Logo da.designideashome.com

Japansk Organisationsteknik Informerer Layout Om Sydney Micro Home

Indholdsfortegnelse:

Japansk Organisationsteknik Informerer Layout Om Sydney Micro Home
Japansk Organisationsteknik Informerer Layout Om Sydney Micro Home

Video: Japansk Organisationsteknik Informerer Layout Om Sydney Micro Home

Video: Japansk Organisationsteknik Informerer Layout Om Sydney Micro Home
Video: Den Japanske Have 2023, November
Anonim
Image
Image

Japansk organisationsteknologi informerer layout af Sydney-mikrolejlighed

Den australske arkitekt Nicholas Gurney har brugt skræddersyede snedkerier, glidende skillevægge og bevægelige møbler for at få mest muligt ud af begrænset plads inde i denne 24 kvadratmeter store lejlighed i Sydney.

Image
Image

Hjemmet, ommodelleret til et nygifte par, er en af en række små lejligheder designet af Sydney-baserede Gurney.

For at sikre, at hver enkelt af kundernes ejendele har sin egen plads i den rumtætte lejlighed, fulgte han en japansk organisationsmetode kaldet 5S. De fem principper - sortere, rette, skinne, standardisere og opretholde - sigter mod at tilskynde til en mere disciplineret og effektiv udnyttelse af rummet.

I overensstemmelse med dette blev klienterne bedt om at udarbejde en liste over ejendele, så lagring kunne designes tilsvarende.

Image
Image

"5S-lejligheden fremmer det at leve med mindre. Det var meningen, at designet bevidst lægger vægt på at vælge, organisere og pleje ens ejendele, " sagde Gurney, der er en af et voksende antal arkitekter og designere, der søger til Japan for interiørinspiration.

Image
Image

Skræddersyet og strømlinet snedkerarbejde bruges i hele til at give rigelig opbevaring. Det samme snedker fortsætter ind i badeværelset og soveværelset og konsoliderer den samlede æstetik.

For at maksimere effektiviteten i køkkenet blev der skabt 'våde' og 'tørre' områder - med det tørre forberedelsesområde placeret tættere på det underholdende rum og det våde område skjult for gæsters syn.

Image
Image

Et rum til underholdning af venner og familie var et vigtigt krav, og det opnåedes ved at skabe et enkelt åbent plan, der kunne bruges fleksibelt af parret.

Image
Image

En sammenfoldelig, perforeret væg deler soveværelset og opholdsområdet, mens lys og luft stadig kan trænge igennem. Væggen huser også et fladskærms-tv, der roterer 180 grader, så det kan ses fra begge rum.

"Designet løfter et tilsyneladende en-dimensionelt rum, og ved at gøre det udelukker med tillid konventionelle forestillinger, der omgiver lille bolig, og giver en betydelig livskvalitet for indbyggerne, " sagde Gurney.

Anbefalet: