Logo da.designideashome.com

Frank Lloyd Wright Hus I Minnesota Demonteres Og Flyttede Til Pennsylvania

Indholdsfortegnelse:

Frank Lloyd Wright Hus I Minnesota Demonteres Og Flyttede Til Pennsylvania
Frank Lloyd Wright Hus I Minnesota Demonteres Og Flyttede Til Pennsylvania

Video: Frank Lloyd Wright Hus I Minnesota Demonteres Og Flyttede Til Pennsylvania

Video: Frank Lloyd Wright Hus I Minnesota Demonteres Og Flyttede Til Pennsylvania
Video: Frank Lloyd Wright's Kentuck Knob 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Frank Lloyd Wright hus i Minnesota demonteres og flyttede til Pennsylvania

En bolig fra 1950'erne, der er et af de usoniske huse, som Frank Lloyd Wright designet til beboere i middelklassen, er blevet flyttet fra det oprindelige sted i Minnesota til en privat ejendom beliggende nær Fallingwater.

RW Lindholm House - ofte omtalt som Mäntylä, der er finsk til "hus blandt fyrren" - blev bygget i 1952 i den lille by Cloquet i det nordøstlige Minnesota.

Boligen er designet til forretningsmand Ray Lindholm og hans kone Emmy, og er et eksempel på et af Wrights sen-periode usoniske hjem, som blev oprettet til familier i middelklassen, der startede i 1930'erne under den store depression.

Image
Image

Omkring ca. 2.300 kvadratmeter (214 kvadratmeter) var den lavt slyngende bolig konstrueret af betonblok med et tag beklædt i rødlige Ludowici-fliser.

Standarddimensionalt træ blev brugt til spær, mens cypress blev brugt til vinduesrammer og indbygget kabinet.

Klienternes barnebarn, Peter McKinney, og hans kone Julene endte med Lindholm-huset, hvor de boede i mange år. I 2016 begyndte de at arbejde sammen med den Chicago-baserede Frank Lloyd Wright Building Conservancy for at finde ud af, hvordan man kan sikre hjemets levetid.

Dets afsondrede indstilling var ændret markant gennem årtier, hvor den kommercielle udvikling nu dominerede området.

Image
Image

"Conservancy arbejdede sammen med McKinneys for at markedsføre huset til potentielle købere, der ville beholde huset på det originale sted, som var blevet overstrømmet af spirende detailudvikling langs en lysende og støjende kommerciel strimmel, " siger Conservancy i en erklæring.

Huset blev sat til salg, men der var ingen passende takere. McKinneys besluttede at donere huset til Usonian Conservation, en organisation, der ejer en ejendom på 53 hektar (53 ha) i Acme, Pennsylvania, kaldet Polymath Park.

Barbara Gordon, administrerende direktør for Conservancy, sagde at flytte huset til ejendommen i Pennsylvania var den bedste mulighed.

Image
Image

"Conservancy har længe undgået at flytte et Wright-hus, medmindre dets nedrivning er nært forestående, eller dets sted bliver så kompromitteret, at det ikke kan markedsføres, " sagde hun i en erklæring. "McKinneys og Conservancy konkluderede, at der ikke var nogen levedygtig fremtid for huset som en bopæl på det engang aflukkede, træbevoksede sted."

Lindholm-huset blev dekonstrueret i april og maj 2016. Betonblokke, betongulvet og tagspærrene blev revet, men resten af boligen blev pakket i trailere.

Komponenterne kørte derefter over 1.609 kilometer til hjemmet nye placering. Genopbygning af bygningen blev afsluttet i april.

Huset vil blive beskyttet under et bevaringsglæde og overvåges af Conservancy. Arkiveringsmateriale og kopier af originaltegninger opbevares i huset.

Image
Image

Den skovklædte Polymath Park-ejendom har en anden flyttet Wright-bolig - Duncan House, der stammer fra 1957 - og to hjem af den amerikanske arkitekt Peter Berndtson, der lærede under Wright. Overnatning og ture til overnatning er tilgængelige i parken.

Wrights ikoniske Fallingwater-hus ligger omkring 32 km mod syd.

Lindholmserne var angiveligt så tilfredse med deres hjem, at de bestilte Wright til også at designe en tankstation til deres by. Lindholm Oil Company Service Station blev bygget i 1958 og er stadig i brug.

Mens det ikke var let at opgive deres forfædres historiske bolig, sagde McKinneys i sidste ende, at det var det rigtige valg.

Anbefalet: