Logo da.designideashome.com

NADAAA Smelter Sammen Gamle Og Nye Til At Skabe Daniels Building I Toronto

Indholdsfortegnelse:

NADAAA Smelter Sammen Gamle Og Nye Til At Skabe Daniels Building I Toronto
NADAAA Smelter Sammen Gamle Og Nye Til At Skabe Daniels Building I Toronto

Video: NADAAA Smelter Sammen Gamle Og Nye Til At Skabe Daniels Building I Toronto

Video: NADAAA Smelter Sammen Gamle Og Nye Til At Skabe Daniels Building I Toronto
Video: ARCHITECT Magazine visits NADAAA 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

NADAAA smelter sammen gamle og nye for at skabe Daniels Building på det cirkulære Toronto-sted

Arkitekturstudio NADAAA har renoveret en nygotisk murbygning og tilføjet en skulpturel forlængelse med et tagget tag for at huse designskolen på University of Toronto.

Image
Image

Officielt kaldet Daniels Building ved One Spadina Crescent, er skolebygningen placeret på universitetets campus i centrum af Toronto.

Projektet omfattede renovering af en nygotisk murbygning og skabelsen af en moderne tilføjelse. Bygningen optager en sjælden, cirkulær pakke beliggende midt i Spadina Avenue, der løber fra nord til syd.

Image
Image

Det udvidede anlæg, der omfatter 14.000 kvadratmeter, fungerer som det nye hjem for skolens kandidatuddannelser inden for arkitektur, landskab og design. Konstrueret af Boston-studiet NADAAA, er bygningen "beboet og testet dagligt" af medlemmer af det arkitektoniske samfund, som hævede indsatserne for designteamet.

”Det er måske en af de få lejligheder, hvor publikum engagerer sig i bygningen og dens forfattere på et højere niveau, hvilket gør det til en ekstra udfordring - og ansvar - at tale med arkitektoniske spørgsmål med en større grad af nuance,” sagde teamet.

"Som sådan var bygningen designet til at blive et pædagogisk værktøj, integreret i læseplanen med både bæredygtige designelementer og skoleprogrammer, der vises, både for studerende og offentligheden."

Den historiske bygning, omtalt som Knox College, blev designet af arkitekterne James Smith og John Gemmell og stammer fra 1875. Den blev oprindeligt bygget til at tjene som et presbyteriansk seminarium og blev senere et militært hospital og derefter et forskningslaboratorium for en lægemiddelvirksomhed ifølge The Globe and Mail.

Image
Image

Bygningen blev erhvervet af University of Toronto i 1970'erne og har haft et hovedgids af programmer og kontorer. For mange år siden begyndte universitetets designskole - kaldet John H Daniels Fakultet for arkitektur, landskab og design - at skabe sit nye hjem på det unikke, urbane sted.

Den historiske bygning blev stort set holdt intakt, og dens murstenfacader blev renoveret. Ved siden af den originale struktur er en skulpturel masse lavet af metal, beton og glas. Den østlige og vestlige side er indpakket i foldninger af beton, mens den nordvendte højde har en sort indrammet gardinvæg.

Image
Image

Hovedindgangen til Knox College ligger sydpå, men med udvidelsen tilbyder bygningen nu indgange på flere sider. Langs den vestlige højde reagerer en arkade på omfanget af det tilstødende boligkvarter. Mod øst etablerer en offentlig plads et stærkt forhold til campus.

”Det fornyede sted inviterer til aktivitet med cirkulation for fodgængere og cyklister,” sagde holdet.

Indvendigt er bygningen opdelt i to forskellige zoner. Den historiske struktur, der har et cellulært layout, huser administrative funktioner, klasseværelser og et bibliotek. Den nye fløj - som har en mere uregelmæssig rumlig sammensætning - indeholder studios, laboratorier og sociale områder.

Mellem dem er der en dobbelthøjde hal med siddepladser i blegemaskine. Farverige plader af krydsfiner pryder vægge og loft og tilføjer en følelse af energi og bevægelse.

Image
Image

I den nye fløj brugte holdet en fastholdt palet af materialer, herunder hvide vægge, betongulve og meshgarn. Udskæringer i lofterne giver udsigt mellem forskellige områder af bygningen. Vinkler og kurver giver interiøret en noget labyrintisk kvalitet.

Et centralt element i det nye bind er studioområdet på tredje niveau - et søjlefri rum, der giver udsigt over bybildet gennem den nordvendte forhæng. Gipsplader blev brugt til at danne et dramatisk loft med swoops og folder. Åbninger i det bølgende loft gør det muligt for præstestrålende lys at strømme ind i studiet.

Anbefalet: