Logo da.designideashome.com

Træskodder Skygger Edificio Criba I Ecuador Af Rama Estudio

Indholdsfortegnelse:

Træskodder Skygger Edificio Criba I Ecuador Af Rama Estudio
Træskodder Skygger Edificio Criba I Ecuador Af Rama Estudio

Video: Træskodder Skygger Edificio Criba I Ecuador Af Rama Estudio

Video: Træskodder Skygger Edificio Criba I Ecuador Af Rama Estudio
Video: Otavalo, Cuicocha, Cayambe-Coca & Quitsato - Exploring La Sierra in Ecuador (Vlog 05) 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Træskodder skygger Edificio Criba-lejligheder i Ecuador af Rama Estudio

Rama Estudio har frontet denne flerfamiliehus i Ambato, Ecuador med træskær for at opmuntre til interaktion mellem beboere og forbipasserende.

Edificio Criba ligger i boligkvarteret San Antonio. Rama Estudio, et arkitektfirma med kontorer i Quito, designede ejendommen til at forbedre områdets gadereliv, som det siges at have været i tilbagegang i de senere år.

Image
Image

"Husejere, der engang boede i dette område, har ændret sig, og det forenede kvarter, der engang eksisterede, er blevet et indhegnet kvarter, der mangler samfund og det offentlige rum, " sagde Rama Estudio i en projektbeskrivelse.

Image
Image

I stedet for at placere en sammensat væg omkring den 400 kvadratmeter store bygning, designede Rama Estudio en permeabel facade, der giver beboernes udsigt til gaden. Det giver også fodgængere mulighed for at få et glimt af bygningens indre liv.

"At se og blive set er en del af et svar på den manglende kommunikation og usikkerhed, der er blevet oplevet i de senere år, hvor gaderne afgrænser deres rejse med høje mure, der er uigennemtrængelig for en daglig realitet, " sagde studiet.

Den tre-etagers bygnings frontfacade er dækket med lodrette træskærm, der giver skygge til de tre opholdsstuens udvendige terrasser. En åben trappe lavet af forvitret stålophængt metal kabler er også synlig ud over denne skærm.

Image
Image

Stueetagenheden har tre soveværelser og er organiseret for at få mest muligt ud af stedets uregelmæssige grund. "De komplekse vinkler i landet gav mønsteret til at generere lette gårdspladser og rumlig organisering på hver etage, " sagde Rama Estudio.

De to øverste enheder har hver to soveværelser, der er anbragt omkring køkkenet, som arkitekterne beskriver som det "grundlæggende punkt i hjemmet". Et af disse er soveværelset, der ligger bagpå bygningen for mere privatliv.

Image
Image

Det andet rum kan opdeles med en bevægelig væg, så pladsen kan bruges på forskellige måder. Mulige konfigurationer inkluderer to mindre soveværelser, et ekstra opholdsområde eller en kombination af begge.

Anbefalet: