Logo da.designideashome.com

Perkins + Will Ser For Sig Træindrammet Canadas Jordtårn Til Vancouver

Indholdsfortegnelse:

Perkins + Will Ser For Sig Træindrammet Canadas Jordtårn Til Vancouver
Perkins + Will Ser For Sig Træindrammet Canadas Jordtårn Til Vancouver

Video: Perkins + Will Ser For Sig Træindrammet Canadas Jordtårn Til Vancouver

Video: Perkins + Will Ser For Sig Træindrammet Canadas Jordtårn Til Vancouver
Video: Perkins+Will People 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Perkins + Will designer "verdens højeste hybrid trætårn" til Vancouver

Lamineret træ og beton vil danne det hybride strukturelle system i det høje Canadas Jordtårn, som det globale firma Perkins + Will har afsløret for British Columbia.

Projektet, kaldet Canadas Earth Tower, er planlagt til en 1, 3 mål (0, 5 hektar) ejendom langs Eighth Avenue nær Vancouver 's Burrard Slopes kvarter. Webstedet er i øjeblikket besat af en ubeskrevet bygning i fire etager, der stammer fra slutningen af 1970'erne.

Indstillet til at stige ca. 120 meter, vil bygningen være "verdens højeste hybride trætårn" ifølge Perkins + Will, en 84-årig praksis med kontorer over hele kloden, inklusive Vancouver. Udvikleren er det lokale firma Delta Land Development.

I øjeblikket er der en konstruktion i gang med et andet hybridtømmetårn i Vancouver, Terrace House af den japanske arkitekt Shigeru Ban, som også hævder at være den højeste hybridstruktur i verden. Ban's boligbygning måler 71 meter på sin øverste spids.

Image
Image

Canadas Earth Tower, der omfatter 31.587 kvadratmeter, vil indeholde cirka 200 lejligheder sammen med butikker, restauranter og kontorlokaler. Bygningen med blandet brug vil have 35 til 40 etager med et nøjagtigt antal, der endnu ikke er bestemt.

Masseringen består af et tårn, der stiger op fra et U-formet podium. Podiet omslutter en indgangsplads med planter, træer og siddepladser. En gengivelse viser en del af podiet, der er udskåret for at danne en stor, beskyttet passage med løv og klipper.

Bygningens strukturelle system vil anvende en hybrid tilgang til at reducere drivhusgasemissioner.

Image
Image

Beton bruges til fundament og kerne. Til vægge, gulvplader og søjler bruger teamet en blanding af krydslamineret træ, limtre og limformet træ - alle typer konstrueret træ.

Inden i bygningen vises træ på fuld visning. Et billede viser et kontor med et hvælvet, diagridt loft bestående af træbjælker. Et andet billede viser det indre af en lejlighed med lys tonet træ, der dækker vægge, loft og gulve.

Image
Image

På den sydlige side af bygningen har teamet indbygget fælles haver på hver tredje etage, hvor beboerne kan få forbindelse med hinanden, mens de indtager sollys og frisk luft. En del af projektets mål er at "støtte samfundet og dramatisk forbedre levedygtigheden i høje, bymæssige bygninger".

Med henblik på passivhus-certificering har bygningen en række funktioner, der kan hjælpe med at reducere energiforbruget, såsom vinduer med tredobbelt glas, et varmegenvindingssystem og naturlig belysning og ventilation. Desuden vil integrerede solceller generere ca. 25 procent af bygningens nødvendige elektricitet.

”Canadas jordtårn vil være en nul-emission bygning,” sagde holdet. "Bygningen vil ikke forbruge fossile brændstoffer, såsom naturgas, i drift."

Teamet sigter mod aggressivt at reducere drivhusgasemissioner i alle faser af projektet, fra konstruktion til drift. Projektet er en del af et pilot-program med nul-carbon lanceret af Canada Green Building Council.

Image
Image

Webstedets rigelige udendørs rum vil blive designet i samarbejde med den canadiske landskabsarkitekt Cornelia Hahn Oberlander. Målet er at gendanne den lokale biodiversitet og give offentlige områder, der er livlige og tilgængelige.

”Oprettelse af meningsfulde forbindelser til vores naturlige miljø i hele bygningen er et afgørende træk ved designet,” sagde teamet.

Fra bygningen til massetræ til energidæmpende strategier er bygningen beregnet til at demonstrere, at "dramatisk højere miljøstandarder" er mulige.