Logo da.designideashome.com

Steven Holl Tegner Fire Museer Til Nyt Kompleks I Kina

Indholdsfortegnelse:

Steven Holl Tegner Fire Museer Til Nyt Kompleks I Kina
Steven Holl Tegner Fire Museer Til Nyt Kompleks I Kina

Video: Steven Holl Tegner Fire Museer Til Nyt Kompleks I Kina

Video: Steven Holl Tegner Fire Museer Til Nyt Kompleks I Kina
Video: Steven Holl to design four museums for new complex in China 2023, December
Anonim

Steven Holl tegner fire museer til nyt kompleks i Kina

Nyheder: Arkitekt Steven Holl i New York har vundet en konkurrence om at designe fire museer i Qingdao, Kina, med et koncept for en række "kunstøer", der er forbundet med en looping af gallerier og stier (+ film).

Kultur- og kunstcentret i Qingdao vil besætte et 18 hektar stort område nord for Jiaozhou-bugten og skabe et kompleks af museer dedikeret til klassisk kunst, moderne kunst, offentlig kunst og scenekunst.

Steven Holls plan har en slangetunnelstruktur designet til at henvise til formen af den nærliggende Jiaozhou Bay Bridge - verdens længste bro over vand. Denne "lyssløjfe" forbinder de fire museer med plads til et spor af gallerier inde.

"Projektet starter med en meget unik forbindelse til Qingdao og ideen om faktisk at forbinde til morfologien på Jiaozhou Bay Bridge, " siger Holl i en film, der ledsager konkurrenceindgangen. "Det inspirerer muligheden for, at hele dette projekt bliver knyttet til den lineære idé."

Tre af museerne vil omfatte terningformede strukturer placeret med intervaller langs ruten, mens den fjerde vil blive placeret omkring en offentlig plads i centrum af komplekset.

De omkringliggende rum vil være fyldt med haver, vandbassiner og en udendørs skulpturpark.

"Der er en stor porøsitet og en stor fusion mellem bevægelsen over stedet og bevægelsen i gallerisystemet ovenfor, " siger arkitekten. "Det vil have briser, der kommer ind fra havet, der afkøler hele landskabet."

En blanding af slibet aluminium og farvet beton vil blive brugt til at konstruere de nye bygninger.

Her er nogle ekstra detaljer fra Steven Holl Architects:

Steven Holl Arkitekter vinder den inviterede konkurrence for kultur- og kunstcentret i Qingdao City

Steven Holl Architects er blevet valgt ved næsten enstemmig juryafgørelse som vinderen af det nye kultur- og kunstcenter i Qingdao City-konkurrence, der bestyrker OMA og Zaha Hadid Architects. Projektet på 2 millioner m² til fire museer er hjertet i den nye udvidelse af Qingdao, Kina, der er planlagt til en befolkning på 700.000.

Det vindende design til det nye kultur- og kunstcenter begynder med en forbindelse til Qingdao. Den lineære form af Jiaozhou Bay Bridge - verdens længste bro over vand - føres ind på det store sted i form af en lyssløjfe, der indeholder gallerirum og forbinder alle aspekter af landskabet og de offentlige rum. Den hævede lyssløjfe tillader maksimal porøsitet og bevægelse over stedet, og tillader naturlige lydbundne briser, der blæser ud af havet, at strømme hen over stedet.

Bridge link koncept

I øverste plan er Art Islands, eller Yishudao, der har form af tre skulpturede terninger, og fire små landskaber kunstøer, der danner udendørs skulpturhaver. Fem terrasserede reflekterende puljer animerer landskabet og bringer lys til niveauer nedenfor via ovenlys.

Light Loop- og Yishudao-koncepterne letter udformningen af det offentlige rum. En stor central plads til store sammenkomster er i midten af stedet med udsigt over en stor vandhave. Museum for Moderne Kunst former det centrale torv. Public Arts Museum danner den vigtigste oplevelse af indrejse fra syd. North Yishudao indeholder Classic Art Museum med et hotel på de øverste niveauer, og South Yishudao, der flyder over den store sydreflekterende pool, holder Performing Arts-programmet.

I Light Loop modtager alle vandrette gallerier naturligt lys fra taget, der kan styres med 20% skærme samt mørklægningsindstillinger. Den 20 meter brede del af Light Loop tillader sidebelysning til gallerierne på lavere niveau og giver plads til to gallerier side om side, hvor man undgår blindgyde-cirkulation.

Webstedslayoutdiagram

Anbefalet: