Logo da.designideashome.com

Museum De Fundatie Af Bierman Henket Arkitekt - Arkitektur

Indholdsfortegnelse:

Museum De Fundatie Af Bierman Henket Arkitekt - Arkitektur
Museum De Fundatie Af Bierman Henket Arkitekt - Arkitektur

Video: Museum De Fundatie Af Bierman Henket Arkitekt - Arkitektur

Video: Museum De Fundatie Af Bierman Henket Arkitekt - Arkitektur
Video: Inderhavnsbroen - Bro mellem arkitekt og ingeniør / Bridging between Architect and Engineer 2023, November
Anonim

Museum De Fundatie af Bierman Henket arkitekt

Dutch Design Week 2013: Hollandske firma Bierman Henket arkitekt har tilføjet en udvidelse formet som en rugbybold på toppen af et neo-klassisk museum i byen Zwolle (+ slideshow).

Bierman Henket arkitekt skabte udvidelsen til Museum De Fundatie, som ligger i et tidligere retsbygning designet i 1838, som nu indeholder en samling af international kunst, skulptur og nysgerrighed.

Placeret på kanten af et markedsplads, der forbinder det middelalderlige bymidte med et område af parken fra det nittende århundrede, en mangel på plads omkring museet og den tekniske kompleksitet ved at udvide undergrundsbanen førte arkitekterne til at foreslå at placere udvidelsen oven på det eksisterende bygning.

Arkitekterne forklarede, at deres design "parrer den klassiske, statiske bygning med den flydende dynamik i en moderne udvidelse i en lodret retning."

Otte stålsøjler gennemborer den originale bygning og understøtter den to-etagers udvidelse, hvilket gør den strukturelt uafhængig.

Udvidelsens ydre er dækket af 55.000 tredimensionelle fliser produceret af Royal Tichelaar Makkum med en blå og hvid glasur, der hjælper strukturen med at passe til himmelens farve.

De buede, åbne rum inde i udvidelsen står i kontrast til det typiske arrangement af tilstødende udstillingshaller, der findes i den gamle bygning.

Et stort vindue på den nordlige side fylder det indre med dagslys og giver besøgende en panoramaudsigt over byen.

Projektet vandt kategorien Rumlig udvendig ved Dutch Design Awards i sidste uge, hvor udvælgelseskomiteen kommenterede: "projektet skaber en enorm indflydelse i byen" og "har en utrolig tilstedeværelse". Den øverste pris ved priserne gik til modedesigner Iris van Herpens kollektion med 3D-trykte tøj.

Arkitektene sendte os denne projektbeskrivelse:

Museum De Fundatie, Zwolle

Udvidelse: 2010-2013

Museum De Fundatie i Zwolle, beliggende på grænsen mellem det middelalderlige centrum og det åbne 1800-talspark med dens kanaler, er blevet udvidet med et spektakulært rum på taget af det tidligere palads for retfærdighed.

Retsbygningen på Blijmarkt blev tegnet af arkitekten Eduard Louis de Coninck i 1938 i nyklassisk stil. De Coninck havde til hensigt denne arkitekturstil at symbolisere enheden i lovgivningen i det nye rige. Bygningen har en dobbelt symmetri med en monumental indgang og en central entré, der strækker sig over to etager.

På bysiden er den fritstående bygning let forsænket i forhold til den ubrutte middelalderlige facade af Blijmarkt. Sammen med den klassiske facadestruktur af en tympanum på korintiske søjler giver dette bygningen en ensom karakter.

Bygningen er også fritstående på kanalsiden i den grønne zone af Potgietersingel. Kanalerne blev anlagt som en offentlig park i engelsk landskabsstil i anden halvdel af 1800-tallet efter nedrivningen af bymurene.

På grund af dens placering blev bygningen et link mellem to forskellige verdener: den ene en indadrettet, middelalderlig, befæstet by med en kompakt og statisk karakter og den anden en 1800-talspark med en udadrettet, dynamisk karakter.

I 1977 ophørte bygningen med at fungere som et palads for retfærdighed, og det blev omdannet til kontorer for Rijksplanologische Dienst, regeringsplanafdelingen. En mezzanin blev konstrueret i de to højretlige rum. Siden 2005, efter intern renovering af arkitekt Gunnar Daan, har bygningen været hjemsted for Museum De Fundatie.

Museet har en ekstraordinær samling inklusive værker af Rembrandt, Saenredam, Turner, Monet, Rodin, Van Gogh, Mondrian og Van der Leck. Derudover arrangerer museet beskedne, men meget diskuterede udstillinger. Under Ralph Keuning's instruktion blev disse midlertidige udstillinger så succesrige, at udvidelsen af museet blev uundgåelig. På trods af de iboende problemer med at udvide paladset i det historiske centrum modtog museet fristelsen til at opgive dette nationale monument og valgte at udvide det.

Bierman Henket arkitekt designede udvidelsen af det tidligere retsbygning i 2010. Arkitekt Hubert-Jan Henket lykkedes det at overtale klienten til ikke at tilføje en udvidelse ved siden af den eksisterende bygning: dette ville have ødelagt dens ensomme og symmetriske karakter. En underjordisk udvidelse viste sig rumligt for kompliceret. I stedet designede Henket en udvidelse med et autonomt volumen på toppen af den monumentale bygning.

På samme måde som Justice of Palace forbinder to verdener i vandret retning, parrer Henket den klassiske, statiske bygning med den flydende dynamik i en moderne udvidelse i en lodret retning.

Overbygningen er ligesom underbygningen symmetrisk i to retninger, men formen ligner snarere en rugbybold. Tilsammen danner de to helt forskellige bind en ny byenhed. Der er også to kontrasterende fortolkninger i det indre: den klassiske rækkefølge af rektangulære musehaller nedenfor mod de flydende, åbne rum i det elliptiske bind herover.

Stueetagen plan - klik for større billede

Helt fra starten var både Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, den afdeling, der var ansvarlig for bevarelse af monumenter og historiske bygninger, og lokale bevaringsselskaber begejstrede for det radikale koncept for udvidelsen. Under mottoets bevarelse gennem udvikling blev de sædvanlige debatter og offentlige undersøgelsesprocedurer betydeligt forkortet. Planlægningstilladelse blev givet på rekordtid.

Første plan - klik for større billede

Lige gennem den eksisterende bygning står otte stålsøjler på otte individuelle fundamenter. Søjlerne understøtter den nye udvidelse - med to udstillingsgulve på i alt 1.000 m2. Så strukturelt og arkitektonisk er udvidelsen uafhængig af den gamle bygning.

Anden etage - klik for større billede

Udvidelsen - også kaldet Art Cloud - er beklædt med 55.000 tredimensionelle keramiske elementer produceret af Koninklijke Tichelaar i Makkum. Tilsammen danner de blandede blå-hvide glaserede fliser, der måler 20x20 cm og 10x10 cm, en subtil overflade, der afhængigt af vejret, smelter sammen i himlen. På den nordlige side oversvømmer dagslys i de to nye udstillingsgulve gennem en stor, glaseret rude i den flisebelagte overbygning. Indvendigt har besøgende en panoramaudsigt over byen.

Tredje salplan - klik for større billede

Med udvidelsen er den originale centrale indgang gennemført som et atrium, hvor de to museologiske verdener konvergerer. En glashejs i atriet formidler besøgende til de forskellige etager. Trapperne er placeret på den ydre del af gulve. I den gamle bygning er de staselige og lige, i den nye udvikling er de flydende buede.

Sektioner - klik for større billede

En glaspassage løber mellem den eksisterende bygning og udvidelsen - hvor nye og gamle mødes. På den ene side ser besøgende ind i atriet og på den anden side har de udsigt over byen og undersiden af den flisebelagte forlængelse.

Detaljeret afsnit - klik for større billede

Med sit mål at præsentere moderne og gammel kunst i en bygning - har Museum De Fundatie nu en ny, virkelig unik identitet.

Fjerde etage plan - klik for større billede

Anbefalet: