Logo da.designideashome.com

Film: Barrakka Lift På Malta Af Architecture Project

Indholdsfortegnelse:

Film: Barrakka Lift På Malta Af Architecture Project
Film: Barrakka Lift På Malta Af Architecture Project
Anonim

Maltas 20-etagers udendørs lift var designet til at ligne "som en gammel bygning"

Film: Konrad Buhagiar fra Architecture Project forklarer, hvordan han byggede en 60 meter høj udendørs lift i det historiske Valletta, Malta, i vores seneste interview med kategorievindere på sidste måneds Inside Festival i Singapore.

Fotografiet er af Sean Mallia

Barrakka Lift af det lokale arkitektstudie Architecture Project, der vandt kategorien Transport på festivalen, er en 20-etagers elevator, der fører folk fra Vallettas historiske Grand Harbour til toppen af den maltesiske hovedstads sekstende århundrede befæstede mure.

Øvre Barrakka Gardens lift, afsluttet i 1905

En elevator blev oprindeligt bygget på stedet i 1905, men blev demonteret i 1980'erne. "Efter den anden verdenskrig og indførelsen af flyrejser ophørte porten til øen at være havet, " forklarer Buhagiar. "Så elevatoren var praktisk talt forældet."

Fotografiet er af Sean Mallia

”Situationen blev for nylig vendt med indførelsen af en krydstogtskibsterminal, og dette bringer tusindvis af turister til Malta bredder på en dag.”

Fotografiet er af Sean Mallia

Malta har oplevet en række jordskælv gennem sin historie, så løfteren måtte være meget strukturelt stærk, siger Buhagiar.

Dette blev kompliceret af det faktum, at byens mure er underlagt en bevarelsesordre og derfor ikke kunne berøres af strukturen.

Fotografiet er af Luis Rodríguez López

"Ingen strukturelle elementer forbinder liften sideværts med befæstningsvæggene, " forklarer Buhagiar. "Liften skulle springe lodret op og måtte designes på en sådan måde, at den var strukturelt sund."

Fotografiet er af Sean Mallia

"Trappen, der trækker gennem midten af strukturen, gør faktisk strukturen meget mere stiv og derfor seismisk stærk."

Fotografiet er af Luis Rodríguez López

Buhagiar siger dog, at den største udfordring var at designe en moderne struktur, der ikke så malplaceret ud ved det sekstende århundrede arkitektur i Valletta.

Fotografiet er af Luis Rodríguez López

”Jeg siger altid, at man kan finde en løsning på de strukturelle og tekniske problemer,” siger han. "Problemet er, hvordan finder du noget, der ældes godt, ikke ser trendy ud i dag og være passé i morgen, og som vil matche tidløsheden i det menneskeskabte landskab, der omgiver det?"

"Det var vigtigt at finde en form, der havde interesse i dag, der så ud som om den allerede var gammel, da vi byggede den og ville overleve i tide."

Fotografiet er af Luis Rodríguez López

Hejsens hele struktur er indpakket i et bølgepap, som blev valgt på grund af, hvordan det ældes, siger Buhagiar.

"Brug af masken hjalp, fordi det er et skinnende, moderne materiale, men det får øjeblikkeligt en patina, når det reagerer med det saltvand, " forklarer han. "Og fordi den er meget struktureret, samler den støv. Så allerede da det blev bygget lignede det en gammel bygning. Samtidig er det moderne."

Fotografiet er af Sean Mallia

Han tilføjer: "Det er ekstremt populært. Vi har arbejdet i Valletta i 20 år, og dette er første gang, ingen - ikke én person - kritiserede [projektet], fordi det er en moderne struktur i en gammel ramme."

Konrad Buhagiar af arkitekturprojekt

Anbefalet: