Logo da.designideashome.com

George Bradford-Smith Foreslår Astronaut-træningsfacilitet På Ansigtet Af Mont Blanc

Indholdsfortegnelse:

George Bradford-Smith Foreslår Astronaut-træningsfacilitet På Ansigtet Af Mont Blanc
George Bradford-Smith Foreslår Astronaut-træningsfacilitet På Ansigtet Af Mont Blanc

Video: George Bradford-Smith Foreslår Astronaut-træningsfacilitet På Ansigtet Af Mont Blanc

Video: George Bradford-Smith Foreslår Astronaut-træningsfacilitet På Ansigtet Af Mont Blanc
Video: IKU Lost Journey by Mark Kline & Bradford Smith 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

George Bradford-Smith foreslår astronaut-træningsfacilitet på ansigtet af Mont Blanc

Bartlett-kandidat George Bradford-Smith har designet en astronaut-træningsfacilitet, der klamrer sig til Mont Blancs ansigt for at efterligne Mars 'ekstreme miljøforhold.

Bradford-Smiths forslag, der hedder Manipulating Mont Blanc, forestiller sig en fremtid, hvor mennesker vil bo på den røde planet. Det er beregnet til at skubbe astronauter "tæt på overlevelsesgrænsen" for at hjælpe dem med at forberede sig på livet i en martiansk koloni.

Stålstrukturen ville være usædvanligt placeret på ansigtet af Mont Blanc, Alpernes højeste bjerg, og efterligne Mars 'fysiske miljø for fire astronauter, der bor og arbejder der i en måned.

"Der er ingen tvivl om, at astronauter vil kræve træning og forberedelse til at modstå Mars miljøforhold, hvis en fremtidig kolonisering af Mars skal være en succes, " sagde Bradford-Smith til Dezeen.

"Manipulering af Mont Blanc foreslår en træningsfacilitet, der tilbyder Den Europæiske Rumorganisation (ESA) til at forberede en klarere indsigt i, hvordan astronauter akklimatiserer og tilpasser sig de miljømæssige og psykologiske udfordringer fra Mars."

Image
Image

Bradford-Smith udviklede forslaget som sit sidste års projekt til Unit 11 på The Bartlett School of Architecture i London, som ledes af Mark Smout og Laura Allen.

Studerende på programmet blev bedt om at se "på de sidste ikke-afgrænsede regioner i vores univers eller at søge mere metaforisk ved at se på videnskabelig opdagelse, hvor udforskning er en konstant bevægende grænse".

Image
Image

"Beliggende tæt på topmødet i Mont Blanc og i en dal 1.000 meter over havets overflade nær den fransk-schweiziske grænse sigter bygningen mod at passivt simulere Martiske forhold i Alperne, " forklarede han.

"På denne måde bruger den foreslåede arkitektur et tilgængeligt ekstreme miljø til at genskabe et andet."

Manipulering af Mont Blanc bygger på ESAs eksisterende højdehytter, der findes i hele Mont Blanc-bjergkæden.

Regionen er valgt for sin isolering, udsættelse for høje vindhastigheder, lavt lufttryk og temperatursvingninger, der ligner Mars 'ekstreme miljø, hvilket giver rumfartsbureauet mulighed for at undersøge, hvordan folk klarer sig under disse forhold.

Bradford-Smiths plan er beregnet til at tilbyde ESA en bedre forståelse og centrerer sig omkring en række "passive simuleringsrum", der søger at efterligne Mars 'lyskvalitet, lyde eller ekstreme temperaturer mere præcist.

Disse rum tilslutter anlæggets vertikale stålkonstruktion og skaber en ujævn stenlignende facade, som astronauterne skal klatre ind og ud for at udføre deres daglige opgaver.

Mens det hjælper bygningen med at blande sig ind i bjergoverfladen, skaber dette taggete shell også et udfordrende terræn for astronauterne til at manøvrere og navigere, så ESA kan overvåge og vurdere deres psykologiske stress.

Image
Image

Indvendigt er lyssimuleringsværelserne fyldt med hårde skygger og blå og violet belysning, der efterligner virkningerne planetens tynde atmosfære, mens nogle rum fremkalder buttergrasfarvet martiansk støvstorm.

I mellemtiden bruger temperatursimuleringsrummet vindtunneler til at gentage planetens frysetemperaturer, der er resultatet af dens lave lufttæthed, og lydsimuleringsrummene gengiver de lave rumrummer, der høres over Mars. Et andet rum udrydder ekstern støj fuldstændigt for at genskabe stilheden på planeten, når vindhastighederne falder.

Anbefalet: