Logo da.designideashome.com
Funktioner 2023

Frida Escobedo-interview: Jeg Vidste Ikke, At Jeg Skulle Blive Arkitekt

Indholdsfortegnelse:

Frida Escobedo-interview: Jeg Vidste Ikke, At Jeg Skulle Blive Arkitekt
Frida Escobedo-interview: Jeg Vidste Ikke, At Jeg Skulle Blive Arkitekt

Video: Frida Escobedo-interview: Jeg Vidste Ikke, At Jeg Skulle Blive Arkitekt

Video: Frida Escobedo-interview: Jeg Vidste Ikke, At Jeg Skulle Blive Arkitekt
Video: RIBA + VitrA Talk: Frida Escobedo 2023, Kan
Anonim

”Jeg vidste ikke, at jeg skulle blive arkitekt,” siger Frida Escobedo

I den første af en serie kortfilm om Frida Escobedo beskriver den mexicanske arkitekt, hvordan hun faldt ind i erhvervet, og hvorfor hun aldrig har arbejdet for nogen anden.

Arkitekt, der i 2018 blev den yngste til at designe den prestigefyldte Serpentine Gallery Pavilion, udtalte eksklusivt til Dezeen i London, og forklarede, at hun valgte sit profession af uventede grunde.

”Jeg vidste ikke, at jeg ville være arkitekt fra starten,” sagde hun.”Jeg har lige ansøgt om arkitekturskole, fordi jeg troede, det var et mere sikkert sted.

”Men jeg elskede det,” tilføjede hun. "Den første uge, jeg var på arkitekturskolen, elskede jeg det helt."

Image
Image

I 2006 oprettede Escobedo sin egen praksis kaldet Frida Escobedo, Taller de Arquitectura

Født i Mexico City i 1979, studerede Escobedo arkitektur ved Ibero-American University i sin hjemby, før han tog et kandidatkursus ved Harvard Graduate School of Design i Cambridge, USA.

Derefter vendte hun hjem og oprettede sit eget studie, Frida Escobedo, Taller de Arquitectura, i 2006.

Image
Image

La Tallera har en funktionsvæg lavet af perforerede betonblokke

Hendes arbejde indeholder ofte enkle materialer og former, såsom de masseproducerede cementtagsten, der blev brugt på Serpentine Gallery Pavilion, eller de perforerede betonblokke, der screener hendes La Tallera galleri-kompleks i Cuernavaca i Mexico.

"Jeg tror, at min tilgang til arkitektur er, at enkle former fungerer bedst, og at enkle materialer kan udtrykke meget sofistikerede atmosfærer, " fortalte Escobedo til Dezeen. "Så det er ikke nødvendigt at have et meget luksuriøst materiale for at opnå en meget sofistikeret følelse eller stemning omkring det."

Escobedo er en af dommerne til Dezeen Awards 2019.

Nedenfor er et udskrift af interviewet:

"Nå, jeg voksede op i Mexico City. Det er en meget interessant og meget intens by som du måske kender. Alt sker, og det er meget aktivt og meget brusende. Men jeg vidste ikke, at jeg ville være arkitekt fra starten.

”Nogle mennesker kan lide en meget klar idé om, hvad de vil gøre i livet meget tidligt. Det gjorde jeg ikke. Jeg var 17 år, da jeg skulle beslutte, hvilken karriere jeg havde brug for at vælge. Jeg vidste altid, at jeg skulle være noget i det kreative felt. Men jeg var ikke sikker.

Image
Image

Escobedos Serpentine Gallery Pavilion blev brugt sidste sommer

"Jeg har lige ansøgt om arkitekturskole, fordi jeg troede, det var et mere sikkert sted, ved du. Som om du er nødt til at svare på praktiske spørgsmål, og den kunstneriske del af at udføre billedkunst for eksempel syntes lidt også, som at afsløre eller udsætte mig selv meget.

”Så jeg besluttede at spille det sikkert og gik på arkitekturskole og tænkte, at jeg måske kan prøve det, og hvis jeg ikke kan lide det, vil det hjælpe mig bare med at give mig struktur, og jeg kan forfølge en anden karriere måske inden for design eller kunst.

”Men jeg elskede det. Den første uge, jeg var på arkitekturskolen, elskede jeg det helt.

Image
Image

Escobedos skrånende borgerfase i Lissabon var designet til at vippe højere, efterhånden som flere mennesker stod på den

"Jeg tror, at min tilgang til arkitektur er, at enkle former fungerer bedst, og at enkle materialer kan udtrykke meget sofistikerede atmosfærer. Så det er ikke nødvendigt at have et meget luksuriøst materiale for at opnå en meget sofistikeret følelse eller stemning omkring det.

"Og det var noget, som vi ønskede at bruge i Serpentine Pavilion, men det er også sket i mange andre projekter - Civic Stage; de projekter, vi gjorde for Stanford University - alle sammen er virkelig rigtig enkle i form og i form og i strategi, som er kompleks for at opnå det.

”Du er nødt til at gennemgå en masse processer og en masse redigering for at komme med den sidste ting, der udtrykker det hele.

Image
Image

Frida Escobedo er i dommerpanelet til Dezeen Awards 2019

Populær af emne.