Logo da.designideashome.com

Skole Med Atrium Med Fire Gange Højde Af Behnisch Architekten

Indholdsfortegnelse:

Skole Med Atrium Med Fire Gange Højde Af Behnisch Architekten
Skole Med Atrium Med Fire Gange Højde Af Behnisch Architekten

Video: Skole Med Atrium Med Fire Gange Højde Af Behnisch Architekten

Video: Skole Med Atrium Med Fire Gange Højde Af Behnisch Architekten
Video: Kellerupgaard festlokale 2023, December
Anonim

Secondary School Ergolding med forsamlingslokale på fire højder af Behnisch Architekten

Denne ungdomsskole i Tyskland af Behnisch Architekten har en spektakulær kombineret firkantet højde atrium og forsamlingshall (+ slideshow).

Foyeren fungerer som skolens indgang, cirkulation og sociale knudepunkt, med en række forskudte trapper, der går ned gennem det rum, der forbinder klasselokalerne på de øverste etager med faciliteterne på jordoverfladen.

"Hjertet i den nye, mellemskole er et stort åbent atrium, der fungerer som et forsamlingshus, et indvendigt mødested og en visuel forbindelse mellem skolens forskellige afdelinger og funktioner, " sagde Stefan Behnisch, stiftelsespartner i Behnisch Architekten.

"Gennem dette centrale knudepunkt kan studerende let og intuitivt finde vej gennem bygningen fra klasselokalerne i de øverste niveauer ned til musik- og kunstværelserne, gymnastiksalen, cafeteriet og rekreative rum, der alle ligger på jordoverfladen."

Skolen, der ligger i byen Ergolding, 70 km nordøst for München i Bayern, er arrangeret over fire etager, og arkitekterne udpegede en anden farve til hver etage, som kan ses udefra og fra den store centrale foyer.

Gennem bygningen står råbeton og industrielle lydisolerende paneler i kontrast til glatte, lysfarvede overflader og træ, der bruges til bænke, trapper og baner.

Gange åbner sig op i større rum, som Behnisch beskriver som "udvidelser af klasseværelset".”Disse giver studerende, lærere og forældre uformelle mødepunkter til indsamling, planlægning af undervisning og udveksling af information,” siger han. Udelingsområder mellem klynger af klasseværelser kan bruges som alternative undervisningsrum.

Klasseværelser til naturvidenskab på 3. sal kan bruges som store forelæsningssaler eller deles med skillevægge til at skabe mindre rum.

Skolen er omgivet af naturligt og menneskeskabt landskabsarkitektur med klasseværelser med udsigt til legeområder og et naturreservat og dam.

Her er nogle flere oplysninger fra arkitekterne:

Secondary School Ergolding

Ergolding, 2001-2013

I begyndelsen af skoleåret 2013-2014 har Landshut District besluttet at opføre en ny gymnasium (klasse 5-12) og gymnastiksal. Byggepladsen ligger i byen Ergolding langs motorvejen 11/15 ved siden af en eksisterende skole for specialundervisning i et vidt strækende naturligt og kunstigt landskab. Skolerne ligger sammen mellem et naturreservat med en dam, en eng, flere sportsbaner, et par boliger og et samfundscenter.

Man går ind i den nye bygning på et centralt sted på stedet, der nærmer sig enten fra nord, øst eller vest over et omfattende bilfrit fodgængerlandskab. Besøgende går ind i bygningen direkte i en naturligt oplyst åben foyer, der fungerer som det centrale knudepunkt, der forbinder alle bygningens fire niveauer. Direkte ved siden af foyeren sidder skoleadministrationen og lærerens område, hvor de let kan føre tilsyn med indgangen og skolegården samtidig.

Denne store åbne foyer fungerer som hjertet i den nye skole og fungerer også som forsamlingslokalet, et indvendigt mødested og en visuel forbindelse mellem skolens forskellige områder. Gennem dette åbne knudepunkt kan studerende let og intuitivt finde vej fra klasseværelserne på de øverste niveauer ned til musikområdet, gymnastiksal, cafeteria og rekreative lokaler, der sidder på jordoverfladen. Til skolearrangementer, udstillinger og teaterforestillinger tilbyder foyeren en direkte forbindelse til skolegården med udsigt over naturreservatet og dammen ud over.

Image
Image

Siteplan - klik for større billede

For at optimere klasselokalernes naturlige belysning og temperatur er store vinduer blevet orienteret mod nord. Klynger af klasseværelser adskilles af de-centraliserede "Learning Stations", hvor alternative interaktive uddannelsesmuligheder kan udvikles. Gange betragtes som "Udvidelser af klasseværelset", der giver uformelle mødepunkter til indsamling og udveksling af information mellem studerende, lærere og forældre.

Image
Image

Plantegning - klik for større billede

På tredje sal er områderne for naturvidenskab; Fysik, kemi og biologi. Efter råd fra uddannelseskonsulenter er lærernes forberedelse og arbejdsrum opdelt i mindre enheder placeret mellem det enkelte forelæsningsrum og laboratorier. For hver af de tre naturvidenskaber er der planlagt et klasseværelse, der kan bruges som stor forelæsningssal, eller som kan opdeles i mindre klasseværelser med en skillevæg.

Alt i alt står her en simpel struktureret, teknisk optimeret, åben afstand skolebygning, der reagerer på og forstærker kvaliteterne i dets lokalsamfund og miljø.

Image
Image

Sektion - klik for større billede

Anbefalet: