Logo da.designideashome.com

Patrik Schumacher Skitserer Krisen Inden For Arkitekturuddannelse

Indholdsfortegnelse:

Patrik Schumacher Skitserer Krisen Inden For Arkitekturuddannelse
Patrik Schumacher Skitserer Krisen Inden For Arkitekturuddannelse

Video: Patrik Schumacher Skitserer Krisen Inden For Arkitekturuddannelse

Video: Patrik Schumacher Skitserer Krisen Inden For Arkitekturuddannelse
Video: Klaus Østergaard 1 af 3 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Arkitekturuddannelse er i krise og løsrevet fra erhvervet, siger Schumacher

Patrik Schumacher har slået ud på arkitekturuddannelse og beskyldt skoler for at være koblet fra den virkelige verden og hævdet, at mange lærere bruger deres positioner til at fremme deres egne dagsordener.

Som et resultat af arkitekturskoler, der underviser i "uden læseplan", studerer de studerende med en portefølje, der "måske ikke inkluderer et enkelt design, der kunne opfylde minimale standarder, der forventes fra en moderne konkurrenceindgang".

Schumacher, rektor for Zaha Hadid Architects, fremsatte kritik i et Facebook-indlæg med titlen "13 teser om krisen i arkitekturakademiet".

I sit indlæg kritiserede han arkitektur for at blive undervist som kunst, og for skoler, der ikke lærte de studerende de færdigheder, som arkitektoniske praksis har brug for.

"Arkitekturskoler fungerer som kunstskoler uden noget pensum, " sagde Schumacher. "I overensstemmelse hermed er arkitektonisk uddannelse løsrevet fra erhvervet og fra samfundsmæssige realiteter og behov, som det kommer til udtryk i reelle (offentlige eller private) klientundersøgelser."

For mange lærere uden professionelt arbejde

Ifølge Schumacher er en del af problemet, at for mange arkitekturuddannere ikke har tilstrækkelig erfaring med at arbejde som arkitekter. Han mener, at undervisningen i stedet bruger skolerne til deres egne formål.

”For mange lærere uden professionelt arbejde eller erfaring bruger designstudier i arkitektskoler som køretøjer til deres egne, stort set isolerede, erhverv,” sagde han.

Resultatet af de nuværende undervisningsmetoder er, at de studerende ikke er i stand til at fremstille kompetente design, mener han.

”Studerendes porteføljer efter fem års studium inkluderer muligvis ikke et enkelt design, der kunne opfylde minimale standarder, der forventes fra en moderne konkurrenceindgang,” sagde han.

Den nuværende uddannelsesmodel "gav mening" i 1980'erne

Schumacher mener, at den aktuelle fiasko inden for arkitekturuddannelse stammer fra en manglende omdannelse af systemer, der fungerede i 1980'erne.

Han mener, at den nuværende "model for en ubegrænset mangfoldighed af eksperimentering" er nødt til at omdanne til et "hegemonisk, samlende paradigme", som burde være parametrisk design.

"Det paradigme, vi leder efter, er parametricism, disciplinens svar på de samfundsmæssige udfordringer og teknologiske muligheder i vores computerstyret post-Fordist netværkssamfund, " sagde han.

Schumacher har ført Zaha Hadid Arkitekter, siden grundlægger Zaha Hadid døde i 2016. I et interview med Dezeen i sidste måned talte han om den indflydelse, hendes bortgang har haft på studiet, og hvordan det har brug for "for at blive et kreativt brand".

Tidligere har Schumacher været tale om talrige emner og anført, at ubunden kapitalisme "kan løse boligkrisen", og at hans kuratorer for Venedig Arkitektur Biennale var "arrogante".

Spørgsmål med arkitekt- og designuddannelse diskuteres i stigende grad. RIBA har lanceret Storbritanniens første arkitekturlærlinger, der tilbyder en alternativ rute til at kvalificere sig som arkitekt.

Stacie Woolsey henledte opmærksomheden på de undertiden uoverkommelige omkostninger ved videreuddannelse ved at skabe sit eget mesterskabskurs som et "levedygtigt alternativ" til designuddannelse, mens Dezeen var vært for en Twitter-chat om emnet tidligere i denne måned.

Læs Schumachers fulde teser om krisen inden for arkitekturuddannelse nedenfor:

›Arkitekturskoler fungerer som kunstskoler uden læseplaner. I overensstemmelse hermed er arkitektonisk uddannelse løsrevet fra erhvervet og fra samfundsmæssige realiteter og behov, som det kommer til udtryk i reelle (offentlige eller private) kundeundersøgelser.

›For mange lærere uden professionelt arbejde eller erfaring bruger designstudier i arkitekturskoler som køretøjer til deres egne, stort set isolerede sysler, med ofte meget idiosynkratiske kriterier for succes.

›Studerendes porteføljer efter fem års studium inkluderer muligvis ikke et enkelt design, der kunne opfylde minimale standarder forventet fra en moderne konkurrenceindgang.

›Dette er en global krise, der ikke kan løses af universiteterne alene, da den afspejler fragmenteringen og desorienteringen af vores disciplin.

›Den aktuelt dominerende model for pædagogik - modellen for en ubegrænset mangfoldighed af eksperimentering - er et anachronistisk tømmermænd fra perioden efter krisen og slutningen af modernismen, hvor disciplinen måtte brainstorme nye veje frem.

›Krisen vil blive overvundet, når verdensarkitektur endnu en gang konvergerer til et hegemonisk, samlende paradigme, der giver mulighed for kumulativ forskning, global anvendelse og derefter kanonisering, ligesom modernismen opnåede i det 20. århundrede.

›Kun gennem konvergens kan der opstå et nyt grundlæggende, delt pensum, på grundlag af hvilket en mangfoldighed af kumulativ og komplementær forskningsindsats kan gøre en reel forskel for udviklingen af ny global bedste praksis for professionelt og kreativt arbejde.

›Det paradigme, vi leder efter, er parametricism, disciplinens svar på de samfundsmæssige udfordringer og teknologiske muligheder i vores computerstyrede post-fordist netværkssamfund. Dette paradigme har ingen levedygtige rivaler og er modnet tilstrækkeligt til at blive verdens bedste praksis meget hurtigt.

›Den nuværende uddannelsesmodel gav mening og var meget produktiv i den tidlige periode, ved AA og Columbia, og skabte faktisk ingredienserne til parametricisme i 1980'erne og inkuberede dens udvikling gennem 1990'erne og begyndelsen af 2000'erne som den nye levedygtige vej frem.

›Integreret, kumulativ forskning og design fandt sted og begyndte at interface med praksis. I modsætning til den vellykkede Bauhaus-transformation i 1920'erne fandt den nødvendige institutionelle transformation væk fra kunstskolemodellen til en videnskabsskolemodel ikke sted.

›Der er cykler af innovation. Kreativt arbejde, forskning og diskurskultur, herunder undervisningsmønstre og personligheder, midt i cyklusen skal være meget forskellig fra starten af en ny cyklus. Vi er ikke længere i babyfasen i det nye paradigme. Derfor skal vores kultur og rollemodeller tilpasse sig. AA-skolekulturen kan indlede, men ikke forpligte sig til, gå videre og arbejde gennem et paradigme. Problemet er, at den sædvanlige rolle, som AA spillede i firserne og halvfemserne, udløste den verdensomspændende efterligning af dens kultur på et tidspunkt, hvor disse arbejdsmåder kom i vejen for yderligere fremskridt.

Anbefalet: