Logo da.designideashome.com

Portugisiske Arkitekter Vil Flytte Portos Maria Pia-bro

Indholdsfortegnelse:

Portugisiske Arkitekter Vil Flytte Portos Maria Pia-bro
Portugisiske Arkitekter Vil Flytte Portos Maria Pia-bro

Video: Portugisiske Arkitekter Vil Flytte Portos Maria Pia-bro

Video: Portugisiske Arkitekter Vil Flytte Portos Maria Pia-bro
Video: Intervista Maria Pia Mustica 2023, November
Anonim

Portugisiske arkitekter vil flytte Portos Maria Pia-bro

Nyheder: to portugisiske arkitekter vil omdanne Portos ikoniske Maria Pia-bro, bygget i 1877 af Gustave Eiffel, til et monument ved at flytte den nedlagte struktur fra dens nuværende placering ved floden Douro til byens centrum.

Tegnet af den franske ingeniør af Eiffeltårnets berømmelse har smedejernsbroen været ude af brug siden 1991. Som en af Portos mest genkendelige strukturer mener Pedro Bandeira og Pedro Nuno Ramalho imidlertid, at den kunne hjælpe byen med at etablere sin internationale identitet.

”Den flyttede D. Maria Pia Bridge ville bringe en ny monumentalitet til byen,” lyder arkitektenes forslag. "Broen ville være et monument for deindustrialiseringen, hvor materialiteten i det nittende århundrede giver plads til den moderne uvæsentlighed."

Bandeira og Ramalho deltog i forslaget i en konkurrence om ideer til at genoplive Aurifícia-området i det centrale Porto. Selvom det ikke vandt, insisterer arkitekterne på, at det stadig kunne blive en katalysator for byfornyelse.

"Ved at flytte [broen] til byens centrum i en højere position, ville [den] genvinde synlighed, men mest en anden betydning, da den frigøres for behovet for at være nyttigt, " sagde de.

Ifølge planerne kunne broens gitterstruktur let afmonteres. Det kunne derefter genopføres i løbet af en periode på fem måneder med et budget på under 10 mio. EUR (£ 8, 5 mio.).

Den lokale journalist Ana Laureano Alves mener, at projektet vedrører nogle af de vigtigste problemer, som nutidig arkitektur står overfor.

”Selvom det kan virke ekstremt i et første øjeblik, tror jeg, at det er et intelligent forslag,” sagde hun til Dezeen. "På den ene side er det en opfordring til opmærksomhed på fiaskoen i byfornyelsespolitikken, og på den anden side er det en provokation til den moderne tilgang til monumenter og historie."

Koncept til demontering af broen

Broen spænder for tiden over floden Douro i den sydøstlige del af byen. Med en højde på 60 meter og et span på 353 meter var det engang verdens længste enkeltbue.

Her er en projektbeskrivelse fra arkitekterne:

Flytning af D. Maria Pia-broen

To arkitekter, Pedro Bandeira og Pedro Nuno Ramalho foreslog, at Eiffel's D. Maria Pia-broen skulle flyttes til byens centrum, idet de afslørede dens faktiske nytteløshed (ikke i brug siden 1991) og drastisk ændrede Oportos skyline.

Dette forslag var et svar på et opfordring til ideer til byfornyelse af blokken Aurifícia i byen Porto, Portugal, fremmet af det portugisiske arkitektråd. Som det synes indlysende, vandt det ikke. Hvis det ved første øjekast ser ud som et ironisk forslag om nonsens humor, har det også en dybere betydning. Denne stærke gestus ville etablere en bestemt identitet i byen, unik, bisarr og tiltalende. Det kan virke absurd, men på en eller anden måde afspejler det bare det absurde, som byen allerede er: det dekadente bylandskab, der inviterer turisterne til at fotografere bygningen i ruiner, forladte lagre og fabrikker; et scenarie, som ingen byfornyelsespolitik var i stand til at vende om.

Foreslået områdeplan

Siden 1991 er D. Maria Pia-broen ikke i brug. Med de to nye broer over Douro-floden - Infante-broen og S. João-broen - mistede den sin skala og værdighed; det er skjult og glemt. Ved at flytte den til centrum af byen på en højere position, ville broen genvinde synlighed, men mest en anden betydning, da den frigøres for behovet for at være nyttigt. Forslaget redder det smukke udtryk "kunstværk", der er brugt på nogle sprog af ingeniørerne til at henvise til konstruktion af broer. Opløsningens originalitet ville i et første øjeblik bidrage til at øge turismen og følgelig udviklingen af andre tjenester. Bortset fra det er det mere markant boostet af byens identitet, nærende indbyggernes selvværd, de grundlæggende aktører for genoplivning af byen. Forbløffende ville projektet let blive udført, både konstruktivt og økonomisk. Gitterstrukturen på broen er let og let adskilt. Det ville kræve omkring fem måneder for hele byggeprocessen og et budget på under 10 millioner euro, otte gange mindre end omkostningerne til Koolhaas 'Casa da Música, der ligger i nærheden. Som Eiffeltårnet ville den flyttede D. Maria Pia-bro have en betydelig indvirkning og bidrage til at fremme billedet af byen verden over.

Foreslået webstedssektion

Anbefalet: