Logo da.designideashome.com

Schiecentrale 4B Af Mei Architecten En Stedenbouwers - Arkitektur

Indholdsfortegnelse:

Schiecentrale 4B Af Mei Architecten En Stedenbouwers - Arkitektur
Schiecentrale 4B Af Mei Architecten En Stedenbouwers - Arkitektur
Anonim

Schiecentrale 4B-tårn med fremspringende oplagring af Mei Architecten og Stedenbouwers

Dette kompleks med blandet brug i Rotterdam af Mei Architecten en Stedenbouwers har et tårn med fremspringende opbevaringsarealer, der ligner svejsemasker, der er boltet på facaden.

Fotografi af Jeroen Musch

Det hollandske firma Mei Architecten en Stedenbouwers designet det elleve etagers tårn til den afsluttende fase i en ombygning af det audiovisuelle produktionscenterkompleks i Rotterdams Schiecentrale-distrikt.

Fotografi af Jeroen Musch

Tårnet er bygget over den nordvestlige side af et renoveret kraftværk og har plads til kontorer, lejligheder og kombinerede levende arbejdsenheder.

Fotografi af Jeroen Musch

Glasering omgiver tre sider af den nye bygning, men den østlige højde er beklædt med rustfrit stålnet, der giver solskærmning til fælles korridorer.

Fotografi af Jeroen Musch

De fremspringende opbevaringspladser er prikket på tværs af denne højde og der er omkring ti på hver etage.

Fotografi af Ronald Tilleman

”Forrådslokalerne er som løse terninger,” sagde arkitekterne til Dezeen. "De blev designet specielt til dette projekt og produceret i serier."

Fotografi af Ronald Tilleman

Hver er dannet af et syntetisk kompositmateriale og er dækket med en UV-resistent gelcoating.

Fotografi af Jeroen Musch

"Arkitekturen er robust og spektakulær og i harmoni med karakteren af det tidligere dockområde, " tilføjede arkitektene.

Her er en projektbeskrivelse fra arkitekterne:

Schiecentrale 4b

En havnebygning til at bo, arbejde og slappe af i.

Schiecentrale 4b er den sidste fase i ombygningen af den tidligere Schiehavencentrale og omgivelser. Kombinationen af kontorlokaler, boliger og kombinerede bo / arbejdsenheder giver liv til området, der er blevet det audiovisuelle centrum i Rotterdam i de senere år.

Planløsning - klik for større billede

Schiecentrale 4b består af en slående ny struktur bygget omkring de nordvestlige sider af den gamle Schiecentrale-bygning. Det nye kompleks giver mediecenteret forskellige typer boliger, for mennesker, der er tæt involveret i den audiovisuelle sektor og personer i andre kreative discipliner, der kan lide havnestemningen, der stadig er palpabel i området.

Stueplan - klik for større billede

Supermarked

Den nye struktur består af omkring 55.000 kvadratmeter plads. Kontorlokaler tegner sig for 7000 kvadratmeter heraf. Endvidere er 156 stue / arbejdsenheder og tyve grunde adgang til kajboliger med 3, 5 etager i højden. Yderligere faciliteter inkluderer et supermarked (2000 kvadratmeter), et motionscenter (600 kvadratmeter), 400 parkeringspladser i en overvåget garage og et halvt offentligt dæk på 3000 kvadratmeter i området. En solterrasse, stand og legeplads afslutter billedet.

Fjerde plan - klik for større billede

Udsigt

Et vigtigt træk ved projektet er den høje smalle bygning, 130 meter lang og 50 meter høj, bygget oven på det gamle kraftværk. Strukturen på 11 etager indeholder kontorer og bo-enheder. Disse fås fra et galleri, der er færdig i rustfrit stål. Ved galleriet er der opbevaringspladser, der ligger lige overfor hoveddørene.

Femte plantegning - klik for større billede

Alle rum på bygningens vestside er udstyret med glaserede facader. Denne del af bygningen tilbyder en vidunderlig udsigt over Nieuwe Maas og havnen. Skillevægge af opholds- / arbejdsenhederne kan åbnes fra gulv til loft med munnspidsdøre, hvilket giver mulighed for at skabe et udvendigt rum inden for bygningsvolumenet.

Sjette grundplan - klik for større billede

På grund af den store fleksibilitet udføres alle tekniske installationer i rummet såvel som på facaderne som 'samling'. Komplekset udstråler karakteren af en typisk havnebygning, hvor teknologi fra offshore- og forarbejdningssektoren er blevet integreret.

Tværsnit - klik for større billede

Anbefalet: