Logo da.designideashome.com

Green8 Snoet Skyskraber Af Agnieszka Preibisz Og Peter Sandhaus

Indholdsfortegnelse:

Green8 Snoet Skyskraber Af Agnieszka Preibisz Og Peter Sandhaus
Green8 Snoet Skyskraber Af Agnieszka Preibisz Og Peter Sandhaus

Video: Green8 Snoet Skyskraber Af Agnieszka Preibisz Og Peter Sandhaus

Video: Green8 Snoet Skyskraber Af Agnieszka Preibisz Og Peter Sandhaus
Video: #Таиланд (Обзор) Путешествие по острову Пхукет #Часть 1. 2023, December
Anonim

Green8 af Agnieszka Preibisz og Peter Sandhaus

Arkitekter Agnieszka Preibisz og Peter Sandhaus har afsløret en konceptuel skyskraber til Berlin med en snoet figur af otte strukturer, der krummer sig omkring forhøjede haver og holdes op med kabler.

Agnieszka Preibisz og Peter Sandhaus, som begge har base i Berlin, udviklede designet til at bidrage til, at en ny masterplan blev sat sammen for det østlige kvarter af byen.

”Samfundets tilstand i det 21. århundrede kræver, at vi udvikler nye visioner for at bo i tæt befolkede indre byer,” fortalte Preibisz til Dezeen. "Denne proces udløser i sagens natur en væsentlig konfrontation af materielle og sociale værdier, og der er derfor en begyndende længsel efter en arkitektur, der giver en høj grad af potentiale for samfund."

Arkitekterne beskriver bygningen som en "lodret haveby" og har planlagt et netværk af haver og drivhuse, der skulle spalde ind i de to huler i figuren af otte, der skal tjene et voksende ønske blandt byboerne om selvbærende havearbejde.

Boliger ville blive arrangeret for at tilskynde naboer til at interagere med hinanden og skabe en følelse af samfund, som arkitekterne sammenligner med sociale netværk.

"Mens der er tale om sociale netværk, omgrænses grænsen mellem det offentlige og de private sfærer, arkitektur og byplanlægning af byer som Berlin hænger bag disse betydelige sociale og demografiske ændringer, " forklarer de.

Tårnet kaldet Green8 og er designet til et sted på Alexanderplatz. Arkitekterne konsulterer nu et teknikkontor for at vurdere strukturens levedygtighed.

Her er en projektbeskrivelse fra arkitekterne:

Green8 koncept

Hvordan ønsker vi at leve?

Mens de prøver at besvare forespørgslen om, hvordan og hvor man kan huse, er mange moderne familier i dag revet mellem ønsket om et pulserende byliv og sugen på en livsstil i harmoni med naturen.

Vores identifikation med og vores ønske om en fri og urban livsstil defineret af korte afstande til arbejde, fremragende offentlig transport og nærhed til kulturelle og kommercielle faciliteter behøver ikke at ende med beslutningen om at starte en familie eller med pension fra aktiv professionel liv.

Aktuelle tendenser mod en "delingsånd" og en ny deltagelse i samfundslivet modvirker anonymitet og isolering i metropolen. I sociale netværk genforhandles grænsen mellem det offentlige og de private sfærer, men arkitektur og byplanlægning af byer som Berlin hænger bag disse betydelige sociale og demografiske ændringer.

Uroen med det globale imperativ om fortsat vækst, der er propageret af finansielle markeder, ser ud til at sprede sig. Tilliden til industriel fødevareproduktion finder sig i dag markant eroderet. Samtidig har masseproduktionen af økologiske og sundere fødevarer sine grænser og undlader at tilfredsstille voksende kundegrupper.

Længsel efter selvbærende havearbejde og kendskab til oprindelsen af, hvad man spiser, er de vigtigste grunde til den nuværende boom i havearbejde.

Hvad betyder denne udvikling for arkitektur og byplanlægning? Hvordan ønsker vi at bo og huse i fremtiden?

Som en integrerende løsning på dette dilemma foreslår arkitekterne Agnieszka Preibisz og Peter Sandhaus projekt Green8 til en lodret haveby på Alexanderplatz i Berlin.

Den højtliggende boligstruktur er baseret på en forretningsmodel for et andelsselskab. Det forestiller sig et selvbestemt samfund, der omfatter alle generationer. Med sine generøse drivhus- og samfundsrum tilbyder Green8 at organisere ikke kun fødevareproduktionen, men også sports- og fritidsaktiviteter samt pleje af børn og seniorer.

Anbefalet: