Logo da.designideashome.com

Mullet House I Melbourne Af March Studio - Arkitektur

Indholdsfortegnelse:

Mullet House I Melbourne Af March Studio - Arkitektur
Mullet House I Melbourne Af March Studio - Arkitektur
Anonim

Mullet House af March Studio

Et snoet vinkeltag overså denne udvidelse til et forstæderhus i Melbourne af australske arkitekter March Studio (+ slideshow).

March Studio, som er bedst kendt for at designe en række butikker til Aesop, fik til opgave at renovere en eksisterende bungalow i Kensington og tilføje en udvidelse, der fordobler interiørets størrelse.

For det eksisterende hus bevarede arkitekterne den edwardianske facade, men planlagde interiøret til kun at rumme soveværelser og badeværelser.

Den nye to-etagers struktur strækker sig fra bagsiden af huset. Arkitekterne udgravede en del af jorden, hvilket gjorde det muligt for dem at skabe en betonkælder og parkeringsareal med et træbelagt stueetageniveau over.

"Den nye udvidelse er ikke beregnet til at være sympatisk med en ældre stil, men er snarere blevet formet af klienternes korte, solrige adgang og en af Melbournes bedste udsigt tilbage til byen, " sagde arkitekterne.

Det kantede sorte zink-tag strækker sig over en stor stue og spisestue og er vinklet op i to hjørner for at lade lyset filtrere ind gennem præstervinduer.

"Denne enkle snoede operation griber lys og udsigt, " sagde arkitekterne. "Twistens handling og drama udtrykkes og forstærkes i loftet nedenunder af en række håndtilsluttede træbade."

Betonstrukturen på niveauet herunder indeholder et legerum til børn med cirkulære ovenlysvinduer samt en vinkælder, et vaskerum og et badeværelse.

En bil kan parkeres under det projicerende øverste niveau, mens en terrasse og have er placeret lige ud over.

Bygningen hedder Mullet House som en henvisning til frisuren, der adskiller sig bagpå end forfra. Ifølge arkitekterne har en forbipasserende beskrevet huset som "formelt foran med festen bagpå".

Her er nogle tekster fra arkitekterne:

Mullet House

Beliggende i Melbourne i byens forstad til Kensington, udfører 'The Mullet' forvrænget gymnastik for at gøre det lettere for en ambitiøs brief på et lille, men dog opportunistisk sted.

Kunderne, Scott Smith og Phoebe Moore, ønskede ikke kun at bestille et nyt og behageligt hjem, men søgte også et udfordrende design. At drive en familievirksomhed i byggeri, Scott og Phoebes eget hjem ville blive en mulighed for dem at vise deres egne evner.

En Heritage overlay formede designet til fronten af boligen, hvilket krævede, at hyttefasaden og de første par værelser, der flankerer Hardiman Street, bevares og renoveres (rødt tag og alt). Det er her, formaliteten er, ansigtet til arvelandet Eastwood Street smelter problemfrit med sine hyttenaboer. Tre soveværelser og to badeværelser opløses i den forudbestemte edwardianske skal, hvilket frigør den nye udvidelse til opholdsområderne.

Sjovet begynder at dukke op, når man afrunder Hardiman Street. 'Jeg kan ikke lide det' - siger en af de lokale halvvejs gennem konstruktion. 'Det stemmer ikke overens med området …' Den nye udvidelse er ikke beregnet til at være sympati for en ældre stil, men er snarere blevet formet af klienternes korte, solrige adgang og en af Melbournes bedste udsigt tilbage til byen.

Den balanceakt, som den lokale beboer afskedigede, kom frem, da briefen opfordrede til parkering på gaden. Huset ville køre rundt om parkeringsområdet, og selv med Hardiman Street-lønklassen til fordel var udgravning uundgåelig. Da en gravemaskine alligevel ville komme til stedet, var muligheden for at grave lidt dybere og synke en stor betonboks (sammen med børnene deri) alt for god til at nægte.

Rumpusrummet, vinkælderen, vaskeri og et ekstra badeværelse, der er begravet inde i betonboksen. Kassen er beklædt med et betonlåg og pyntet med strategisk placerede, trafikable ovenlysvinduer. Den monolitiske form forankrer den nye bygning på bakken og færdiggøres internt af den hårde virkelighed med at bygge - og være - under jorden.

Betonlåget på betonboksen er ikke kun loftet til nedenunder, men også gulvet i både køkken og udvendigt dæk. Den drejepunkt, som de andre rum er spundet rundt, serverer køkkenet alle dele af huset, mens spisestuen og opholdsrummet er gemt over garagen og tættere på nattehimlen i Melbourne's bylys. Trælukker beklædte forlængelsen, indpakkede de tre mellemrum og tilvejebringer en lineær base til det sidste svævende stykke.

Stigende oven over boligarealerne er det sorte zink tag. I den nordlige kant trækkes taget op for at øge det naturlige lys til det nordvestlige hjørne og skubbes ned til den nærliggende bygning på Hardiman Street i nordøst for ikke at overskygge det. På sydsiden vendes operationen, og det sydvestlige hjørne løftes for at skabe en indrammet udsigt over byen. Denne enkle drejningsoperation griber lys og udsigt fra to hjørner og forankrer de resterende to med regnhoveder, der falder til opsamlingstanke. Twistens handling og drama udtrykkes og forstærkes i loftet nedenfor af en række håndtilsluttede tømmerlager.

Image
Image

Kælderplan - klik for større billede

Image
Image

Stueplan - klik for større billede

Image
Image

Tværsnit - klik for større billede

Image
Image

Lang sektion et - klik for større billede

Image
Image

Lang sektion to - klik for større billede

Anbefalet: