Logo da.designideashome.com

Finland Annoncerer Planer Om At Blive Kulstofneutrale Inden 2035

Indholdsfortegnelse:

Finland Annoncerer Planer Om At Blive Kulstofneutrale Inden 2035
Finland Annoncerer Planer Om At Blive Kulstofneutrale Inden 2035

Video: Finland Annoncerer Planer Om At Blive Kulstofneutrale Inden 2035

Video: Finland Annoncerer Planer Om At Blive Kulstofneutrale Inden 2035
Video: Walk in Helsinki Old Town/Vanhakaupunki, May 2021, Finland [4K] 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Finland annoncerer planer om at blive kulstofneutrale inden 2035

Finlands nye regering har lovet at reducere landets fossile brændstofforbrug og investere i vedvarende energikilder, efter at 80 procent af finnerne opfordrede til en hurtig indsats mod klimaændringer.

Efter valget tidligere i år har en ny venstrestyret regering lovet at gøre Finland kulstofneutral i 2035 med det mål, der skal skrives i finsk lov.

"Vi er fast besluttede på at tackle udfordringen ved klimaændringer. Men det skal gøres på en socialt retfærdig måde, " sagde premierminister Antti Rinne, der blev svoret i går, på kabinets første nykonference.

I en nylig meningsmåling sagde 80 procent af de undersøgte finske folk, at de mente, at der var behov for en hurtig indsats mod klimaændringer. En tredjedel af landets land befinder sig i den arktiske cirkel, og stigende temperaturer smelter dens permafrost og får havets niveau til at stige i Østersøen.

Opbygning af verdens første bæredygtige samfund

For at blive kulstofneutral om 15 år vil Finland skære ned på skovhugstinvesteringer og forsøge at reducere sin afhængighed af fossile brændstoffer og tørv. Det vil også investere i vedvarende energi, herunder vind, sol og bioenergi, og opvarmning og transport vil blive elektrificeret.

I øjeblikket driver Finland et af de største torvfyrede kraftværker i verden, Toppila kraftstation i byen Oulu.

"Opbygning af verdens første fossilfrie, bæredygtige samfund kræver meget mere end dejlige ord på papiret, men vi er fast besluttet på at få det til at ske, " sagde Sini Harkki, en repræsentant for Greenpeace i Finland, til Guardian.

I stedet for at købe kreditter til kulstoffangstprojekter i andre lande planlægger Finland at nå målet gennem reduktion af sine egne CO2-emissioner, selvom denne politik vil blive revideret i 2025.

Klimaændringer og velfærd prioriterede

Finlands nuværende regering sigter mod at skaffe 730 mio. EUR (650 mio. £) gennem skatter, inklusive dem, der er på fossile brændstoffer og salg af statslige aktiver. Disse penge vil blive brugt til kulstofprogrammet og forbedringer af landets velfærdssystem.

Finlands Socialdemokratiske Parti, Green League og Left Alliance opnåede alle gevinster i valget i april 2019, på trods af det populistiske Finns-parti, som rapporteret i New York Times, om, at venstreorienterede klimamål ville "tage pølsen fra munden på arbejdere".

Byen Li i det nordlige Finland har allerede sat sine egne ambitiøse mål for at hjælpe med at tackle klimaændringer. Byen reducerer sine CO2-emissioner med 80 procent i 2020 og sigter mod at blive landets første nul-affaldssamfund.

Anbefalet: