Logo da.designideashome.com

OMA Designer Vinkeludvidelse Til SANAAs Nye Museum På Manhattan

Indholdsfortegnelse:

OMA Designer Vinkeludvidelse Til SANAAs Nye Museum På Manhattan
OMA Designer Vinkeludvidelse Til SANAAs Nye Museum På Manhattan

Video: OMA Designer Vinkeludvidelse Til SANAAs Nye Museum På Manhattan

Video: OMA Designer Vinkeludvidelse Til SANAAs Nye Museum På Manhattan
Video: Museum of Modern Art, Manhattan, New York .. 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

OMA designer vinkeludvidelse til SANAAs nye museum på Manhattan

Arkitektfirmaets OMA-filial i New York har afsløret sit design til udvidelsen til byens SANAA-designede nye museum.

OMA har designet en kantet tilføjelse til at fordoble størrelsen på det moderne kunstmuseum, som Tokyo-baserede arkitekter Kazuyo Sejima og Ryue Nishizawa fra SANAA afsluttede i 2007 i Lower Manhattan.

Måling 60.000 kvadratmeter (5.574 kvadratmeter) og udvidelsen vil omfatte 50.000 kvadratmeter (4.645 kvadratmeter) gallerirum, forbedre museets cirkulation og tilbyde flere områder til Det Nye Musees uddannelses- og kulturprogram.

Nye faciliteter vil blive huse i en vinkelstruktur indkapslet i lamineret glas med metalnet. Designet er beregnet til at være komplementært men adskilt fra SANAAs bygning, der omfatter uregelmæssigt stablede mængder, også indpakket i metalnet.

OMAs nye museumsudvidelse er beregnet til at supplere SANAA-designbygningen

"Vores nye bygning etablerer sin egen distinkte identitet, men alligevel er den meget forbundet med det eksisterende museum, " sagde OMA New York-partner Shohei Shigematsu.

Først annonceret i maj 2016, vil tilføjelsen erstatte en bygning på 231 Bowery, der i øjeblikket er vært for museets nye inc startlaboratorium og opbevaring af kunstværker.

Det vil være kortere end SANAAs stak på syv etager og udgør i stedet ekstra plads ved at strække sig dybere mod bagsiden af stedet.

OMA har skåret bygningens forreste del for at skabe plads til en plaza på gadeniveau, mens den vinklede øverste halvdel punkteres med trekantede terrasser med udsigt over omgivelserne.

"Vi ønskede at skabe et yderst offentligt ansigt - startende fra den udvendige plaza og atrium trappe til rækkehusede flerrumsrum øverst - det vil være en ledning af kunst og aktiviteter, der giver en åbenhed til at engagere Bowery og byen hinsides, " sagde Shigematsu.

En trappeopgang vil besætte den forreste vinklede del og danne en ny cirkulationsrute, der bedre forbinder museet med Prince Street og det nærliggende Soho kvarter.

Store, uregelmæssige formede vinduer vil give et glimt af trappen, der vil zig-zag op bygningen for at give adgang til tre nye etager af gallerier - som OMA har designet til at stemme overens med udstillingsrummet på det eksisterende museum.

"Et modstykke til det eksisterende tårns vertikalitet og soliditet, den nye bygning vil udvide gallerierne vandret og afsløre den lodrette cirkulation gennem en gennemsigtig facade, " tilføjede Shigematsu.

Andre niveauer vil give et permanent hjem for museets kunstorganisation New Inc og plads til samfunds- og uddannelsesprogrammer.

Et centralt træk ved ordningen er en ny trappe, der er placeret på fronten af bygningen

"Det nye nye museum vil være et synergistisk par, der arbejder rumligt og programmatisk i tandem, og tilbyder et repertoire af rum, der matcher institutionens kuratoriske ambitioner og forskellige programmer, " fortsatte arkitekten.

Yderligere faciliteter inkluderer en udvidet lobby og boghandel, et forum på øverste niveau, der forbinder med museets nuværende Skyroom, en ny restaurant med 80 sæder samt baghuse, opbevaring og kontor.

Anbefalet: