Logo da.designideashome.com

Norlan Glas Bruger Biomimik Til At Forbedre Whiskyoplevelsen

Indholdsfortegnelse:

Norlan Glas Bruger Biomimik Til At Forbedre Whiskyoplevelsen
Norlan Glas Bruger Biomimik Til At Forbedre Whiskyoplevelsen

Video: Norlan Glas Bruger Biomimik Til At Forbedre Whiskyoplevelsen

Video: Norlan Glas Bruger Biomimik Til At Forbedre Whiskyoplevelsen
Video: Norlan | Expressions of Biomimicry 2023, November
Anonim

Norlan glas bruger biomimicry til at forbedre whisky-smag oplevelse

Det spredte designmærke Norlan og den islandske designer Sruli Recht har lanceret en Kickstarter-kampagne for at skaffe finansiering til et whiskyglas, der skaber bølger i alkoholen for at luftes.

Mærket sigter mod at forbedre whisky-drikkeoplevelsen ved at tilføje interne "finner" i den dobbeltvæggede struktur. Disse skaber bølgelignende bevægelser i væsken, når karret drejes rundt, og udsætter mere for det for luften.

Dette hjælper ethanolen i alkoholen med at fordampe, frigiver duften i alkoholen og skaber et stærkere indtryk af smagen, når du smelter inden du drikker. Luftning kan også give mulighed for, at åndens smag udvikler sig yderligere, inden den drikkes.

Norlan hævder, at formen på glasset er en forbedring af traditionelle næseglas, der tvinger whiskykendere til at vippe hovedet tilbage på en antisocial måde, eller tumblere, der diffunderer damperne.

”Eksisterende whiskyglas kommer ned på et kompromis mellem god levering af ånd og flot design,” sagde Norlan-branddirektør Brian Fichtner. "Vi konstruerede en ny type whiskyglas ved at spejle en videnskabelig udførelse indeni med en æstetisk smuk yderside."

Designer Sruli Recht - der tidligere brugte lag af valnødstræ til en kollektion af herretøj - udviklede glasset gennem "en proces med at kombinere væskedynamik modellering og biomimik".

"Vi var nødt til at anvende biomimikrateknikker for at kopiere den naturlige måde, hvorpå bølgerne bevægede sig, men inde i glasset, og skabe en bølgeeffekt, når du hvirvler den op for at tilføje luft i væsken til massiv oxidation, " sagde han. "Forøgelse af forholdet mellem overflade og luft får betydeligt mere ethanol til at fordampe."

Designeren samarbejdede med den syntetiske biolog Martin Hanczyc for at skabe karret og tilføjede fire finformede fremspring i bunden af glasset, som hjælper med at omrøre væsken og frigive ethanoldampe hurtigere.

Norlan arbejdede tæt sammen med master whisky-destillatører og eksperter for at færdiggøre glasdesignet og var vært for et fire-dages værksted, der involverede omdesign og 3D-udskrivningsmodeller til test på stedet.

Anbefalet: