Logo da.designideashome.com

Pavilion Le Corbusier åbner Igen I Zürich Efter Restaurering

Indholdsfortegnelse:

Pavilion Le Corbusier åbner Igen I Zürich Efter Restaurering
Pavilion Le Corbusier åbner Igen I Zürich Efter Restaurering

Video: Pavilion Le Corbusier åbner Igen I Zürich Efter Restaurering

Video: Pavilion Le Corbusier åbner Igen I Zürich Efter Restaurering
Video: Pavillon Le Corbusier in Zürich, Switzerland 2023, September
Anonim
Image
Image

Le Corbusiers farverige sidste pavillon åbner igen i Zürich

Pavilion Le Corbusier er genåbnet for offentligheden i Zürich efter arkitekterne Silvio Schmed og Arthur Rüegg gendannede kunstmuseet til sin oprindelige tilstand.

Det farverige museum er det afsluttende projekt, der er bygget af pioneren inden for modernistisk arkitektur, og dets glas- og stålkonstruktion var en usædvanlig afgang fra Le Corbusier 's forud for beton.

Image
Image

Startede i 1964 og blev færdig i 1967, to år efter den schweiziske arkiteks død, blev den fire-etagers glas- og stålkonstruktion designet til den schweiziske galleri-ejer og interiørarkitekt Heidi Weber. Weber bestilte, at bygningen skulle være dedikeret til det kunstneriske arbejde fra hendes ven, Le Corbusier.

Efter en 50-årig lejekontrakt fra Zürich-rådet på det land, den sidder på, løb ud i 2014, blev pavillonen - en kulturarvslokale bygning - vendt tilbage til at være byens ejendom.

Image
Image

Pavilion Le Corbusier har en facade, der er dannet af store emaljekaneler malet i hvide og primære farver, og er toppet af en tagterrasse, der er adgang til en betonramp og beskyttet af en markant fritflydende baldakin.

Vej 40 tons, er taget dannet af to dele lavet af svejste metalplader, der blev præfabrikeret fra stedet og derefter kranet på plads.

Taget blev sat først i for at beskytte resten af byggeprocessen, inklusive udhældning af betonfoden. Stålrammer med et modulopbygget design blev samlet under, derefter blev vægge, gulve, vinduer og døre fastgjort på plads med 20.000 stålbolte.

Arrangementet af de 1, 13 meter x 2, 26 meter farvede paneler er arrangeret omkring glasvinduerne fra gulv til loft i et mønster baseret på arkitektens modulære størrelsesforhold.

Foto er af Georg Aerni

Hvert panel er en metalplade beklædt med et emaljeret panel på facadesiden og en træfiner i det indre. Ingeniør Jean Prouvé hjalp Le Corbusier med paneldesignet ved at integrere neopren tætninger til de glaserede dele i en stil, der normalt bruges af bilindustrien.

Et chrom-cockpit-stil med mikrokøkken indtager et 2, 26 meter langt hjørne af pavillonen med indbyggede hylder til briller skjult i den lyserøde emhætte.

Image
Image

Bortset fra basen og rampen kommer en enestående brug af beton i form af en skulpturel fritstående trappe, der sikrer sig gennem bygningens centrum.

Oppe på det flade tag linjer buede metalbænke kanten af terrassen med dets nautiske stilskærme fra midten af århundrede.

Foto er af Georg Aerni

Le Corbusier designede hver detalje i paviljongen ned til dørhåndtagene, inklusive et bronze forsænket dørhåndtag i timeglasform og skyformet håndtag af egetræ på glasdøre.

Da byen overtog lejekontrakten afslørede en undersøgelse, at bygningens modulære stålkonstruktion havde lidt betydelig nedbrydning gennem årene, hvilket krævede omhyggelig restaurering af Silvio Schmed og Arthur Rüegg på vegne af Museum für Gestaltung Zürich.

Image
Image

Rust havde korroderede huller i metalkonstruktionen, som var blevet malet over syv gange, og neoprenforseglingerne på de glaserede paneler var ikke længere vandtætte sammen med betonen i kælderen.

Belægning til ståltaket havde toksicitetsniveauer, der var 250 gange højere end moderne sundheds- og sikkerhedsstandarder. Dens gulvvarme var ophørt med at fungere på grund af korrosion i 1982, og klimaanlægget i kælderen fungerede ikke længere.

Schmed og Rüegg gendannede pavillonen, der åbnede igen i foråret 2019, hvilket bragte den op til de nuværende standarder for arkitektonisk regulering. Arkitekterne producerede også kopier af Le Corbusiers originale træstamme-møbeldesign og hans kæmpe lysskulpturer til at befolke museet.

Le Corbusier Pavilion blev oprindeligt kaldet Heidi Weber-museet og var beregnet til at være et udstillingsrum til den schweiziske arkitekt. Weber er en entusiastisk tilhænger af Le Corbusiers kunstneriske output.

Image
Image

”Jeg havde kun et ønske: at hjælpe Le Corbusier med at få anerkendelsen for hans malerier og skulpturer, som han fortjente,” skrev Weber om den enorme store personlige samling, hun samlede.

"Hans malerier og skulpturer skulle blive verdenskendte, men de skulle aldrig falde i hænderne på spekulanter."

Utilfreds med Zürichs beslutning om at omdøbe museet, fjernede Weber Le Corbusiers værker fra pavillon. Hendes søn fortalte Limmattaler avis i 2016, at Weber forhandlede med myndighederne i Shanghai og Santiago om at åbne et hus dedikeret til Le Corbusier der.

Pavilion Le Corbusier er en attraktion i sig selv, men som et offentligt museum er det også vært for relevante udstillinger.

Åbningsudstillingen kaldes Mon univers og udforsker arkitekten kærlighed til at samle, med fotografier, malerier og bronze, med lån, der er lånt fra Fondation Le Corbusier i Paris og Antikenmuseum Basel.

Pavilion Le Corbusier er åben fra 12 middag til 6 om eftermiddagen fra tirsdag til søndag og fra 12 middag til 8 om aftenen på torsdage. Det er kun åbent for sommersæsonen, der løber indtil den 17. november i 2019.

Anbefalet: