Logo da.designideashome.com

Vincent Van Duysen Skaber Palazzo For Molteni Group I New York

Indholdsfortegnelse:

Vincent Van Duysen Skaber Palazzo For Molteni Group I New York
Vincent Van Duysen Skaber Palazzo For Molteni Group I New York
Anonim
Image
Image

Vincent Van Duysen skaber moderne "palazzo" til Molteni Groups showroom i New York

Det italienske designfirma Molteni Group er flyttet ind i et nyt hjem i New York, designet af den belgiske arkitekt Vincent Van Duysen og med en storslået valnødttrapp.

Molteni Group Flagship Store ved Madison Avenue 160, tæt på adskillige designudstillinger, åbnede i sidste uge for at falde sammen med byens NYCxDesign-festival. Det markerer en større opgradering for virksomheden, som tidligere besatte en meget mindre plads i Soho.

Van Duysen - der fungerer som kreativ direktør for familien af mærker, der inkluderer Molteni & C, Dada og Unifor - designede interiøret med et nikk til virksomhedens italienske arv, mens han fulgte sin sædvanlige paret-back æstetik.

Fra en "sjælløs kasse" forvandlede han det to-etagers rum til en række værelser, som han beskrev som en moderne fortolkning af en historisk grand palazzo.

"Når du kommer i butikken, har du det lyst, at du ikke er mere i New York; at du er i et italiensk miljø, " fortalte Van Duysen til Dezeen. "Du kan se det ved brug af materialer, travertinen på gulve og de monumentale arkader."

En af udfordringerne var, hvordan man integrerer bygningens enorme strukturelle søjler i designet. I stedet for at prøve at passe dem ind i partitionerne, gjorde arkitekten dem til udsagnsfunktioner.

Image
Image

"Søjlerne var meget hindrende, da vi begyndte at arbejde på planen, fordi vi ikke vidste, hvordan vi kunne indarbejde dem på en æstetisk måde, " sagde Van Duysen. "Men pludselig bliver de storslåede og hovedpersoner inden for designet, som vi faktisk kan lide."

"I monumental arkitektur og palazzoer har søjler altid en stærk betydning, " tilføjede han.

Image
Image

Layouten giver mulighed for at Molteni & C-produkter, Dada-køkkener og Unifor-kontormøbler vises som en serie vignetter, der ligner et rigtigt hjem, og tilbyder besøgende forslag til, hvordan genstande kan bruges sammen.

De går ind i en stor foyer med overflader af travertinsten - et materiale, der bærer gennem flere af rumene - og er derefter i stand til at udforske de forskellige opsætninger.

Image
Image

"Blandingen af tekstiler og materialer tilføjer denne ekstra smag af, hvordan italienske palazzoer er, og hvordan vi kunne gøre det på en meget streng, meget arkitektonisk måde, " sagde Van Duysen. "Det er et meget varmt, indbydende miljø."

Blandt skærmene er et køkken med sorte lavasten tællere og splashbacks, et bibliotek med høje boghylder, og en undersøgelse, der markerer første gang Unifors kontormøbler er inkluderet i samme rum som Molteni & C og Dada produkter.

Butikens mest fremtrædende arkitektoniske udsagn er en storslået amerikansk valnødttrappe, som Van Duysen beskrev som "lidt af et mesterværk og episoden for hele butikken".

Den falder ned ad flere flyvninger til kælderniveauet, med belysning skjult i gelændene og en brugerdefineret armatur af London-designeren Michael Anastassiades - en nær ven af Van Duysen's - ophængt i midten af trappeopgangen.

Image
Image

"Det fremhæver virkelig trappens vertikalitet, " sagde arkitekten om Anastassiades 'design.

Kælderen har den samme høje lofthøjde som niveauet ovenfor, en sjældenhed i New York, hvilket giver begge etager en følelse af åbenhed og storhed.

Image
Image

I bunden af trappen er en tefarvet stol af den afdøde italienske arkitekt Gio Ponti - en af flere af hans design produceret af Molteni, som har adgang til hans arkiv for arbejde for at fortsætte med at opdatere hans arbejde.

Mange af Van Duysens design til mærket vises også i hele butikken, inklusive en samling sofaer, der debuterede i Milano i sidste måned.

Overalt i rummet er farvepaletten neutral og detaljeringen minimalistisk - ligesom Van Duysens andre projekter.

De desaturerede nuancer, inklusive lysegrå og bløde pasteller, henviser til de gamle fresker, der findes i huse over den italienske region Lombardiet.

Image
Image

”Det er meget italiensk,” sagde Van Duysen. "Vi er virkelig væk fra trends og sigter mod en konsistens, håndværk. Der er en masse modernitet, en masse teknologi - ikke synlig - men med den italienske arv blandet med min æstetik."

"I denne form for arkitektur - i farver og mellemrum - kan du føle, at det er mig med sikkerhed, " tilføjede arkitekten.

Som en del af et koncept, som mærket kalder Collector's House, dekorerer kunstværker showroom-væggene og kan også købes i butikken. Ideen er at skabe en mere hjemlig atmosfære, samtidig med at man fremmer både italienske og amerikanske kunstners arbejde.

Anbefalet: