strømningsdannende processer, ud over at give grønne områder til byen, " tilføjede arkitektene.

Anden landskabsarkitektur på Dezeen inkluderer en offentlig plads i Kroatien, hvor trin, terrasser og tekstureret belægning afgrænser forskellige zoner og en farverig bypark i København med gademøbler fra 60 forskellige nationer.

Se mere landskabsarkitektur »

Se mere arkitektur og design i Spanien »

Her er en projektbeskrivelse fra arkitekterne:

Venecia Park, Zaragoza

Det grønne rum inden for sektor 88/1, kendt som Venecia Park, er beliggende ved sine nord-vestlige grænser, der løber parallelt med Ronda Hispanidad Avenue mellem Calle Zafiro Roundabout og den historiske kanal for den kejserlige kanal i Aragón. Projektet omfatter en lineær byinfrastruktur, i gennemsnit 415 meter lang og 60 meter bred: et overfladeareal på cirka 2, 5 ha. Det blev pålagt at tage fat på tre spørgsmål: løsningen af et akustisk problem, evakuering af nedbørsmængder og spørgsmålet om topografi.

Det lydspørgsmål, der er forårsaget af vejtrafik på Ronda Hispanidad (tredje ringvej), der påvirker tilstødende boliger, kræver oprettelse af en lydbarriere, der inkluderer parkens hele nord-vestlige grænse. Den eksisterende topografiske jordniveauforskel mellem jordniveauet i det nye boligkvarter og ringvejen når en maksimal højde på 14 meter, hvor indeslutningen af terrænet løses ved hjælp af et system med forstærkede jordvægge. Dette består af fire trin, der er adskilt fra hinanden med 1, 50 meter, sammensat af et galvaniseret stålnet og store grussten, hvilket danner en lydbarriere, der vil beskytte den fremtidige boligudvikling i området.

Længst syd-vest for parken, hvor der ikke bemærkes nogen markant topografisk forskel, løses spørgsmålet om lydindeslutning ved hjælp af en cyclopeisk væg 100 meter lang med en maksimal højde på 10 meter. Denne væg er desuden udtænkt som et ikon, der kendetegner det nye kvarter og giver også adgang til det underjordiske torv eller møllecentret beliggende i dets ekstrados.

Dette laminære strømningsbassin er designet til at klare den intense nedbør, der påvirker området, og således forhindre oversvømmelse i at tømme ind i det kommunale netværk, hvis diameter og kapacitet er utilstrækkelig til at håndtere så store mængder regnvand. Denne forbindelse med sit store overfladeareal (3.150 m2), hvis anvendelse som et laminært strømningsrum vil være betinget af hyppigheden og intensiteten af det lokale nedbør, er blevet udtænkt og designet som et byrum eller fodgængerplads i det meste af året og en velkommen område med husly mod den ubehagelige Cierzo-vind, der blæser i dette øverste område af byen. Fire trapper beliggende i hjørnerne giver adgang til det underjordiske torv, der forbinder med det tilstødende kvarter og byniveau. Inkorporeringen af tilstrækkeligt brede ramper placeret inden i lydbarrierervæggen giver adgang til service- og vedligeholdelsesbiler og en mere rig brug af forbindelsen.

Endelig er Venecia Park en omhyggeligt planlagt topografisk operation, der supplerer de akustiske funktioner og strømningsdannende processer beskrevet ovenfor ud over at give grønne områder til byen. Alt dette er struktureret rumligt over Ronda Hispanidad ved hjælp af forskudte sammenkoblingsplatforme i en lineær eller udvidet sammenkobling af små firkanter (hårde og bløde), udsigtspunkter beskyttet med lette metalliske pergolaer, omfattende bugter af fyrretræer og fodgængerramper, der fører til historisk kulturarv ved Aragóns kejserlige kanal.

Siteplan - klik for større billede

Anbefalet: