Logo da.designideashome.com

Film Med Frances-Jones Morehen Thorp På Auckland Art Gallery

Indholdsfortegnelse:

Film Med Frances-Jones Morehen Thorp På Auckland Art Gallery
Film Med Frances-Jones Morehen Thorp På Auckland Art Gallery

Video: Film Med Frances-Jones Morehen Thorp På Auckland Art Gallery

Video: Film Med Frances-Jones Morehen Thorp På Auckland Art Gallery
Video: On the Run from the CIA: The Experiences of a Central Intelligence Agency Case Officer 2023, November
Anonim

Vi ønskede at lave en bygning, der er indlejret i New Zealand kultur

Film: i dette eksklusive interview forklarer den australske arkitekt Richard Francis-Jones betydningen af lokale materialer på Auckland Art Gallery, der blev kåret til Årets verdensbygning på World Architecture Festival i Singapore tidligere i denne måned.

Auckland Art Gallery Toi o Tamaki i New Zealand, som også vandt kulturkategorien i år på World Architecture Festival 's søsterbegivenhed Inside Festival, er en udvidelse og renovering af et eksisterende galleri designet af det australske arkitektstudie Frances-Jones Morehen Thorp sammen med New Zealand-studiet Archimedia.

"Det er en bygning fra århundredeskiftet, den udgør en slags kolonial holdning til en europæisk bosættelse, " siger Francis-Jones fra det originale galleri.

"Dette nye projekt gav os en mulighed for at genoverveje, at omarbejde det i aktuelle værdier og skabe et bi-kulturelt galleri, der kan have et meget mere holistisk forhold til det newzealandske samfund."

Udvidelsen giver galleriet en ny indgang, atrium- og gallerirum, områder, der er dækket af store træbaldakiner lavet af det oprindelige kauritræ.

Francis-Jones siger, at det var meget vigtigt for designteamet at skabe en bygning, der relaterede til dens lokale omgivelser.

"En af de store udfordringer, som vi står over for som arkitekter i denne tidsalder, er, at vores materialer og vores systemer er hentet fra hele verden, " siger han. "Men vi søgte at lave en bygning, der virkelig var indlejret på dette sted, i denne kultur."

Fotografi af Luke Hayes

Han fortsætter: "For at skabe disse baldakiner ønskede vi at bruge et materiale, der var meget dyrebart og meningsfuldt for New Zealand, så vi brugte naturlige kaurier. Det skal være et af de smukkeste tømmer, du nogensinde har set i dit liv, og det er et træ med stor betydning og betydning for maorikulturen."

"Men det er selvfølgelig en beskyttet art, så vi var nødt til at få den til at komme fra faldne kaurier eller genanvendte kaurier. Vi var nødt til at bruge den meget sparsomt."

Fotografi af Luke Hayes

Bygningens store glasvægge er designet til at give en klar udsigt ud over det omgivende landskab.

"Bygningen skaber på en måde en forbindelse mellem det naturlige landskab og byen, " siger Francis-Jones.

"Vores indsats var at stræbe efter at gøre en bygning, der var gennemsigtig på en måde, at skabe en bygning, der var mere åben, inkluderende og forbundet med landskabet. Det er en mere åben fortolkning af New Zealands fremtid."

Fotografi af Luke Hayes

Anbefalet: