Logo da.designideashome.com

SHoP Og Ken Smith Konverterer Manhattan's Pier 35 Til En Miljøpark

Indholdsfortegnelse:

SHoP Og Ken Smith Konverterer Manhattan's Pier 35 Til En Miljøpark
SHoP Og Ken Smith Konverterer Manhattan's Pier 35 Til En Miljøpark

Video: SHoP Og Ken Smith Konverterer Manhattan's Pier 35 Til En Miljøpark

Video: SHoP Og Ken Smith Konverterer Manhattan's Pier 35 Til En Miljøpark
Video: You Bet Your Life: Secret Word - Chair / People / Foot 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

SHoP og Ken Smith konverterer Manhattan's Pier 35 til en miljøpark

De amerikanske firmaer SHoP Architects og Ken Smith Workshop har forvandlet en jordskive langs East River til en økologisk park med haver, en facetteret metalskærm og en stenet strand, der fungerer som levested for muslinger.

Lige syd for kvarteret Lower East Side på Manhattan sidder Pier 35 langs East River og vender mod Brooklyn. Den nye park forankrer den nordlige spids af East River Waterfront Esplanade, en to mil lang (tre kilometer) landstrækning, der ejes af byen.

Image
Image

Parken byder på meget tiltrængt udendørs plads til beboerne, mens den også tjener som et habitat-restaureringsområde. Projektet er designet af SHoP Architects og landskabsfirmaet Ken Smith Workshop, som begge har base i New York.

Til det rektangulære sted skabte teamet flere haver og en stor, skrånende metalskærm, der til sidst vil være dækket med løv. Om aftenen er den perforerede struktur belyst af gyldent lys.

Image
Image

”Bryggen har et harmonika-lignende design, der skaber følelsen af et sammenfoldet terræn,” sagde holdet. "En række anlagte græsplæner og klitter skaber en gangbro, mens en skrå, plantedækket foldet skærmmur fungerer som et 'grønt' billboard til byen."

Den facetterede skærm måler 35 fod (11 meter) i højden og over 300 fod (91 meter) i længden. Ud over at tjene som et dramatisk kulisse skjuler skærmen et hygiejnisk skur på en tilstødende mole.

Image
Image

På den østlige side af parken smelter skærmen sammen med en baldakinstruktur, der beskytter en "hævet veranda" med gynger, hvor beboerne kan se udsigt. En væg i dette område er omhyllet i strimler af vejrstål, der ser ud vævet sammen som en kurv.

Projektet indebar også oprettelsen af en strand, der vil give muslinger et levested. Restaureringszonen, der er sammensat af præfabrikeret beton og en stenhave, er beregnet til at gentage egenskaberne ved den historiske kystlinje.

”Pirens foldede terræn falder ned i floden, hvilket skaber en gradient af skrånende fly, der er i kontakt med den daglige stigning og fald af tidevandet,” sagde holdet.

Image
Image

Gennem parkens planlægningsfase søgte teamet offentlige input ved at deltage i mere end 70 møder med samfundsbestyrelser, lejergrupper, folkevalgte og andre.

Anbefalet: