Logo da.designideashome.com

Rem Koolhaas Vinder Skyskraberpris - Arkitektur

Indholdsfortegnelse:

Rem Koolhaas Vinder Skyskraberpris - Arkitektur
Rem Koolhaas Vinder Skyskraberpris - Arkitektur

Video: Rem Koolhaas Vinder Skyskraberpris - Arkitektur

Video: Rem Koolhaas Vinder Skyskraberpris - Arkitektur
Video: Architect Rem Koolhaas 2023, November
Anonim

Rem "Dræb skyskraberen" Koolhaas vinder høj bygningspris

Nyheder: Ti år efter at have erklæret, at han ville "dræbe skyskraberen", har arkitekten Rem Koolhaas accepteret en pris for årets bedste høje bygning og spøgt: "min kampagne var helt mislykket".

Koolhaas, grundlægger af OMA, modtog prisen for bedste høje bygning på verdensplan fra Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) i Chicago i dag for CCTV's hovedkvarter i Beijing, Kina.

Rem Koolhaas

Afslutningen i 2012 var den kabeltilsluttede CCTV-bygning et bevidst angreb på den klichede form af de fleste skyskrabere. OMA vandt en konkurrence om at designe bygningen i 2002, og året efter blev det vist på forsiden af Koolhaas 'bog Indhold, der indeholdt et kapitel med titlen Kill the Skyscraper.

Cover af indhold af Rem Koolhaas, 2003

”Da jeg udgav min sidste bog, Content, i 2003, blev et kapitel kaldet 'Dræb Skyskraberen',” sagde Koolhaas i en præsentation om projektet til CTBUH.

"Grundlæggende var det et udtryk for skuffelse over, hvordan skyskraptypologien blev brugt og anvendt. Jeg troede ikke, at der var meget kreativt liv tilbage i skyskrabere. Derfor forsøgte jeg at starte en kampagne mod skyskraberen i dets mere uinspirerede form."

Han tilføjede: "Den kendsgerning, at jeg nu står på denne scene, i denne position, betød, at min krigserklæring gik helt upåagtet hen, og at min kampagne var helt mislykket."

"At være her, det er ret bevægende - at være en del af et samfund, der prøver at gøre skyskrabere mere interessante, " konkluderede Koolhaas.”Jeg er dybt taknemmelig og takker alle mine partnere.”

CTBUH sagde om bygningen: "CCTV-hovedkvarteret er en usædvanlig opgave af skyskraber-typologien. I stedet for at konkurrere i løbet om ultimativ højde og stil gennem et traditionelt todimensionelt tårn, der skyver skyward, udgør CCTV's løkke en virkelig tredimensionel oplevelse, kulminerede med en 75 meter udkraget."

I indhold argumenterede Koolhaas for, at skyskrabere som genre var blevet reduceret til et vakuøst løb for højde. Han skrev, at "skyskraberen er blevet mindre interessant i omvendt forhold til dens succes. Den er ikke blevet forfinet, men ødelagt."

Her er pressemeddelelsen fra CTBUH:

CHICAGO, 8. november - Rådet for høje bygninger og bymiljø (CTBUH) har annonceret vinderen af sin bedste høje bygning på verdensplan: CCTV-hovedkvarter, Beijing, Kina. Som en del af en næsten årelang dommerudvælgelsesproces på mere end 60 tilmeldinger valgte Awards Jury først en Bedste høje bygning i fire regioner: Amerika, Mellemøsten og Afrika, Europa og Asien og Australasien. Ældre repræsentanter for hver af disse fire vindere holdt derefter en præsentation på CTBUH Awards-symposiet den 7. november ved Illinois Institute of Technology, Chicago, med juryen sammenkaldt umiddelbart bagefter. Vinderen blev annonceret af Wiel Arets, dekan ved School of Architecture på IIT, ved Awards-middagen efter symposiet.

Rem Koolhaas, grundlægger, kontor for metropolitisk arkitektur, leverede den vindende præsentation med titlen En ny typologi for skyskraberen: CCTV-hovedkvarter, Beijing.”

”Da jeg udgav min sidste bog, Content, i 2003, blev et kapitel kaldet 'Dræb Skyskraberen', " sagde Koolhaas, der modtog prisen for CCTV. "Grundlæggende var det et udtryk for skuffelse over, hvordan skyskraptypologien blev brugt og anvendt. Jeg troede ikke, at der var meget kreativt liv tilbage i skyskrabere. Derfor forsøgte jeg at starte en kampagne mod skyskraberen i sin mere uinspirerede form.

"Det faktum, at jeg står på dette stadium nu, i denne position, betød, at min krigserklæring gik helt upåagtet hen, og at min kampagne var fuldstændig mislykket, " spøgte Koolhaas og konkluderede, "At være her, det er ret bevægende - til være en del af et samfund, der prøver at gøre skyskrabere mere interessante. Jeg er dybt taknemmelig og takker alle mine partnere.”

"Jeg troede, at [at tage beslutningen] ville være temmelig ligetil, og det var slet ikke, " sagde CTBUHs administrerende direktør Antony Wood, en jurymeddelelse i 2013, "Det gik gennem fire runder med afstemning, før vi besluttede vinderen."

Publikumsafstemning, taget separat, fremsendt via sms og holdt fra deres jury's opfattelse, indtil deres dom blev erklæret, var den samme.

Anbefalet: