Logo da.designideashome.com

Arkitekt Stanley Tigerman Gigant I Vores Tid Dør I En Alder Af 88 år

Indholdsfortegnelse:

Arkitekt Stanley Tigerman Gigant I Vores Tid Dør I En Alder Af 88 år
Arkitekt Stanley Tigerman Gigant I Vores Tid Dør I En Alder Af 88 år

Video: Arkitekt Stanley Tigerman Gigant I Vores Tid Dør I En Alder Af 88 år

Video: Arkitekt Stanley Tigerman Gigant I Vores Tid Dør I En Alder Af 88 år
Video: My Friend Irma: Memoirs / Cub Scout Speech / The Burglar 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Stanley Tigerman "vores tids gigant" dør i en alder af 88 år

Chicago-arkitekt Stanley Tigerman, et stiftende medlem af den oprørske postmoderne arkitekturgruppe Chicago Seven, er død i en alder af 88 år.

Tigerman døde i går efter en kamp med kronisk obstruktiv lungesygdom, fortalte hans kone og partner Margaret McCurry til Architect Magazine.

Arkitekten var blandt de syv grundlæggende medlemmer af Chicago Seven sammen med Larry Booth, Stuart Cohen, Ben Weese, James Ingo Freed, Tom Beeby og James L Nagle. Den postmoderne gruppe blev oprettet i 1976 og gjorde oprør mod den moderne arkitektoniske bevægelse påvirket af arkitekten Mies van der Rohe, som var fremherskende i byen.

I et tilbageslag mod pared-back modernisme designede Tigerman og hans kammerater på en mere dekorativ måde, der trak på historisk indflydelse. Blandt eksempler på disse er Tigermans husdyrkrise i byens flod nord, som han afsluttede i 1981 med en legeligt punkteret facade.

En mand med vidd, varme, alvor og lidenskab

Medlemmer af arkitektur- og designsamfundet har taget sociale medier for at hylde arkitekten, inklusive forfatter og kritiker Paul Goldberger, der beskrev ham som en "gigant af vores tid inden for arkitektur".

"Stanley Tigerman, en mand med vidd, varme, alvor og passion for arkitektur og for Chicago, og mest af alt for hvad kombinationen af arkitektur og Chicago kunne betyde for vores tid, " tweetede Goldberger.

Arkitektfirmaet SOM, hvor Tigerman brugte en kort tid på at arbejde, udsendte også medfølelse på sin Twitter-konto.

”Vi er dybt triste over at lære om Stanley Tigermans død,” sagde det.

"En søjle i Chicago-arkitektursamfundet og en alumnus af SOMs Chicago-kontor, Tigerman påvirkede byens byggede miljø på varige og meningsfulde måder, " fortsatte det. "Han vil blive meget savnet."

Store bygninger bygget i Chicago

Tigerman grundlagde sit studie Stanley Tigerman and Associates Ltd, nu Tigerman McCurry, i 1964. Hans tidligere projekter inkluderer de fem polytekniske institutter i Bangladesh, som han designet sammen med den lokale arkitekt Muzharul Islam i 1960'erne.

Han afsluttede over 450 bygninger i løbet af sin karriere med en række større institutionelle projekter i og omkring Chicago-området. I 2009 afsluttede han Illinois Holocaust Museum and Education Center i byens Skokie-forstad, hvor et antal overlevende boede.

Tigerman kastede angiveligt konkurrencemyndigheden for centret i skraldespanden, men blev opfordret til at komme med af McCurry.

Andre eksempler på hans arbejde inkluderer det nu nedrivne Power House-energimuseum i Zion, som indeholdt en "basilikalignende" form, og Illinois Regional Library for Blind and Physically Handicapped, der er frontet af en tyk betonvæg "irrationelt" punkteret af en bølgeformet åbning.

Arkitekt trak sig tilbage i 2017

Tigerman trak sig i pension i 2017 og overlod sin praksis til McCurry, hans tredje kone, som han var gift med i 40 år.

Arkitekten blev født til en jødisk familie i Chicago den 20. september 1930.

Han studerede ved Yale School of Architecture og tog eksamen i 1961. Men inden dette fik han eklektisk erfaring med en kortvarig indsats ved Massachusetts Institute of Technology, den amerikanske flåde, og arbejdede en kort periode på SOM.

Anbefalet: