Logo da.designideashome.com

Film: 3D-vævning Kan Forbedre Sportsbeklædning, Medicin Og Arkitektur

Indholdsfortegnelse:

Film: 3D-vævning Kan Forbedre Sportsbeklædning, Medicin Og Arkitektur
Film: 3D-vævning Kan Forbedre Sportsbeklædning, Medicin Og Arkitektur
Anonim

3D-vævning kan "reducere omkostninger og forbedre strukturel integritet" i arkitekturen

Dezeen og MINI Frontiers: RCA-kandidat Oluwaseyi Sosanya viser os 3D-vævemaskinen, han opfandt, som han hævder kunne bruges til at skabe bedre sportstøj, medicinske implantater og endda arkitektur.

Sosanias maskine, som han udviklede som en del af Royal College of Arts Innovation Design Engineering-kursus, bruger tilpasset CNC-fræsningsteknologi til at væve komplekse 3D-strukturer med forskellige tætheder.

"Der er strukturer, der er ekstremt stive og strukturer, der kan være helt bløde, " forklarer Sosanya. "I arkitektur kan vi se på brugerdefinerede paneler til isolering og brugerdefinerede ekstruderinger, der varierer egenskaberne i hele stykket, når det er vævet."

"På den ene ekstreme har du [måske] meget belastning på en bjælke og den anden ekstrem mindre belastning, så du vil have mindre materiale. Du kan [væve] en letvægtsstruktur med en kontinuerlig proces. Noget hvor du kan reducere antallet af samlinger, men opretholder strukturel integritet er en fordel. Det er en fordel. Så det er reduktion i omkostninger, men også [bedre] strukturel integritet."

Maskinen fungerer ved at føre gevind gennem en dyse, der væver sig omkring kædestolper i X-, Y- og Z-koordinater. En silikoneharpiks ekstruderes på samme tid for at tilføje strukturel stabilitet.

Sosanias maskine er imidlertid i sin nuværende skala bedre egnet til at skabe stødabsorberende sportsbeklædning end bygninger.

Dezeen Book of Interviews: vores nye bog, der indeholder samtaler med 45 førende figurer inden for arkitektur og design, er nu til salg

"Til showet ønskede jeg at vise noget, som folk let kan identificere materialet med i dets nuværende skala, og til det designet jeg et par sko, " siger Sosanya. "Det er bare en enkelt tråd, der væver sålen helt ind i den tredimensionelle form, som den er, og så er den lamineret til bunden af den øverste."

Han fortsætter: "Men der er andre applikationer til dette. Lad os sige, at jeg laver et knæskygge. Mod det øverste lår ville jeg bestemt have en lettere og mere fleksibel struktur, men lige på knæskallen skal du have noget, der kan modstå meget af påvirkning."

I den anden ende af skalaen siger Sosanya, at der er interesse for teknologien fra medicinalindustrien.

"Medicinske tekstiler begynder virkelig at begynde lige nu, " siger han. "Hvis [du bruger] naturlige fibre, naturlige harpikser, kan det være rigtig interessant. Der er ting som hjertestryg, implantater, ikke-invasiv kirurgi, hvor du har brug for at lægge noget blødt og formbart, der kan ekspandere inde i kroppen. Med denne proces kan du knuse strukturen, skubbe den ind i kroppen og derefter udvides den."

Han fortsætter: "Jeg har talt med nogle bioingeniører på Brunel [Universitetet]. Fremadrettet vil jeg gerne slå mig sammen med en brancheleder på dette område og tage projektet til et andet niveau."

Anbefalet: