Logo da.designideashome.com

Machu Picchu Lufthavn Protesterer For Sent, Siger Arkitekt Jean Pierre Crousse

Indholdsfortegnelse:

Machu Picchu Lufthavn Protesterer For Sent, Siger Arkitekt Jean Pierre Crousse
Machu Picchu Lufthavn Protesterer For Sent, Siger Arkitekt Jean Pierre Crousse

Video: Machu Picchu Lufthavn Protesterer For Sent, Siger Arkitekt Jean Pierre Crousse

Video: Machu Picchu Lufthavn Protesterer For Sent, Siger Arkitekt Jean Pierre Crousse
Video: Train Machu Picchu 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Machu Picchus "museumsificering" er mere skadelig end den nye lufthavn siger Jean Pierre Crousse

En kontroversiel ny lufthavn er ikke den største trussel mod Perus Machu Picchu, siger medstifter af det førende peruanske arkitektfirma Barclay & Crousse.

Bygningen af Chinchero lufthavn begyndte for to uger siden på et sted med udsigt over den historiske inka's Hellige dal, der udløste protester fra bevaringsmænd.

Men Jean Pierre Crousse, medstifter af Lima-firmaet Barclay & Crousse, fortalte Dezeen, at skaden allerede er gjort, og demonstranter er for sent.

"Den nylige bevægelse mod opførelsen af lufthavnen har gyldige argumenter i abstrakte termer, men det kommer mindst fire år for sent, når processen er praktisk talt irreversibel, " forklarede han.

Fravær af en helhedsvision er langt mere skadelig

Crousse hævder, at UNESCOs verdensarvsliste - et mesterværk fra Inca-imperiet, der blev bygget i det 15. århundrede - allerede er reduceret til intet andet end et turistskue. Han sagde, at en ny lufthavn er det mindste af hans bekymringer.

Museifiseringsprocessen for et levende kulturlandskab og konsekvenserne af tabet af forfærdskendskab til forvaltning af vand, landbrug, bæredygtig produktion og besættelse af jorden, som en konsekvens af profitstyrede, kortsigtede beslutninger, samt fraværet af en holistisk vision er langt mere skadelig end lufthavnen alene, hvilket kun er et logisk resultat af denne misforståelse,”sagde han.

Chinchero lufthavn er ved at blive bygget mellem Cusco by og Incan-citadellet Machu Picchu. Først foreslået af regeringen i 1970'erne vil den udvide Perus nuværende facilitet på Cusco til et internationalt transportknudepunkt.

Lufthavnen vil tilbyde direkte fly fra mange større byer, hvilket øger antallet af internationale besøgende fra fem til otte millioner om året.

Mulighed for en "harmonisk og bæredygtig" tilgang

Crousse ser projektet ikke som et problem, men som en mulighed for regeringen at tage større skridt for at bevare det vigtige kulturelle sted.

"Jeg tror, vi skal kræve, at regeringen tager alvorlige handlinger, ikke kun for at minimere de negative virkninger, som lufthavnen helt sikkert vil medføre, men for at overveje den måde, vi forestiller os den såkaldte udvikling på, " sagde han til Dezeen.

"Lufthavnens kontrovers åbner en stor mulighed for at finde ud af, hvordan vi kan fortsætte med at transformere landskabet på en harmonisk og bæredygtig måde, fordi det ikke vil være den sidste trussel mod dette land, " tilføjede han.

Arkitekten ønsker, at regeringen skal gøre mere for at afbøde virkningerne af turister i og omkring den hellige dal, men også at være mere opmærksomme på virkningen af al storstilet udvikling i regionen.

Regeringen kan minimere de negative virkninger

"Bekymringerne omkring bygning af moderne infrastruktur i et forfædres kulturlandskab, kendetegnet ved en omfattende gammel besættelse af jorden, er ikke kun omskrevet denne lufthavn, men mange andre store projekter som vandkraftværker, minedrift, ruter osv." sagde.

"Miljøtruslerne mod et utroligt rige kulturelle og historiske landskab, da de peruvianske Andesfjerner er flere, og en holistisk tilgang er vigtig for at minimere de negative virkninger af disse ellers nødvendige udviklingsprojekter, " fortsatte han.

"Desværre er dette ikke tilfældet for lufthavnen eller for så mange andre planlagte og udførte projekter i Peru."

Crousse driver arkitektfirmaet Barclay & Crousse sammen med partner Sandra Barclay. Parret, der begge er peruanske indfødte, oprettede deres studie i Paris i 1996, før de flyttede til Lima i 2006.

Duos projekter inkluderer den "vildledende enkle" universitetsbygning Edificio E i det landlige nordlige Peru, der blev tildelt Mies Crown Hall Americas-prisen sidste år. De designede også clifftop Casa C3 og et arkæologisk museum.

Anbefalet: