Logo da.designideashome.com

Syv Projekter Af Arkitekt Philip Freelon, Der Mister Mangfoldighed Og Inkludering

Indholdsfortegnelse:

Syv Projekter Af Arkitekt Philip Freelon, Der Mister Mangfoldighed Og Inkludering
Syv Projekter Af Arkitekt Philip Freelon, Der Mister Mangfoldighed Og Inkludering

Video: Syv Projekter Af Arkitekt Philip Freelon, Der Mister Mangfoldighed Og Inkludering

Video: Syv Projekter Af Arkitekt Philip Freelon, Der Mister Mangfoldighed Og Inkludering
Video: Få respekt som rådgiver - se muligheder hos Gaihede 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

National Center for Civil and Human Rights i Atlanta. Fotografi af Mark Herboth

Syv projekter af arkitekt Philip Freelon, der mister mangfoldighed og inkludering

Den afroamerikanske arkitekt Philip Freelon døde i går efter en karriere dedikeret til projekter, der fejrer sort kultur i USA. Vi har afsluttet syv højdepunkter.

Image
Image

Fotografi af Darren Bradley

Smithsonian National Museum of African American History and Culture, Washington, DC

Afsluttet i september 2016 blev Nationalmuseet for afroamerikansk historie og kultur designet som et samarbejdsprojekt af Freelons firma The Freelon Group, Adjaye Associates, Davis Brody Bond og SmithGroup.

Bygningen er beklædt i perforeret bronze og består af tre lag, der vinkler udad mod toppen. Et træk ved museet er et cirkulært vandfald i et mørkt rum med ovenlysvindue, beregnet som en symbolsk gestus og som et refleksionsrum.

Mere end halvdelen af museet er placeret under klasse, hvor besøgende er beregnet til at begynde deres tur. De niveauer, der er dedikeret til udstillinger og genstande, der dækker slaveri og frihed, ligger under jorden. Øvre etager indeholder udstillinger relateret til popkultur, musik, sport og kunst indtil i dag.

Image
Image

Fotografi af Mark Herboth

National Center for Civil and Human Rights, Atlanta, Georgia

National Center for Civil and Human Rights blev bygget i Atlanta i 2014 og er dækket af flerfarvede paneler designet til at repræsentere hudfarver. To skrå vægge er delt af en glasgardin, som er en tilkaldelse af to hænder, der samles.

Freelon-gruppen designet strukturen med firmaet HOK til at være et center, der hæder fortiden, nutiden og fremtiden for den globale menneskerettighedsbevægelse, samt et rum dedikeret til resultaterne af den amerikanske borgerrettighedsbevægelse.

Museet er bygget på en græsset bygrund i Atlanta, der blev doneret af Coca-Cola, et firma der blev grundlagt der i 1886 af farmaceut, og slaveejer, Dr. John Stith Pemberton.

Image
Image

Fotografi af Mark Herboth

Mississippi Civil Rights Museum, Jackson, Mississippi

Mississippi Civil Rights Museum blev afsluttet i februar 2017 og er en ekspansiv beton- og glasstruktur i den amerikanske stats hovedstad. Freelon afsluttede det, efter at hans firma blev erhvervet af Perkins + Will, og arbejdede med den lokale arkitekt Jeffrey Barnes fra Dale Partners Architects.

Bygningen udviser historien om den amerikanske borgerrettighedsbevægelse mellem 1945 og 1970. Den omfatter otte gallerier i en cirkulær layout omkring en central rotonde. Strukturen deler en soloplyst indgang og lobby med Museum of Mississippi History.

Jackson er rig med borgerrettighedshistorie og erfarne massedemonstrationer såvel som racevold og ekstrem adskillelse. Den nye bygning er beregnet til at ære byens udfordrende fortid.

Image
Image

Fotografi af Mark Herboth

Emancipation Park, Houston, Texas

Emancipation Park ligger ved 3018 Emancipation Avenue i området Houston's Third Ward, som historisk set er et sort kvarter. Webstedet var til tider den eneste offentlige park, der var til rådighed for afroamerikanere i Jim Crow-æraen, som håndhævede racens adskillelse på statsbasis fra slutningen af det 19. århundrede frem til 1950'erne.

Freelon byggede en ny struktur til parken under sin rolle i Perkins + Will, beklædt i forskelligt farvede røde og orange paneler og toppet af et spaltet udkragningstak. Afslutningen af projektet er pavilloner og renoverede faciliteter, herunder en legeplads, en swimmingpool og en forestillingshall.

Image
Image

Fotografi af James West

Reginald F Lewis Museum of Maryland African American History & Culture, Baltimore, Maryland

Det sorte Reginald F Lewis Museum i Baltimore har dukker af gult og rødt, der afspejler Marylands statsflag.

Museet blev afsluttet i juni 2005 af Freelon og hans firma og blev designet til at mindes Marylands afroamerikanske historie. Den amerikanske stat var en del af syd før den amerikanske borgerkrig, beliggende under Mason-Dixon-linjen.

Museet er tilknyttet Smithsonian og indeholder et originalt, autograferet fotografi af afroamerikansk afskaffelsesmand og den tidligere slave, Frederick Douglass og en førsteudgave af hans berømte selvbiografi.

Image
Image

Fotografi af Todd Hido

Museum for den afrikanske diaspora, San Francisco, Californien

San Franciscos museum for afrikansk diaspora er placeret på San Franciscos Mission Street, inde i St Regis Tower bygget i 2005 af Skidmore, Owings og Merrill.

Tre-niveau museum består af en række udstillinger, der dokumenterer historien, kunsten og kulturen for afrikansk migration rundt om i verden. Et bemærkelsesværdigt træk er slavefortællingerne, den indeholder, komplet med en introduktion fortalt af afroamerikansk digter og romanforfatter Maya Angelou.

Som en del af den 42-etagers skyskraber samles museet i ejerlejligheder og et 5-stjernet hotel.

Image
Image

Billeder af Perkins + Will

Motown Museum, Detroit, Michigan

I februar 2019 frigav Perkins + Will billeder af dets design til at revidere det eksisterende Motown Museum i Detroit, Michigan, med en plan oprettet af Fenlon.

Anbefalet: