Logo da.designideashome.com

Sebastian Errazuriz Latterliggør Notre-Dame-forslag Med Raket-startpladesign

Indholdsfortegnelse:

Sebastian Errazuriz Latterliggør Notre-Dame-forslag Med Raket-startpladesign
Sebastian Errazuriz Latterliggør Notre-Dame-forslag Med Raket-startpladesign

Video: Sebastian Errazuriz Latterliggør Notre-Dame-forslag Med Raket-startpladesign

Video: Sebastian Errazuriz Latterliggør Notre-Dame-forslag Med Raket-startpladesign
Video: 4 Why it’s important to question preexisting structures 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Sebastian Errazuriz latterliggør Notre-Dame-forslag ved at omdanne katedralen til raket-startplade

Designer Sebastian Errazuriz har foreslået at omdanne Notre-Dame-katedralen til en rum-raket-startplade i en "handling med kreativ one-upmanship" designet til at stoppe arkitekter med at producere flere forslag.

Den chilensk-fødte, New York-baserede Errazuriz offentliggjorde det dramatiske sæt billeder på Instagram sammen med et åbent brev, der bad arkitekter om at stoppe med at komme med koncepter til katedralen, der mistede sit tag og spir i en dramatisk brand i sidste måned.

"Dette er ikke et seriøst forslag til genopbygning af Notre-Dame, " sagde Errazuriz.

"Dette er en handling med kreativ one-upmanship, der er designet til at latterliggøre ethvert resterende, voldsomt arkitektfirma, der stadig cirkulerer kropet af Notre-Dame med en 'idé' til et nyt tagforslag."

Image
Image

Sebastian Errazuriz har designet en startplade til Notre-Dame

Errazuriz håber, at dette forslag vil stoppe arkitekter og designere med at skabe flere forslag. Forslag fra arkitekter om erstatning til tag og spir indtil nu har inkluderet en akvaponisk gård, en swimmingpool og et drivhus.

”Dette er ikke et seriøst design, men i stedet et flippant kunstværk omhyggeligt og kærligt designet til at udtømme publikums tålmodighed,” sagde han. "Slukning af eventuel resterende nysgerrighed for at gennemgå endnu et stjernearkiteks overflødige forslag til et nyt glasøko-tag."

Errazuriz håber, at hans raketforslag vil udtømme publikums tålmodighed

Errazuriz indrømmede, at han havde været fristet til at deltage i et seriøst design af sig selv, men til sidst kom til den konklusion, at der slet ikke skulle være genopbygningsarbejde.

"Notre-Dames tag skal forlades uafsluttet. Åben for himlen, regnen og forholdene. Ligesom Rom eller Grækenlands voldsramte monumenter, kunne Frankrig også omfavne historien og med stolthed det er et nyt sår, " sagde han.

"Et lands valg om at udpege de milliarder dollars i midler, der er rejst til katedralens genopbygning til franske ungdoms fremtid. Et symbol på mod til at kysse fortidens farvel og konstruere fremtiden."

Image
Image

Designeren håber, at det ironiske design vil få arkitekter til at bruge deres kreative energi andetsteds

Til sin satiriske lanceringsplade designet Errazuriz raketten til at være i samme højde som det tabte spir.

Han gav en raket et mønster af røde og hvide firkanter rundt om dets base i et nik til illustrationer fra et bind af Tintins eventyr. Den belgiske tegneserieskaber Hergé tegnet et rødt og hvidt rumskib til tegneserierne Destination Moon.

Anbefalet: