Logo da.designideashome.com

ArboSkin Pigget Facade Lavet Af Bioplast Af ITKE - Arkitektur

Indholdsfortegnelse:

ArboSkin Pigget Facade Lavet Af Bioplast Af ITKE - Arkitektur
ArboSkin Pigget Facade Lavet Af Bioplast Af ITKE - Arkitektur

Video: ArboSkin Pigget Facade Lavet Af Bioplast Af ITKE - Arkitektur

Video: ArboSkin Pigget Facade Lavet Af Bioplast Af ITKE - Arkitektur
Video: Plastik af mælk og eddike 2023, November
Anonim

ArboSkin pavillon lavet af bioplast af ITKE

De spidse moduler, der blev brugt til at bygge denne buede pavillon i Stuttgart, Tyskland, er lavet af en bioplast indeholdende over 90 procent vedvarende materialer (fotografering af Roland Halbe).

Fotografi af Roland Halbe

Studerende og professorer fra Stuttgart Universitetets ITKE (Institute of Building Structures and Structural Design) designet freeform-facaden for at demonstrere de strukturelle egenskaber ved en ny bioplast, der er udviklet specielt til brug i byggebranchen.

Fotografi af Roland Halbe

Bioplast er plast fremstillet af vedvarende biomasse kilder som stivelse, cellulose eller andre biopolymerer, der tilbyder bæredygtige alternativer til plast, der stammer fra fossile brændstoffer. Den bioplast, der bruges i ArboSkin-projektet, kaldes Arboblend og produceres af det tyske firma Tecnaro ved at kombinere forskellige biopolymerer, såsom lignin - et biprodukt fra træpulpeprocessen - med naturlige forstærkende fibre.

"Termoformerbare plader med bioplast vil repræsentere et ressourceeffektivt alternativ [til oliebaseret plast, glas eller metal] i fremtiden, da de kombinerer plastens høje formbarhed og genanvendelighed med de miljømæssige fordele ved materialer, der primært består af vedvarende ressourcer, "forklarede projektgruppen.

Fotografi af Roland Halbe

De pyramidale moduler fremstilles ved at ekstrudere bioplastiske granuler i lag inden termoformning af dem for at skabe de facetterede former og beskære det overskydende materiale.

Fotografi af Roland Halbe

Den dobbeltbuede hud dannes ved at forbinde pyramiderne sammen med afstivningsringe og bjælker, der hjælper med at skabe bærende vægge.

CNC-fræsning blev brugt til at fjerne sektioner fra nogle af modulerne, hvilket skabte åbninger i facaden. Affaldsmaterialet fra denne proces kan re-granuleres og føres tilbage til produktionsprocessen, mens plastpladerne kan komposteres i slutningen af deres levetid.

Her er mere information om projektet:

Mock-Up: Bioplast-facade-mock-up blev oprettet inden for rammerne af Bioplastic Facade Research Project, et projekt støttet af EFRE (Europäischer Fonds für Regionale Entwicklung / European Fund for Regional Development). Det demonstrerer en af de mulige arkitektoniske og konstruktionsmæssige anvendelser af bioplastiske materialer udviklet i løbet af projektet. Blueprint er baseret på et trekantet net, der er sammensat af mesh-elementer i forskellige størrelser.

Koncept skitse

Bioplastisk fasadeforskningsprojekt: ITKE har mange års erfaring i undervisning og forskning inden for computerbaseret design, simulering og produktion af beklædning til bygninger med komplekse geometrier. I øjeblikket bruges materialer, der er fremstillet af oliebaseret plast, glas eller metal, hovedsageligt til at omslutte disse strukturer. Termoformerbare plader med bioplast vil repræsentere et ressourceeffektivt alternativ i fremtiden, da de kombinerer plastens høje formbarhed og genanvendelighed med de miljømæssige fordele ved materialer, der primært består af vedvarende ressourcer. Den tværfaglige gruppe af materialeforskere, arkitekter, produktdesignere, produktionsteknikere og miljøeksperter var i stand til at udvikle et nyt termoformerbart materiale til facadebeklædning primært fremstillet af vedvarende ressourcer (> 90%).

Ordningsproduktion og genbrug

Udviklet af projektpartner TECNARO inden for rammerne af forskningsprojektet ARBOBLEND®, blev der anvendt en speciel type bioplastgranulat, som kan ekstruderes til ark og videreforarbejdes efter behov: arkene kan bores, trykkes, lamineres, laserskæres, CNC -malet eller termoformet for at opnå forskellige overfladekvaliteter og strukturer og til sidst fremstille forskellige støbte komponenter. Halvfabrikata tjener som beklædning til flade eller fritformede indvendige og udvendige vægge. Materialet kan genanvendes og opfylder de høje holdbarheds- og antændelighedsstandarder for byggematerialer. Målet med projektet var at udvikle et maksimalt bæredygtigt, men holdbart byggemateriale, samtidig med at de oliebaserede komponenter og tilsætningsstoffer holdes på et minimum. Den økologiske revision blev afsluttet af projektpartner ISWA (Institut for Vandteknik, Vandkvalitet og Affaldshåndtering). Endvidere blev materialets modstand mod mikrobiel nedbrydning også bestemt.

FE-model Vind- og snebelastninger

Anbefalet: