Logo da.designideashome.com

Top Britiske Arkitekturpraksis Erklærer Klimakriminalitet

Indholdsfortegnelse:

Top Britiske Arkitekturpraksis Erklærer Klimakriminalitet
Top Britiske Arkitekturpraksis Erklærer Klimakriminalitet

Video: Top Britiske Arkitekturpraksis Erklærer Klimakriminalitet

Video: Top Britiske Arkitekturpraksis Erklærer Klimakriminalitet
Video: Halvnøgne klima-rebeller afbryder spørgetimen med statsministeren 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Britiske arkitekter inklusive Foster og Chipperfield erklærer klima og biodiversitet som nødsituation

Stirling-prisvindende arkitektfirmaer inklusive Zaha Hadid Architects, David Chipperfield Architects og Foster + Partners opfordrer alle britiske arkitekter til at vedtage et "skifte i adfærd" i forhold til klimaændringer.

Amanda Levetes firma AL_A, Rogers Stirk Harbor + Partners, og Alison Brooks Architects er også blevet medlem af Architects Declare, en første gruppe på 17 arkitektstudier, der opfordrer til kollektiv handling for at konfrontere nødsituationer med klima og biodiversitet.

"De to kriser med sammenbrud og tab af biologisk mangfoldighed er det mest alvorlige emne i vores tid, " siger arkitekter i en erklæring.

"For alle, der arbejder i byggebranchen, vil det at imødekomme vores samfunds behov uden at bryde jordens økologiske grænser kræve et paradigmeskifte i vores opførsel, " tilføjede de.

"Forskningen og teknologien findes for, at vi kan begynde den transformation nu, men hvad der mangler er kollektiv vilje."

FN-rapporter fremhæver truende kriser for planeten

De grundlæggende medlemmer af Arkitekter erklærer, som alle har vundet UK's største arkitekturpris, har lovet at designe bygninger, byer og infrastrukturer med en mere positiv indvirkning på miljøet, som derefter kunne være en del af et større selvbærende system. Organisationen inviterer alle andre arkitektstudier til at gøre det samme engagement.

Det byggede miljø udgør i øjeblikket 40 procent af Storbritanniens CO2-emissioner ifølge Det Forenede Kongerige Green Building Council. Kuldioxid produceres ved forbrænding af fossile brændstoffer og forårsager direkte klimaændringer.

Tidligere i år advarede FN, at der kun er 12 år tilbage til at begrænse den globale opvarmning til 1, 5 grader Celsius, den eneste måde at afværge katastrofale niveauer af stigende hav og stigende ekstreme vejrbegivenheder.

En anden FN-rapport, der blev offentliggjort denne måned, advarede om, at en million dyre- og plantearter er i fare for udryddelse på grund af menneskelig aktivitet.

Arkitekter erklærer løfte om at beskytte miljøet

Handlingspunkter foreslået af Arkitekter erklærer inkluderer hurtigere anvendelse af materialer med lavt kulstofindhold, reduktion af bygningsaffald og opgradering af eksisterende bygninger for at gøre dem mere kulstofeffektive.

Arkitekterne oplyser også, at de ønsker at gå længere end at sigte mod netto nul kulstofemissioner for bygninger ved at vedtage regenererende designprincipper, hvor en struktur aktivt bidrager til at forny de ressourcer, den udtømmer.

Fosters + Partners er også blevet den første arkitekturpraksis, der løfter om at designe kun kulstofneutrale bygninger i 2030.

Anbefalet: