Logo da.designideashome.com

Bølgede Elementer Foran Silicon Valley-teknologicampus Af Form4 Architecture

Indholdsfortegnelse:

Bølgede Elementer Foran Silicon Valley-teknologicampus Af Form4 Architecture
Bølgede Elementer Foran Silicon Valley-teknologicampus Af Form4 Architecture

Video: Bølgede Elementer Foran Silicon Valley-teknologicampus Af Form4 Architecture

Video: Bølgede Elementer Foran Silicon Valley-teknologicampus Af Form4 Architecture
Video: 'Beam Me Up, Scotty:' A 'Star Trek' Home in Silicon Valley 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Bølgede metalelementer foran Silicon Valley-teknologicampus af Form4 Architecture

Amerikansk studieform Form4 Architecture har designet et Palo Alto-kontorkompleks, der indeholder rektangulære strukturer indpakket i glas og metal, med buede elementer, der er beregnet til at repræsentere "højdepunkter og lavmængder af efterforskende forskning og udvikling".

Innovation Curve Technology Park ligger i udkanten af Stanford Research Park, et erhvervskampus tilknyttet Stanford University. Virksomheder som Facebook, Hewlett-Packard, Nest og Tesla har lejet plads på Silicon Valley-campus, som blev startet i 1950'erne.

Image
Image

Det nye kompleks, der er bygget på et område på 5, 5 hektar (5, 4 hektar), vil til sidst bestå af fire bygninger, der er organiseret omkring en central gårdsplads. To af bygningerne er færdige, mens de andre er beregnet til at åbne i 2020.

Formålet med det nye kompleks er at tiltrække lejere med fokus på computerspil, oversættelsessoftware og andre digitale bestræbelser. Projektet er designet af Form4 Architecture, et studio i San Francisco, der siger, at det "voldeligt forstyrrer status quo i Silicon Valley".

Image
Image

Bygningerne er for det meste de samme med hensyn til deres størrelse og udseende. Tre af bygningerne er 66.700 kvadratmeter (6.196 kvadratmeter), mens den fjerde udgør 76.560 kvadratmeter (7.113 kvadratmeter).

Hver bygning er sammensat af en central lobby og to let forskudte vinger med udvendige vægge lavet af glas og metal. Balkoner i slutningen af hver struktur er skraverede af et projicerende tagplan.

Image
Image

Groft rektangulært i planen har bygningerne buede fremspring og bølgede facadeaccenter, der repræsenterer innovationens rutschebane-lignende karakter.

”Toppe og dale af fejende metalkurver tjener som arkitektoniske metaforer for højder og lavt niveau af efterforskende forskning og udvikling,” sagde teamet i en projektbeskrivelse.

Kurvenes højdepunkt er beregnet til at symbolisere den kreative gnist, mens lavpunkterne angiver risikovurdering, finansiering og beslutningstagning. Lange, horisontale bånd, der omvikler facaderne, er beregnet til at repræsentere implementeringsfasen.

”Det lyriske design fungerer som en kraftig visuel påmindelse om det dedikerede, ekspansive og intense arbejde, der finder sted indeni,” sagde teamet.

Image
Image

Udover deres symbolske betydning har de buede elementer et funktionelt formål, da de hjælper med at skygge bygningen. Lodrette glasfinner og vandrette lyshylder hjælper yderligere med at mindske solvarmevinst. Indvendigt reducerer solcellestyrede ovenlys behovet for kunstig belysning.

Dagslys- og skyggeudstyr er blandt de mange elementer, der gjorde det muligt for projektet at få LEED Platinum-certificering fra US Green Building Council. Andre bæredygtige funktioner inkluderer højeffektive mekaniske og elektriske systemer, kølige tag, fotovoltaiske paneler og lokalt fremstillede materialer.

Image
Image

”De bæredygtige funktioner bidrager til en markant stigning i termisk komfort for de rejsende, hvilket resulterer i højere tilfredshed og produktivitet for beboerne,” sagde teamet.

I hjertet af hver bygning er der en lobby med dobbelt højde, hvor teamet indbyggede metalrækværk, trælofter og flisegulve.

Anbefalet: