Logo da.designideashome.com

Philip Freelon, Den Mest Betydningsfulde Afroamerikanske Arkitekt, Dør

Indholdsfortegnelse:

Philip Freelon, Den Mest Betydningsfulde Afroamerikanske Arkitekt, Dør
Philip Freelon, Den Mest Betydningsfulde Afroamerikanske Arkitekt, Dør

Video: Philip Freelon, Den Mest Betydningsfulde Afroamerikanske Arkitekt, Dør

Video: Philip Freelon, Den Mest Betydningsfulde Afroamerikanske Arkitekt, Dør
Video: Video Games: The Movie 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Philip Freelon, "den mest betydningsfulde afroamerikanske arkitekt i nyere historie", dør i en alder af 66 år

Philip Freelon, arkitekten bag store kulturelle projekter overalt i USA, herunder Washington DC's National Museum of African American History og San Francisco's Museum of the African Diaspora, er død.

Den afroamerikanske arkitekt døde mandag den 9. juli 2019 i North Carolina, hvor han grundlagde sit arkitektfirma The Freelon Group tilbage i 1990.

Freelon designede Smithsonian National Museum of African American History and Culture (NMAAHC), som åbnede i september 2016 i den amerikanske hovedstad, i samarbejde med det britiske firma Adjaye Associates, og de amerikanske firmaer Davis Brody Bond og SmithGroup.

Den britisk-ghaniske arkitekt David Adjaye sagde, at han var "dybt trist af tabet af Phil Freelon".

"Han efterlader et uudsletteligt præg på arkitekturpraksis, og hans arv overskrider mursten og mørtelen i bygningerne, han designet, " tilføjede Adjaye.

Image
Image

Freelons mest bemærkelsesværdige værk er National Museum of African American History. Fotografi af Darren Bradley

"Phil var en pioner, en talsmand for mangfoldighed og inklusion, og hans indflydelse vil kun styrke med tiden, når vi fortsætter med at se folk i farver stige inden for arkitekturområdet, " fortsatte Adjaye. "Mere end noget andet var Phil dog en kær ven og mentor."

NMAAHC er et nøgleeksempel på Freelons dedikation til at skabe bygninger og rum, der ærer social lighed i hans 42 års praksis. Hans projekter inkluderer otte museer, syv laboratorier og snesevis af hovedkvarterer og skoler.

Freelon designet store museer dedikeret til sort kultur i USA

Blandt hans andre bemærkelsesværdige værker er Atlanta's National Center for Civil and Human Rights, der har flerfarvet beklædning til at repræsentere forskellige hudfarver. Centret blev bygget i 2014 og er beliggende i hjertet af byens turistområde og fungerer som et knudepunkt for menneskerettighedsbevægelsens fortid, nutid og fremtid.

San Franciscos museum for afrikansk diaspora, Mississippi Civil Rights Museum i Jackson, Houston 's Emancipation Park og Reginald F Lewis Museum of Maryland African American History & Culture findes også i Freelons portefølje. Hans firma designet også Detroit's Motown Museum, der i øjeblikket er under opførelse.

Perkins + Will, der erhvervede The Freelon Group i 2014, berømte på lignende måde arkitektenes resultater og virkningerne af hans arbejde i en erklæring frigivet efter hans død.

"Phil nedbrød socioøkonomiske og kulturelle barrierer inden for arkitektur og design, " sagde Perkins + Will. "Han ledede designet af næsten hvert større museum eller det offentlige rum dedikeret til sort kultur i USA."

"Han var vel den mest betydningsfulde afroamerikanske arkitekt i nyere historie."

Trailblazer i arkitektursamfundet

Perkins + Will, der også udgav en webside til minde om Freelon, blev sammen med nøglefigurer fra American Institute of Architects (AIA) i fejringen af sin karriere.

"Phil var en banebrydende i arkitektursamfundet og en pioner inden for offentlige rum, " sagde AIAs eksekutivdirektør Robert Ivy. "Hans positive indflydelse på erhvervet og vores samfund vil mærkes i de kommende år."

"Han har fungeret som en stor mentor og forbilde for mange og var en venlig og kærlig ven til alle, der kendte ham, " tilføjede AIA's præsident William Bates.

Freelon var en ivrig tilhænger af andre afroamerikanske kolleger i sit erhverv. I 2016 præsenterede han for AIA's bestyrelse på vegne af afdøde Paul Revere Williams. Resultatet tildelte AIA guldmedalje-prisen Williams, der markerede den første afroamerikaner, der modtog den.

"Dette er et øjeblik i vores institutts historie, der er så vigtigt at anerkende og anerkende arbejdet som en mester, " sagde Freelon, mens han fungerede som administrerende og designdirektør hos Perkins + Will i North Carolina.

Freelon studerede ved MIT og Harvard GSD

Freelon fik en bachelor i miljødesign og arkitektur ved North Carolina State University og en kandidatgrad i arkitektur fra Massachusetts Institute of Technology (MIT). I 1989 modtog han Loeb-stipendiet og tilbragte et års uafhængigt studium ved Harvard University Graduate School of Design (GSD).

Anbefalet: