Logo da.designideashome.com

Charlotte Perriands Skisportssted Les Arcs Fejrer 50 år

Indholdsfortegnelse:

Charlotte Perriands Skisportssted Les Arcs Fejrer 50 år
Charlotte Perriands Skisportssted Les Arcs Fejrer 50 år

Video: Charlotte Perriands Skisportssted Les Arcs Fejrer 50 år

Video: Charlotte Perriands Skisportssted Les Arcs Fejrer 50 år
Video: Шарлотта Перриан: курорт Les Arcs 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Charlotte Perriands skisportssted Les Arcs fejrer 50 år

Les Arcs, et skisportssted fra 1960'erne i Frankrig designet af et arkitekollektiv ledet af Charlotte Perriand, fejrer sin halve hundredeårsdag. Her er arkitekturens højdepunkter i det modernistiske feriested.

En del af Paradiski-området, Les Arcs, består i dag af fire landsbyer opkaldt efter deres højde, Arc 1600, Arc 1800, Arc 2000 og Arc 1950. De første landsbyer blev bygget først og under Perriand, og er væsentlige eksempler på alpint arkitektur fra det 20. århundrede.

Perriand havde til formål at skubbe grænserne for præfabrikation for at gøre det muligt at fremstille masseboliger af høj kvalitet i de korte sommerbygningssæsoner. Les Arcs blev bygget på en greenfield-side med elevatorer og nye bygninger tilføjet hvert år, når udvej udvidede. Arkitekterne bevarede også omhyggeligt de eksisterende kojerhytter, der prikker på skråningerne.

Arkitekten, derefter hendes 60'ere, var på toppen af sin karriere i 1967, da hun blev bragt om bord for at lede et team af unge arkitekter, der havde til opgave at omdanne et plot af jomfru alpin græs til et skisportssted.

Hos Les Arcs overvågede hun en gruppe af unge arkitekter, der inkluderede Gaston Regairaz, Guy Rey-Millet, Robert Rebutato, Bernard Taillefer, Alain Taves og Pierre Faucheux.

Image
Image

Charlotte Perriand designet adskillige modernistiske boligblokke ved Les Arcs

Med den franske regerings efterfølgende promovering af bjergene som feriedestination og betalt årlig orlov, der lovligt var hævet til fire uger om året, oprettede udvikler Roger Godino og skiduide Robert Blanc skiområdet for at drage fordel af den nye bølge af fritidsansøgere på vej mod skråninger.

Udvej åbnede først for vinteren sæsonen 1968/1969, og i løbet af de næste 20 år overvåg Perriand design, da udvej gradvist blev udvidet.

Foruden at skubbe grænserne for præfabrikerede masseboliger havde Les Arcs sigte på at være progressive i sin holdning til det naturlige miljø. Feriestedet var med vilje planlagt til at være helt bilfrit, og hver bygning blev omhyggeligt justeret for at have så minimal visuel indflydelse på bjerglandskabet som muligt.

I de to faser, der overvåges af Perriand, Arc 1600 og Arc 1800, hælder bygninger i skråningerne snarere end tårnet over dem, så tusinder af sommerhuse ser ud til at smelte sammen i bjergsiden.

Perriand var en af de førende modernistiske designere i det 20. århundrede. Hun samarbejdede med Le Corbusier og Pierre Jeanneret mellem 1927 og 1937 og skabte adskillige stykker, såsom B306 chaise lounge.

Læs om fem arkitektoniske højdepunkter i Les Arcs nedenfor:

Image
Image

La Cascade, 1969

Designet af Rey-Millet og Perriand var boligblokken La Cascade den anden bygning, der blev bygget i Les Arc. Den mest øjeblikkeligt genkendelige bygning i Arc 1600 udkaster den ud over en skiløjpe på den ene side.

For at gøre hver lejligheds terrasse til en lige stor størrelse og lige så solrig flyttes hver etage af strukturen 1, 4 meter tilbage på den sydvestlige side. For at holde lejlighedsstørrelserne lige, læner bygningen ligeligt afstand på den nordvestlige side.

Store vinduer sat ind i lejligheden med skråtstillede vægge var designet til at fange lyset, der reflekteres fra sneen. I alt er 140 to-fem-sengs lejligheder fordelt på syv tilsluttede fire-etagers blokke, der er forskudt op ad skråningen.

Hver blok har en separat indgang til ski-in. I bagagerummet er bænkerne bevidst proportioneret og arrangeret, så to personer kunne læne sig ryggen mod ryggen, når de fjerner deres skiudstyr, og de spaltede tømmerbagagerum har huller til at sikre ventilation og hjælpe med sne-dækket sæt tørt.

Image
Image

Le Versant Sud, 1974

Arc 1600s største bygning blev tegnet af Regairaz og Rey-Mille under opsyn af Perriand. De forskudte niveauer blev bygget i etaper over en række somre og hele komplekset afsluttet i 1974.

Le Versant Sud er placeret på siden af bjerget, og dets flade tag er dækket med sne om vinteren, hvilket gør det praktisk taget usynligt, når det ses ovenfra. Det trinvise arrangement var designet til at gøre en bygning, der huser 232 sommerhuse så visuelt med lav indflydelse som muligt.

Vinduer i fuld højde er arrangeret langs hele facaden over dalen for at fange sollys. Set nedenfra, når de ankommer til byen, danner de farvede gardiner, der trækkes hen over disse vinduer, et mønster i et farveblokerende gitter bestemt af Perriand.

Image
Image

Belles-Challes og Lauzières, 1976

Det største boligkompleks designet af den oprindelige gruppe arkitekter er Belles-Challes og Lauzières. De to bygninger har 3.150 senge i 590 boliger fordelt på 17 etager.

Efter konturen af bjergkanten trappes bygningerne langs skråningen, med altanerne langs facaden omhyggeligt arrangeret for at give udseende som en kontinuerlig facade. Rampende gågange krydser tværs over bygningernes centrum, så folk kan gå fra jordoverfladen helt op ad skråningen sammen med bygningen, når den stiger.

Perriand designede værelserne til bygningerne, der er opdelt mellem et hotel og ferielejligheder, der er halvt udstyret, for at være så kompakte som muligt for at maksimere antallet af overkommelige overnatningsmuligheder i Les Arcs.

For at nå deres socialt demokratiske mål var disse bygninger, der skubbede grænsen for præ Arbricering af Les Arcs. Det tog fire sammenhængende sommerbygningssæsoner at afslutte komplekset, der har præfabrikerede glasfiberskaller i badeværelset og køkkenmodulerne.

Image
Image

Les Chalets Pointus, 1970

Disse selvstændige hytter sidder i den ydre kant af Les Arc 1600 over en skovklædt skråning. Les Chalets Pointus er designet af Taillefer, en uddannet tømrer, og har et enkelt selvopbygningsdesign.

Medarbejdere på skisportsstedet, der boede der hele sæsonen, købte en grund og planerne og byggede dem selv. Alle hytter vender mod syd-vest, og deres tagterrender er vinklede for at pege på et enkelt sted længere op ad skråningen.

Hver af dem har en plan i form af en isotoksisk stjerne med trekantede facader, der skaber de navngivne spidse tag. Store vinduer indstillet i gavlene giver udsigt til udsigten over bjerge over dalen og trekantede terrasser understøttet på deres punkt af en enkelt søjle giver et solrigt sted at sidde udenfor.

Image
Image

Anbefalet: