Logo da.designideashome.com

Jianamani Besøgende Center Af Atelier TeamMinus

Indholdsfortegnelse:

Jianamani Besøgende Center Af Atelier TeamMinus
Jianamani Besøgende Center Af Atelier TeamMinus

Video: Jianamani Besøgende Center Af Atelier TeamMinus

Video: Jianamani Besøgende Center Af Atelier TeamMinus
Video: Archmarathon: speech TeamMinus - Project Jianamani Visitor Centre 2023, November
Anonim

Jianamani besøgende Center af Atelier TeamMinus

Beijing-atelier Atelier TeamMinus har afsluttet et besøgscenter for et gammelt buddhistisk mindesmærke i Tibet, der indeholder stenmure, en central gårdsplads og 11 tagterrasser til observationer (+ lysbilledshow).

Beliggende i den kinesiske provins Yushu, ledsager Jianamani besøgende center Jianamani-varden - en historisk haug med indskrevne sten, samlet af pilgrimme i de sidste tre århundreder.

Atelier TeamMinus fik i opdrag at designe bygningen i 2010, kort efter et jordskælv ramte regionen. Ud over at give en informationskilde for turister fungerer den som et samfundscenter for de lokale beboere, der arbejdede hårdt for at reparere skaderne forårsaget af naturkatastrofen.

Arkitekterne brugte traditionel tibetansk arkitektur som vejledning, når de genererede bygningens plan. De oprettede en firkantet bygning med en central gårdsplads og omringede den derefter med observationstårne med udsigt over forskellige historiske vartegn i nærheden.

Sten blev brugt til væggene, der genklang med de indskrevne sten, der udgør Jianamani-mindesmærket.

"Stenværket udføres af lokale murere ved hjælp af den samme slags lokal sten, hvorfra mani-sten er udskåret, " forklarede arkitektene.

Tagdækkene blev konstrueret af træ, hvoraf nogle stammede fra jordskælveaffald.

Indvendigt er bygningen indrettet over to etager og har plads til et posthus, en klinik, offentlige toiletter og et lille forskningsarkiv.

Projektet blev præsenteret på World Architecture Festival i Singapore tidligere denne måned. Det blev udvalgt til en pris i displaykategorien, men tabte til et spabadformet museum i København.

Læs videre for en projektbeskrivelse fra Atelier TeamMinus:

Jianamani besøgende Center

Yushu er et højt anset religiøst center for tibetanere. Dens betydning kommer hovedsageligt fra Jianamani, verdens største tibetanske buddhistiske varde. Med en historie på over 3 århundreder bærer Jianamani i øjeblikket over 250 millioner stykker Mani-sten og vokser stadig med nye stykker tilføjet dagligt af pilgrimme.

I Yushu lever mere end 40% af befolkningen udskæring af Mani-sten. For Yushu-samfundet sammenlignes intet med Jianamani. Efter jordskælvet i 2010 begyndte Yushu-ers straks at reparere Jianamani, længe før de begyndte at reparere deres egne huse.

Jianamani besøgende center betjener både besøgende og lokalsamfundet. For besøgende og pilgrimme giver det information om Jianamani og dens historie suppleret med at se de omkringliggende historiske steder. Til lokale yushuere leverer det et postkontor, en klinik, offentlige toiletter og et lille forskningsarkiv.

Anbefalet: