Logo da.designideashome.com

Yves Béhar Designer Verdens Første 3D-trykte Samfund Til Latinamerika

Indholdsfortegnelse:

Yves Béhar Designer Verdens Første 3D-trykte Samfund Til Latinamerika
Yves Béhar Designer Verdens Første 3D-trykte Samfund Til Latinamerika
Anonim

Yves Béhar designer "verdens første 3D-trykte samfund" til Latinamerika

Designer Yves Béhar har afsløret planer om at bygge 3D-trykte huse til et fattigt landbrugssamfund i Latinamerika.

Béhar, grundlægger af designstudiet Fuseproject, udviklede projektet med New Story, en non-profit dedikeret til at finde løsninger på hjemløshed sammen med hjemmebygningsteknologiselskabet ICON.

Trioen slog sig sammen sidste år for at bruge 3D-udskrivning til hurtigt at bygge en overkommelig bolig i høj kvalitet til familier, der bor på mindre end $ 200 (£ 154) om måneden. Holdet ruller nu ud den samme teknologi til at danne "verdens første 3D-trykte samfund" for en lille befolkning af landmænd og palmevevere.

Projektet finder sted i Latinamerika, skønt den nøjagtige placering forbliver ikke afsløret.

"Vi er glade for at samarbejde med New Story om deres mission til at afslutte den globale hjemløshed, " sagde Béhar. "Jeg tror, at de mest avancerede teknologier kan levere designede løsninger til dem, der har mest behov, og det er både den nye teknologi fra ICON og visionen om New Story, der gør det muligt i dag."

De første huse, der skal trykkes i år

Fuseproject's miljøteam har designet en pakke med 3D-trykte boliger til multi-generationskoncerner, hvor de første huse er beregnet til at blive trykt senere på året.

Holdet arbejdede tæt sammen med fremtidige beboere for at beslutte landudvælgelse og samfundsplanlægning. Den 3D-trykte model, der oprindeligt blev udviklet sidste år, er også blevet ændret for at skabe en version, der kan tilpasses forskellige behov.

Image
Image

De 3D-trykte hjem vil danne et nyt samfund for landmænd i Latinamerika

”Da vi talte med samfundets medlemmer, indså vi, at et enkelt husdesign ikke svarer til behovene og forventningerne,” sagde Béhar. "Dette førte til, at vi designede et system, der giver mulighed for forskellige programmer, klimafaktorer og vækst for familier og rum."

Hver bolig besætter en 120 kvadratmeter stor del med det indre af hver 55 kvadratmeter. Denne ordning giver familier adgang til et overdækket udekøkken og spisestue og haver til opbevaring af kyllinger.

Boliger tilpasset klima

Betonvæggene efterlades eksponeret indvendigt og udvendigt og vil være dekoreret med et stribet mønster som et resultat af 3D-udskrivning. Beboere kan også vælge forskellige farvetoner til betonen.

Holdet har designet husene, så de har et stort buet tag, der strækker sig foran og bagpå til at fungere som en buffer mod kraftigt regn. Strukturernes baser vil også blive forbedret, og vægkonstruktion vil blive forstærket for at styrke husene mod seismisk aktivitet.

Perforerede betonblokke løber langs toppen af væggene for at skabe et præsted for naturlig ventilation. Indvendigt vil arrangementerne overvejende være åben plan for yderligere at tilskynde til luftstrøm.

3D-printer, der fungerer under vanskelige omstændigheder

Indvendigt vil de buede vægge gøre det lettere at rengøre og reducere udviklingen af mug.

Alle interiørelementer fra køkken og badeværelse, siddepladser og væggejern i væggene til strukturelle kroge til bygning af skabe og opbevaring vil også blive 3D-trykt.

Bygningen af samfundet forventes at starte om sommeren i år og forventes at være hurtig.

Vægge og konstruktionselementer vil blive produceret af en stor bærbar 3D-printer, designet til at producere næsten intet affald og fungere under vanskelige omstændigheder, såsom begrænset vand-, strøm- og arbejdsinfrastruktur.

Projekt reagerer på hjemløshed

Béhar og New Story mener, at ordningen kan give en model til produktion af boliger af høj kvalitet til de fattigste samfund, som en del af et større bud på at reducere den globale hjemløshed.

"Vi føler, at det er vores ansvar at udfordre traditionelle metoder, " sagde CEO for New Story, Brett Hagler. "Lineære metoder når aldrig milliarder plus mennesker, der har brug for sikre hjem."

"At udfordre vores antagelser, iterere baseret på data og tage beregnede risici for innovative ideer vil give os mulighed for at nå flere familier med de bedst mulige løsninger eksponentielt hurtigere, " fortsatte han.

Anbefalet: