Logo da.designideashome.com

SOM Designer Konsortterminaler Til Studio ORDs Chicago O'Hare Lufthavn

Indholdsfortegnelse:

SOM Designer Konsortterminaler Til Studio ORDs Chicago O'Hare Lufthavn
SOM Designer Konsortterminaler Til Studio ORDs Chicago O'Hare Lufthavn
Anonim
Image
Image

SOM designer konsortterminaler til Studio ORDs Chicago O'Hare lufthavn

Det amerikanske firma Skidmore, Owings & Merrill er valgt til at designe et par concourse-terminaler som en del af den store udvidelse af Chicago O'Hare Airport.

Skidmore, Owings & Merrill (SOM) vil designe to nye satellitkonkurser, der måler 1, 2 millioner kvadratmeter (111.483 kvadratmeter), som en del af det nye O'Hare-projekt, afslørede City of Chicago i går.

Bygningerne er en del af det større O'Hare Global Terminal-projekt designet af Studio ORD - et team ledet af det amerikanske firma Studio Gang, der omfatter Solomon Cordwell Buenz, Corgan, Milhouse Engineering and Construction og STL Architects.

Studio ORD slog konkurrence fra SOM og en gruppe af kendte firmaer - inklusive Foster + Partners og Santiago Calatrava - for at vinde bud på den nye koncert og terminal i Chicago O'Hare lufthavn tidligere på året. SOM og Studio ORD, som begge har base i Chicago, forventes nu at arbejde tæt sammen om lufthavnsprojektet.

"Vi er glade for at deltage i omdannelsen af O'Hare, " sagde SOM designpartner Scott Duncan i en projektbeskrivelse. "Som et Chicago-baseret team med global ekspertise inden for luftfart er vi stolte af at spille en vigtig rolle i udformningen af porten til vores by, " fortsatte Jonathan Stein, SOM-administrationspartner.

Gengivelser af SOMs plan afslører rummelige bygninger med glasvægge, højt til loftet, lys træindretning og afrundede lofter. Et interiør ved interiøret er rigelig sollys samt et antal biofile designelementer.

Træer er plantet inde og er lukket med glasvolumener, der giver passagererne mulighed for at gå udenfor, mens de forbliver i den sikre zone. Udendørs siddepladser, lave beplantninger og hængekøjer pynter disse områder.

"Konkurrencerummene optimerer døgnrytmen for indenlandske og internationale rejsende og forbedrer komforten for alle passagerer, " hedder det i en erklæring fra SOM.

Designet sigter mod at skabe muligheder for hvile og afslapning i lufthavnen og inkorporerer natur og dagslys inde for at forbedre passageroplevelsen yderligere. "Vi ser frem til at skabe et pulserende, bæredygtigt og menneskefokuseret hub for Chicago, " tilføjede Duncan.

Størstedelen af interiørerne har lofter med dobbelt højde med spalteelementer. Denne detalje hjælper med at absorbere lyd og blødgør også den ellers skarpe moderne æstetik, der leveres af den produktive mængde glas.

Image
Image

Gengivelser af SOM's plan afslører rummelige bygninger med glasvægge, højt til loftet, lys træindretning og afrundede lofter

Andre detaljer inkluderer træborde med bænke, krumme sofaer i orange og grå samt polstrede stole i grøn, blå, gul og rød.

De to satellitkonkurser vil være dobbelt så bredde som typisk passagererkonkurrence i O'Hare med en række bekvemmeligheder, såsom udendørs børnepladser og familieområder.

SOMs design er budgetteret til at koste 1, 4 milliarder dollars (1, 1 milliarder pund) og vil blive finansieret gennem lufthavnsindtægter.

Projektet vil banebrydende i 2022 og vil blive faset til at falde sammen med Studio ORDs O'Hare Global Terminal-design og tillade kontinuerlig drift i lufthavnen.

Studio ORDs bredere, konkurrencevindende plan for lufthavnen har en trepartsbygning, der spænder over 0, 25 millioner kvadratmeter. Holdet, der ledes af Studio Gang-grundlægger Jeanne Gang, blev annonceret som vinderen af konkurrencen i marts i år af den tidlige bymester, Rahm Emanuel. Den lokale arkitekt Helmut Jahn kritiserede beslutningen i en håndskrevet note og beskrev den som "overlagt" og "ikke berettiget".

Ud over O'Hares opdatering er der også en række lufthavne i Nordamerika i gang med massive renoveringer. Andre eksempler er New York Citys LaGuardia-lufthavn, der åbnede sin nyindrettede terminal B i begyndelsen af dette år, og Newark-lufthavnen i New Jersey, der bliver redesignet af Grimshaw.

Anbefalet: