Logo da.designideashome.com

Piet Hein Eek Og Roderick Vos Samarbejder Om Nyt Initiativ

Indholdsfortegnelse:

Piet Hein Eek Og Roderick Vos Samarbejder Om Nyt Initiativ
Piet Hein Eek Og Roderick Vos Samarbejder Om Nyt Initiativ

Video: Piet Hein Eek Og Roderick Vos Samarbejder Om Nyt Initiativ

Video: Piet Hein Eek Og Roderick Vos Samarbejder Om Nyt Initiativ
Video: Social label community 2023, November
Anonim

Piet Hein Eek og Roderick Vos samarbejder med dårligt stillede producenter om Social Label-initiativ

Hollandske designere, herunder Piet Hein Eek og Roderick Vos, samles med workshops for producenter med handicap i et nyt initiativ kaldet Social Label (+ slideshow).

Social Label-ordningen blev oprettet af designere Petra Janssen fra Studio Boot og Simone Kramer fra C-mone, plus Geert van Kempen fra sundhedsorganisationen Amarant.

Initiativet knytter sig sammen med eksisterende workshops, der giver aktiviteter og job til producenter med psykiske handicap, psykiatriske problemer eller afhængighed, og gør det muligt for dem at producere og sælge stykker af kendte designere.

"Ved at fremstille, præsentere og sælge disse meningsfulde produkter skaber vi nye muligheder for dem, der har vanskeligheder med at deltage i samfundet og på arbejdsmarkedet, " fortalte Janssen til Dezeen. "Det er hvad vi kalder socioøkonomi."

Den første kollektion, kaldet Hoot, blev oprettet i et samarbejde med Piet Hein Eek og Woodworks, en træbearbejdningsbutik i Tilburg Noord, der lærer mennesker med handicap, hvordan man fremstiller møbler.

Resultatet er en række møbler lavet af tykke sektioner af skrot træ, malet i fire grå nuancer, der blev valgt af Eek. Stykkerne inkluderer et spisebord og bænk, et skab med skydedøre, en konsol og en lektor.

"Tanken er, at det ikke kun er ergoterapi, men forhåbentlig en struktureret måde at skaffe penge til de produkter, som jeg oprettede, men kun til en god sag, " sagde Piet Hein Eek.

Den autistiske kunstner Oswin med nogle af de potter, han har formet

Den anden produktlinie er en vase, der parrer Roderick Vos med Artenzo, et center for visuel kunst, der arbejder med mennesker, der har psykiske handicap. Samarbejdet producerer håndlavede lertøjsgryder, der er vendt i forskellige former af Oswin, en autistisk kunstner.

Hver er toppet med en identisk keramisk krone designet af Vos, så selvom hver gryde er unik, skal toppen af toppen være den samme.

Formålet med Social Label-projektet er at forbinde sundhedsudbydere, sociale virksomheder og lokale virksomheder med at skabe løsninger, der bringer lokalsamfundene tættere på hinanden. Det bringer også lønnet arbejde til grupper, der traditionelt har fundet det vanskeligt at komme ind i arbejdsstyrken.

Anbefalet: