Logo da.designideashome.com

David Chipperfield Blev På Listen Til Neave Brown Award For Housing

Indholdsfortegnelse:

David Chipperfield Blev På Listen Til Neave Brown Award For Housing
David Chipperfield Blev På Listen Til Neave Brown Award For Housing

Video: David Chipperfield Blev På Listen Til Neave Brown Award For Housing

Video: David Chipperfield Blev På Listen Til Neave Brown Award For Housing
Video: Architectural Talks | Manni Group incontra David Chipperfield Architects 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Coleville Estate er på listen. Foto af Peter Landers

David Chipperfield og Karakusevic Carson Arkitekter er på listen til indvielse Neave Brown Award for Housing

Fire projekter er blevet på listen til den første Neave Brown Award for Housing, herunder et boligfelt designet af Karakusevic Carson Architects og David Chipperfield Architects.

Royal Institute of British Architects (RIBA) introducerede prisen for at ære arkitekten Neave Brown, en pioner inden for socialboliger, der døde i 2018.

Colville Estate designet af Karakusevic Carson Architects og David Chipperfield Architects er blevet på listen ved siden af Brentford Lock West Keelson Gardens i London af Mae Architects, Eddington Lot 1 i Cambridge, af WilkinsonEyre med Mole Architects og Goldsmith Street i Norwich af Mikhail Riches med Cathy Hawley.

Image
Image

Karakusevic Carson Architects og David Chipperfields genopbygning af ejendom er på shortlisten. Foto af Peter Landers

Colville Estate i det østlige London er et 18-årigt regenereringsprogram, der for nylig er afsluttet sin første fase.

Når det er afsluttet, vil halvdelen af boligerne være privatejet, og halvdelen vil være tilgængelig med overkommelige huslejer, som del af ordninger med delt ejerskab eller som rådhus. I alt ejes over 100 af de 925 boliger af det lokale råd, der er klienten.

Karakusevic Carson Architects leder regenereringsprojektet. De samarbejdede med David Chipperfield for at designe to sekskantede boligtårne kaldet Hoxton Press. De 198 hjem i tårnene sælges privat for at finansiere resten af ejendomsfornyelsen.

Image
Image

Goldsmith Street kæmper for Neave Brown Award for Housing. Foto af Tim Crocker

Goldsmith Street af Mikhail Riches med Cathy Hawley er en udvikling af 105 sociale boligenheder for Norwich City Council. Projektet er på listen til RIBA Stirling Prize i 2019.

Syv rækkehusblokke er arrangeret i fire rækker med 14 meter mellemrum mellem blokke for at give en følelse af plads i et projekt med høj densitet. Parkering arrangeres omkring omkredsen, så gaderne mellem husene hører mere til fodgængere.

Image
Image

Eddington Lot 1 er et af de fire boligprojekter, der vinder prisen. Foto af Jack Hobhouse

Eddington Lot 1, af WilkinsonEyre med Mole Architects, er en del af en nyudvikling af 3.000 huse i Eddington Quarter of Cambridge. Det har allerede vundet en RIBA National Award i 2019.

Boligenhederne er arrangeret omkring et Sainsburys supermarked og en lægeoperation. Halvdelen af hjemmene i Eddington-kvarteret er forbeholdt arbejdstagere på universitetet, der finansierer udviklingen, der kvalificerer sig til subsidieret leje.

Image
Image

Brentford Lock West Keelson Gardens har bibelistet til boligprisen. Foto af Tim Crocker

Brentford Lock West Keelson Gardens, af Mae Architects, er en masterplan for regenerering i kanalen i Brentford i øjeblikket på det andet af tre etaper. Det vandt også en RIBA National Award i 2019 tidligere i år.

Blokke, der er forbundet med rækkehuse og broer, har fået karakteristiske savtængtag og mursten-loggier i et nikket til områdets industrielle fortid. Mange af hjemmene i udviklingen er berettigede til Det Forenede Kongeriges ordning for hjælp til at købe, hvor regeringen hjælper første gang købere med at købe boliger under £ 600.000.

Image
Image

Goldsmith Street leverede 105 hjem til rådet. Foto af Tim Crocker

"Vi er presserende nødt til at bygge nye hjem i Det Forenede Kongerige, " sagde RIBA-præsident Ben Derbyshire om Neave Brown Award for Housing.

"Denne kortliste præsenterer fire eksempler - innovative, kreative og meget ønskelige nye lokalsamfund i en bred vifte af placeringer og situationer. Hver af dem adresserer udfordringen ved at være overkommelig med boliger med imponerende tanke og innovativt design - og er samlet en passende hyldest til arven fra sent, store Neave Brown."

Eddington Lot 1 er en del af en udvikling med subsidierede boliger til universitetsarbejdere. Foto af Jack Hobhouse

Brown, der blev tildelt RIBA-guldmedaljen i 2018, var en modernistisk arkitekt med stærke sociale idealer, der var banebrydende for lavhøj kvalitet, men alligevel med høj densitet, offentlige boliger. Han bygger adskillige ikoniske boliger i London, herunder Alexandra Road Estate i Camden.

Anbefalet: