Logo da.designideashome.com

Den Højteknologiske Pioner Grimshaw Træder Ned Som Formand For Sit Arkitektfirma

Indholdsfortegnelse:

Den Højteknologiske Pioner Grimshaw Træder Ned Som Formand For Sit Arkitektfirma
Den Højteknologiske Pioner Grimshaw Træder Ned Som Formand For Sit Arkitektfirma
Anonim
Image
Image

Højteknologisk pioner Nicholas Grimshaw træder ned som formand for sit arkitektfirma

Nicholas Grimshaw er trådt tilbage som formand for Grimshaw, det arkitektfirma, han grundlagde for næsten 40 år siden, for at dedikere sin tid til et nyt fundament.

Den 79-årige britiske arkitekt, der vandt RIBA Royal Gold Medal i 2019, forbliver i en rådgivende rolle og vil afsætte meget af sin tid til det nye Grimshaw Arts and Architecture Foundation.

Andrew Whalley, i øjeblikket hovedarkitekt i Grimshaw, overtager fra Grimshaw som formand for virksomheden.

Grimshaw, som var en af de førende pionerer inden for high-tech-stilen, sagde, at han ville bruge hans 50 års erfaring til at hjælpe unge mennesker ind i branchen og fremme mangfoldighed og bæredygtighed.

”Det vil være en af mine største interesser,” sagde han til Dezeen.

”Jeg har set manglen på støtte og manglen på anerkendelse for, hvad arkitekter kan gøre,” sagde han. "Regeringen har besluttet, at de kreative industrier er en vigtig måde at støtte dette land på, men der er ikke uddannelse på tværs af hele området."

Image
Image

Grimshaw er en af Storbritanniens mest berømte arkitekter

Grimshaw betragtes som en af de førende pionerer inden for højteknologi, en arkitektonisk stil, der understregede og fejrede konstruerede bygningselementer såsom kanaler, løfteaksler og rørformet stål.

Grimshaw var med til at definere og popularisere stilen sammen med de britiske arkitekter Norman Foster, Richard Rogers, Terry Farrell og Michael og Patty Hopkins. I 2014 blev gruppen fejret i en BBC-serie kaldet The Brits, der byggede den moderne verden.

Uddannet ved Edinburgh College of Art og Architectural Association i London, arbejdede Grimshaw i et partnerskab med Farrell i 15 år, efter at han uddannede sig, før han etablerede sin egen arkitekturpraksis i 1980.

Hans mest markante værker inkluderer Eden-projektet, en enorm indendørs have, der ligger i to ETFE-klædte biomer i et tidligere stenbrud i Cornwall, England; slangen 1994 Waterloo International togterminal i London; og Sainsburys supermarked i stål og glas i 1988 i Camden, London.

Efter 39 år med ledelsen i praksis vil han nu udlevere til Whalley, der tiltrådte Grimshaw kun få år efter, at den blev grundlagt.

Image
Image

Andrew Whalley er valgt som formand for Grimshaw arkitektstudie

I sin nye kapacitet sagde Whalley, at han sigter mod at mobilisere praksisens globale netværk af kontorer til støtte for fondens arbejde, som vil blive finansieret af en begavelse.

"Vi havde en begivenhed i New York med [statssekretær for international handel] Liam Fox, og han udviste betydningen af de kreative industrier for Storbritannien internationalt, og især arkitektur, " sagde Whalley.

"Men [der er] en mangel på støtte i uddannelse, især i skoler, " tilføjede han. "Tiden, der er givet til kunst og kreative sysler, musik, drama, alle de ting, der hjælper et kreativt sind med at blomstre, er enten underfinansieret eller ikke finansieret overhovedet."

"Hvis du kommer ind i kunstskolen, er det næsten ved en tilfældighed, virkelig, at du har formået at overleve systemet."

Image
Image

Whalley ledede Grimshaw Architect's bæredygtige Eden-projekt

Grimshaw-fonden vil også finansiere en række foredrag på RIBA, hvor kunstnere vil tale med arkitekter.

Fremme af bæredygtighed vil også være en kerne del af fondens arbejde. Efter at have modtaget sin RIBA Royal Gold Medal, anlagde Grimshaw sin sag til ombygninger af bygninger, som han hævdede, at de aldrig skulle nedrives af miljømæssige årsager.

Image
Image

Grimshaws pavillon for Dubai 2020 Expo sigter mod at demonstrere mulighederne for bæredygtig arkitektur

Anbefalet: